Byggahus.se

IP-telefoni via ADSL?

 1. B
  Medlem Nivå 4
  Vi flyttar snart från vårt hus där vi haft två abonnemang (fast telefoni via koppar och bredbandstelefoni via fiber) in i vårt nya hus där det finns fast telefoni via koppar men ingen fiber idag och ej heller möjlighet att dra in fiber inom överskådlig framtid.

  Vi vill gärna behålla våra båda abonnemang men vill slippa dra in ytterligare en kopparanslutning eftersom det lär kosta en hel del. Skulle det gå att ha det ena abonnemanget på fast telefoni och det andra abonnemanget som IP-telefoni via ADSL? Finns det andra tekniska lösningar för två abonnemang som vi förbisett?

  Tack på förhand!
   
 2. pefo
  Medlem Nivå 10
  Visst kan man köra via ADSL. Problemet är väl bara att man behöver någon form av QoS om man har dundertankare i familjen som stjäl all bandbredd. :)
   
 3. A
  Medlem · Nivå 19
  Vet inte vilken operatör du har men vi kör hos oss med Telia "tripel play" med "bredband", IP-telefon och TV, och har även ett vanligt kopparabonnemang över samma anslutning. Du har normalt två par indragna så det skulle innebära 2 fasta abonnemang och där den ena också är bärare av ADSL, vilket ger möjlighet till IP-telefoni. Totalt 3 telefoni abonnemang, utan någon speciallösning.
   
 4. B
  Medlem Nivå 4
  Tack för tips. Tele2 som jag har idag kunde erbjuda mig såväl fast som IP-telefoni på samma koppartråd. Det enda man bör tänka på är att ADSL-modemet måste vara påslaget för att man ska kunna ta emot samtal.