Byggahus.se
Hej,

Har ett litet förråd på ca 6 kvm som jag håller på att isolera så att det ska hålla frostfritt och aningen uppvärmt när jag är där och ska snickra lite.

Nu är frågan vilken typ av värmekälla jag ska använda?

Främst tänker jag på brandrisken då jag kommer att ha sågspån, slipdamm och träflisor flygandes i min lilla "snickarboa".

Även om oljefyllda radiatorer får mycket kritik så kanske just ett oljefyllt element/radiator passar ypperligt för detta ändamål?

Har ni förslag på andra värmekällor som passar min snickarbod/förråd på ca 6 kvm.

Tack på förhand!

Mvh, Andreas
 
vi lyckades få in vattenburet i vårt förråd, lyckades få 2 st 50mm markrör "över" efter att elektrikern varit här.. ;) en pex i varje sen var det klart, mkt glidmedel och kraft för att dra igenom men det funkade! :)

kan hålla 15-16 grader där till mycket låg kostnad... jag hade nog grävt ner en kulvert ändå..
 
Hej! Välj ett element avsett för brandfarliga utrymmen, IP55. Skulle det börja brinna är det lätt att råka illa ut annars. Det första försäkringsbolaget kollar är vad du haft för värmekälla. Vill du inte ha nå´t på väggarna så finns det något som heter Thermocassett (Frico). Fästes i taket 300W (600x600 mm) eller 600W 600x1200 mm)
 
Hej och tack för alla svar!

Det lutar åt ett oljeelement. Vet ej vilken IP de oftast har. Alla annan el inne i boden är IP55 vet jag.

Vatten är tyvärr inte ett alternativ.

Thermocassette är en intressant alternativ men väldigt dyrt för min lilla bod.

Har kikat lite på Jula och på Clas Ohlson efter oljeelement. tror ni något av dessa borde funka? Ska kolla på vilken IP-klassning de har på dem så klart.

Mvh, Andreas