Byggahus.se
Hej, nyss införskaffat AM 320. Tar dock betydligt mera än 60 minuter att ladda. När den går in och dockar och man kollar servicemode visar den spänning 18,1V samt ström 140 mA ca. Om man drar ut AM och petar in den igen så går ström upp till 1980mA och laddar normaltid. Är den fel på laddaren? Kopparblecken som strular? Någon med liknande erfarenhet eller kloka råd?
 
image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • image.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
galento
Våran 320 kan stå och ladda 2-3 tim mellan varven,har dock inte kollat servicemode.
 
Ska ju ladda sig på 60 min ca
 
Tryck in 7 & 9 så får du en menyikon till där du kan se batteriinfo under laddning.
 
Hur långa söktider har du? Tar det lång tid för klipparen att hitta hem och batteriet nästan är tomt så tar det ju längre tid att ladda. Men låter konstigt att det skulle gå snabbare bara för att du drar ur och sätter i den igen.
 
Hej! Ej långa söktider. Du ser ju bilderna ovan hur det ser ut med strömmen med automatisk dockning och manuell justering.
 
Laddblecken är rena och fina? Hur ligger tempen på batteriet? Ska väl gå att se i den menyn om du bläddrar ner? Annars är det väl bara att ringa ÅF och höra om dom har någon idé. Kanske finns någon nyare mjukvara som löser problemet.
 
Temp 23-24 grader vid laddning. Har en repa i en laddbläcket från klipparens bläck. Kan detta påverka? Han laddar ju normalt när jag drar ur och skjuter in den igen. Får ringa ÅF i morgon. Lite trött på strul. Hade en 310 som jag gjorde återköp på efter allt krångel och 3 rasade hjulmotorer på 2 månader.
 
Tempen är ju inget problem då. Blecken borde inte vara problemet, speciellt inte på en så ny maskin. Men det skadar ju inte att putsa till dom och kolla så kablarna sitter som dom ska. Men hör med Åf. Du har ju trots allt garanti.
 
galento
mattias3983 skrev:
Tryck in 7 & 9 så får du en menyikon till där du kan se batteriinfo under laddning.
Tack för tipset.:)
 
Pratat med ÅF som inte kände till problemet. De ringde HQ, fåtal klippare har haft detta problem, inte många 320 men några fler 330. Ska iväg och lämna in den idag och byta kretskort i den så får vi se om den fungerar som den ska. HQ har inte riktigt lokaliserat problemet.
 
galento
Kollade igen idag,efter ha stått i laddaren hela natten så klippte den en timme och gick sen tillbaka och laddade i minst 2,5 tim innan den gick ut igen ( kollade inte längre än 2,5 tim )
 
Nybytt kretskort och maskinen fungerar som den ska :)
 
galento
Egentligen kanske detta skulle göras på vår 320 också men har nog krångel med vår 330x för tillfället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.