Byggahus.se
Hej!
2:153
Att byggytan är maximerad till 100 kvm begränsar ju urvalet av hustillverkare på ett negativt sätt.
/B
 
Sabina:

Träffade Ängö Schakt igår och han verkar vara OK. (Ska dock kolla med fler schaktare...)
t.ex Ytterby Schakt, Torbjörn Falk, 0707-904850. Här kan man tydligen söka offerter: http://www.byggahus.se/forum/socialt-projekt/www.markproffs.se

Vi kommer att behöva fylla upp en del -har en en egen grov gissning på ca. 150m3 så om ni har för mycket bör vi komma överens. Vidare vore det bra att spränga samtidig (med samma firma) så vi kan dela på vissa kostnader (framkörning, besiktning...) Det är dock oklart om vi måste spränga eller ej...

Vi ligger dock något efter -har inte valt huslverantör (HM-hus / Varbergshus / Rejnäs) eller sökt bygglov än... och semestern närmar sig...

/Rolling
2:144
 
Hej,

Det ser ut som att vi får en tomp på Älvegårdsvägen också, men vi har inte valt ännu (kommer nog att få välja bland de sista).
Min fråga är om någon har erfarenheter om att kostnader kan bli lägre om man går ihop och gemensamt beställer markarbeten/hus etc. Vi är helt klart intresserade av att gemensamt organisera med grannar i så fall.
/Charlotte
 
Ja, det beror nog på om man väljer samma husleverantör som andra i området och lämnar in en gemensam offert för jag tror ju dock att husleverantörerna vill tjäna lika mycket på varje kund utan att dessa "samordnar" sig. Det blir utan tveckan billigare för husleverantören om det är flera i samma område som anlitar denne men jag tror ju inte att denne låter denna "mervinst" pga mindre osmtällningskostnader etc "levereras" vidare till kunden. Möjligtvis om byggmarknaden varit något svalare än vad den är idag.
 
Vi har fått 2:150 i område b. Vi har inte ansökt om bygglov än men är på g med att skicka in handlingarna. Har haft kontakt med huskomp. i Fågelfors och funderar på att sköta entreprenaden själva. Skall dock ringa runt för fler offerter innan vi bestämmer oss. Kanske man kan gå ihop angående pålning och samordna det? Skulle också vara intressant höra vad ni har fått pris på era offerter och vad som ingår. // Petra
 
Hej,

Det pratas mycket om pålning på tomterna vid Älvegårdsvägen. Vi har valt tomt nr 32:11 som enligt den första geotekniska undersökningen kräver pålning. Men enligt kontaktpersonen på Stadsbyggnadskontoret är inte sista ordet sagt iom den undersökningen, utan det krävs kompletterande undersökningar.

Hur har ni gjort som hunnit sätta igång med markarbeten? Har ni gått på kommunens geotekniska undersökning eller gjort en egen separat (och i så fall med vilket företag)? Kan man ändå ta det säkra före det osäkra och påla oavsett (då kan väl ingen extra undersökning behövas - lera är ju lera...)?

Mvh
 
Hej
Vi har tomt 32:26 och kommer att bygga med Borohus.Bygglovet är klart och plattan kommer att påbörjas innom kort. Huset kommer att komma prefab/stomrest i november.

Daniel&Erika
 
Redigerat:
R
Är det bara trä hus tillåtet eller kan man välja stenhus också på dom tomterna.
 
Runar skrev:
Är det bara trä hus tillåtet eller kan man välja stenhus också på dom tomterna.
Jag tror det är fritt val.
 
R
Varför väljer folk i allmänhet trähus före stenhus varken kvalitet eller andra hands värde talar för det.
 
F
Runar skrev:
Varför väljer folk i allmänhet trähus före stenhus varken kvalitet eller andra hands värde talar för det.
Kanske primärt pga av priset på huset och sekundärt pga uppvärmningskostnaden samt tradition och utbud?
 
Är det bredband/ fiber i området, och vilka har hand om det?
 
R
Värmen i yttervägg är nog inte ens mätbar kolla istället över ventilation och fönster.Om det är 0,25 eller 0.20 i u-värde tror jag inte spelar så stor roll.Men vad kostar ett trähus att underhålla på en tio års period jämfört med ett stenhus har ni tänkt på det.Dagens färger och virke är ju kanon ironi.
 
Hej, vi funderade ett tag lite på stenhus men det blev för krångligt på den tomt vi fick. Men ett tips för den modige :) som dessutom passar in på 100 kvm byggyta är http://www.otark.se/.
/Sabina
 
Någon som har nåt pris på färdig pålning att dela med sig med?! Vi har en siffra på 37.000, undrar om denna är rimlig...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.