Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Festool-garantin

 1. O
  Medlem · SKÅNE · 341 inlägg

  OHE

  Medlem
  Någon som har utnyttjat Festools 30 dagar-pengarna-tillbaka-garanti? Anledningen till att jag frågar är dels av nyfikenhet över hur den fungerar i praktiken men det är ju även av intresse att veta inför planerade köp. Jag tror mig inte bli besviken på någon festool-maskin i sig däremot kanske inte maskinen ifråga lever upp till ens förväntningar inom de användningsområden man tänkt sig. Gäller garantin även i de sistnämnda fallen? Jag har försökt få klarhet i detta via hemsidan och återförsäljarna verkar inte heller ha koll på detta eftersom "detta aldrig inträffat".
   
 2. W
  Husägare · - · 112 inlägg

  WoberT

  Husägare
  Hallå där!

  Jag ska försöka svara dig så gott jag kan i egenskap av festool-återförsäljare.

  Som jag har förstått det så ska du kunna köpa vilken festoolmaskin som helst och "prova på" att använda den i 30 dagar. Är du inte nöjd inom de 30 dagarna så får du lämna tillbaks maskinen oavsett vilken anledning du har.

  Det är ju rätt så generöst av festool att ha den här nöjd-kund garantin. Det finns ju möjligheter att utnyttja det på fel sätt genom att sätta i system att köpa maskiner och lämna tillbaks men jag tror inte det är så många som har samvete till det.

  Jag har aldrig fått tillbaks en maskin enligt 30-dagars regeln. De flesta festoolkunderna vet vad de vill ha och vad maskinerna klarar av.

  Däremot är det så att kunden måste vara medlem i Festools medlemsklubb tools for profit för att kunna utnytta 30-dagars pengarna tillbaka garantin.

  Jag hoppas att det ger lite klarhet i frågan.

  Taget från www.toolsforprofit.se

  30 dagar pengarna-tillbaka-garanti


  Fördel: Du handlar utan risk och kan kostnadsfritt prova verktyget i 30 dagar.

  Så här går det till: När du har köpt ett verktyg från Festool registrerar du det omgående för 1+2-garantin på www.festool.se. Skulle du inte känna dig nöjd kan du inom 30 dagar från inköpsdatumet återlämna det lätt brukade verktyget i sin kompletta form och enligt seriemässig leveransomfattning samt i originalförpackning.
   
  Redigerat 11 mar 2010 08:15
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.