Byggahus.se

Insynsskydd

 1. P
  Medlem · 4 inlägg

  PerLind

  Medlem
  Jag har en granne som bor på en höjd bakom huset. I somras när jag köpte huset så skyddade lövträden ganska bra dock är det nu full insyn.

  Jag skulle därför behöva något som är ca 4 m (som lövträden). Helst något som inte tar 10 år att växa upp. Någon som några tips?
   
 2. F
  Medlem · Älvsborg · 391 inlägg

  faf

  Medlem
  Tuja
   
 3. P
  Medlem · 4 inlägg

  PerLind

  Medlem
  Tack, men trodde inte den blev så hög?
   
 4. F
  Medlem · Älvsborg · 391 inlägg

  faf

  Medlem
  Inga problem att nå den höjden, men sen får du sköta klippningen om de är inte ska bli en trädridå istället för häck. Brabant växer något snabbare men smaragd är snyggare.
   
 5. B
  Medlem · Stockholms län · 20 510 inlägg

  BirgitS

  Medlem
  Tar nog väldigt lång tid för Smaragd att bli 4 meter hög. Brabant kräver å andra sidan mycket klippning.

  Om man sätter ett insynsskydd närmare huset behöver det inte vara lika högt, sitter det precis vid husväggen kan höjden alltid vara lägre än höjden till överkanten av fönstren, alltså ca 2 m, nu vill man väl inte täcka fönstren med buskar men det finns kanske något mellanting. Är skydden närmare så behöver de inte heller vara lika täta eftersom man på långt håll inte ser igenom ett tätare grenverk, samtidigt som man på kortare håll gör det och det ser inte längre ut som en mur (för en 4 meter hög tujahäck några meter utanför fönstren tar bort allt ljus och det blir som att ha en mur utanför).
   
 6. P
  Medlem · 4 inlägg

  PerLind

  Medlem

  Mycket att tänka på, tack för svaret.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.