Byggahus.se
...är det ingen som brukar vända sig hit?
http://www.rakennusapteekki.fi/kauppa/index.asp

Å ena sidan får man förstås gissa en hel del, om man nu inte kan finska. Å andra sidan är väl ett företag som säljer såväl näverflak som takspån värda att kolla upp?
 
Företaget verkar bra men som sagt när man inte "sprächen" Soumi så blir det lite svårt :)
 
morsan skrev:
Sedan finns det lite annat att välja på här också  ;)
[länk]
såg att Bohusläns museum saknades på listan! :)

 
Svenskan är egentligen inget problem för Byggnadsapoteket, de är bara lika slapphänta med svenskan i Finland som de flesta andra företag. >:( Byggnadsapoteket ligger i en svenskspråkig del av Finland och om ni hittar en mejladress till någon så skriv och gnäll (eller fråga om saker ni undrar)! Låt oss inte ensamma kämpa för att få mera information på svenska. Ju fler som påminner dem om att det kan löna sig med en svensk sida, desto större sannolikhet att vi får det.
För övrigt är Byggnadsapoteket ingen dum grej. De har lite av varje och vi löste problemet med språket genom att köpa deras bok där de även på svenska inkluderat sina varor (dessutom finns många bra tips till oss som renoverar gamla hus).
 
Byggnadsapoteket har ju det mesta av informationen på svenska på sin hemsida: http://www.byggnadsapoteket.fi

Tyvärr inte produktsortimentet. Kolla under rubriken kontaktuppgifter så ser det ju ut som om alla deras anställda har helt svenskklingande namn.


 
Byggapoteket har också en tjock produktkatalog där (motsvarande den som Gysinge har) produkter beskrivs och där man får en hel del råd på både finska och svenska.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.