Byggahus.se
Vi planerar kök för glatta livet och har insett att budgeten knappast lär tillåta ett superduperkök av värsta snitt. Vi får vända på slantarna och således är det vi tittar på Epoq och Ikea (bägge har fyra bokstäver i namnet - har de några fler likheter?).

Jag har tittat på Epoqs utställning i Gbg, sisjön. Där har de en fin utställning och ganska trevligt folk men tar betalt för att ge hjälp, 500:-/tim för att rita vilket är jobbigt som fanken när de dessutom har ett ritprogram som är sämre än en avbruten blyertspenna, minst sagt trubbigt. Dock har Epoq en modell och pris som passar oss. Fråga - någon här som handlat från Epoq och fått ett intryck av hur de är att göra med?

Ikea har trista modeller men är ännu billigare och det kanske blir Ikea om vi inte vågar satsa på Epoq som trots allt ligger bäst till just nu.

Jag skickade runt våra önskemål om kök till lite olika köksfabrikanter och fick offerter. Det kök som enligt vår modell skulle kosta c:a 40 tusen komplett med det mesta hos Epoq skulle hos Kvänum kostar 130-170 tusen (detta utan vitvaror medräknat på något av köken). Då är frågan, jag förstår att det finns skillnader men att det skulle vara SÅ stora prismässiga skillnader? Varför ser det ut så? Är det enbart pålägg från slipade marknadsavdelningar eller är det helt enkelt massiv kvalitetsskillnad och hur märker man isf det i daglig användning?

Fick ett reklamblad från nått som hette "Noblessa". Vad är det i kvalitet om man jämför med Ikea, Epoq osv?

Tacksam för lite åsikter om kök i allmänhet men självklart om Epoq i synnerhet.
 
Mikael_L
Ang noblessa så ska du söka med noblessa som sökord i detta forum.
Det finns flera trådar från de som är besvikna.
 
Kök är som bilar, alla har sina för och nackdelar.

Men personligen undrar jag vad man ska göra i sitt kök för att motivera bättre kvalitet än IKEA. Vi köpte vårat kök på IKEA's fyndavdelning, det tar lite tid att samla ihop men 15:- per lucka kompenserar det ganska bra. Allt i 100% skick såklart. Kan vara en idé om pengarna tryter
 
Jag har monterat Epoq kök och deras kvalitet är riktigt bra ! Stommarna är något kraftigare än konkurrenternas (18mm istället för 16) Gångjärn och utdrag är Fabrikat Mepla och är från Österike och riktigt bra grejer.
Jag har monterat Både HTH, IKEA, Kvikk och Epoq ligger över Kvikk och HTH enligt min mening.
 
Hej

En trevlig lösning är ju att använda ikeas billiga stommar och sedan komplettera med roligare luckor -det finns flera företag som specialiserat sig på att göra luckor som passar till faktum-stommarna :)

Så kan ni lixom både få kakan o äta den så att säga ;-)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.