Byggahus.se
Roffs
Roffs: [citat] Hej Jlyck, jag beundrar din eleganta lösning att placera laddaren till Gardena inne i uthuset. Min fundering är hur du dragit begränsningskabeln? Tacksam för svar: Roffs
754 svar · 912,1k läst
·
MeanMike
MeanMike: Ja man måste få till det rätt. Min lutade så bläcket missade lite på höjden och så fort det inte stämmer så går den bara vidare, lossa lite på skruvarna i marken och justera emellan med lite jord eller grus så det blir rakt.
153 svar · 24,7k läst
·
P
pmd: [citat] Intressant, tack! Att referensstationen använder 900 Mhz var också användbar information. Crazypostman har en stor tomt … Han hade även en intressant kommentar om "stöldtestet" han gjorde i en annan video: "I wanted to wear a ski mask but I didn't This is Oklahoma My neighbors have guns 😂"
41 svar · 3,4k läst
E
enoch85: [citat] Länk för den som inte orkar leta: https://eu.mammotion.com/products/luba-2-awd-1000-perimeter-wire-free-robot-lawn-mower
261 svar · 64,8k läst
·
R
Rolle85: Verkar ju inte bättre
305 svar · 64,6k läst
·
S
svetsnisse: [citat] Min robotklippare hade ett defekt batteri redan från start, jag skulle undersöka skicket på batteriet innan det är klippsäsong! Är laddnivån under 50-60% så skulle jag ladda till minst 80%.
3,0k svar · 444,2k läst
·
V
Vardagsrum: Sent och icke årstidsbetonat svar, men varför tog den sig en simtur? Tvivelaktig kabeldragning..? Överdrivet slirande? Trotsigt beteende?
4 svar · 1,1k läst
·
A
Alfred Renner: Hej, Är intresserad av din laddare. Mvh Alfred 0793-326690
19 svar · 9,3k läst
·
13th Marine
13th Marine: [citat] Det är en sanning med modifikation. All laddreglering sker inte i klipparen, utan den förutsätter att nätadaptern strömbegränsar. https://www.byggahus.se/forum/threads/hq-330x-430x-laddstroem-foer-hoeg-utspaenning-laddstation.488852/
2 svar · 742 läst
D
DanielAL: Någon som har en nätadapter till Lyfco robotgräsklippare som inte används? //Daniel
0 svar · 669 läst
F
frav: Har varit ut för liknande fenomen. Det är så att Husqvarna/Gardena använder brickor i papp (eller något liknande) mellan skruvens huvud och blecken, vilket förmultnar med tiden, som gör att det blir glapp.
3 svar · 994 läst
E
etompau: [citat] Ok, där ser man. Kanske var det då slingsensorn som var roten till felet. Hursomhelst så lär den vara redo för klippning nästa år.
23 svar · 2,0k läst
·
Bricco
Bricco: Ny iphone 15 här och nu hittar inte min automower 310 och iPhone varandra längre. Raderat parkoppling i 310 samt i iphone. Raderat appen i iphone. Start parkoppling i 310 men telefonen lyckas inte hitta den. Kan man fabriksnolla 310 och om så, hur?
41 svar · 6,6k läst
G
GordonE: [citat] Jag har det mesta som kan behövas. Skicka ett PM så kan jag ordna det.
13 svar · 2,6k läst
·
A
aka_the_barf: Lång förvaring av litium är ca 60% laddning runt 15 grader bäst. Jag brukar dock strunta i det och laddar alltid fullt innan vintern. Vet inte hur skadligt det är egentligen. Katastrof lär det knappast vara då detta nog är 4 vintern med fullt batteri. Har även mina verktygs batterier full laddade så dom är redo även om det kan vara månader mellan användningarna ibland.
47 svar · 13,2k läst
·
G
GordonE: Jag tror att jag har en lös elmotor i gömmorna om du behöver. Kanske har det blivit något glapp i sladdarna om den glappar så mycket i fästet? Det verkar ju vara ett lustigt fel. Dessa motorer brukar ju vara rätt bra annars.
2,0k svar · 393,4k läst
·
S
SA6BTU: Vistas utomhus om du provar detta. Jag tar inget som helst ansvar. Allt sker på egen risk. 1 kontrollera spänningen i batteriet med multimeter, mät mellan röd och svart kabel. Är spänningen bara någon volt, fortsätt. 2 mät paddlarna på laddstationen med höger paddel vikt så du hör ett svagt klick. Se till att du efter detta är säker på vilken som är plus och minus. Spänningen
931 svar · 107,7k läst
·
Roland_76
Roland_76: [citat] Tack för info.
3 svar · 1,3k läst
·
Hannuse
Hannuse: [citat] Ja, det är ju finessen med denna pryl. Men.....den har ingen egen GPS, så den använder telefonens position. Så du kan säkert se att robotklipparen finns inom 100m radie på din tomt (om den får kontakt med en telefon), men det blit liiiiite trubbigt känns det som?
12 svar · 1,3k läst
B
Birgitta Thuresson: Var i Falun,Borlänge kan man få service?Den går inte in helt i laddningsstationen.. Går runt yttervarv tillbaka igen,står å snurrar när den kör ut ,får lyfta ut den på gräset å starta .Helkass ,två år gammal
0 svar · 611 läst
T
Torbjörn Miller: [citat] Hej! Hittade ditt inlägg om gräsklipparen och laddststationen från 2022. Hur visade sig felet? Har liknande fel på min nämligen :-)
5 svar · 2,6k läst
P
PerGus: [citat] Dom finns i Mariestad och jag vill ha totalt 2000:- för allt.
1,3k svar · 322,6k läst
·
B
Bigfoot: Min 430X rullar fortfarande på originalbatteri från 2016. Men i år har den stannat ett par gånger på gräsmattan med urladdat batteri innan den hittat hem, så jag gissar att den vill ha ett nytt till nästa säsong.
9 svar · 1,1k läst
S
seglarsmurf: Bytt displaymembran för ca800:-. och funkar nu fint igen… Tack för tipset!
3 svar · 781 läst
K
Kjell_G: Dubbelt åh nej, nästan Gaaaahhhh Trots att goda råd fanns om att kolla kontaktbleck så missade jag det viktigaste under huven. 1700:- för det. Och batteriet var det inget fel på. Lärpengar igen.
1,4k svar · 353,4k läst
·
G
GordonE: Det sitter ju också en främre och bakre slingsensor. Det kan ju kommit in lite fukt då det oxiderat på kontakterna. Lite elektronikrengöring eller liknande och dra in och ut kontakten 10ggr på varje så är det oxidfritt. Har du nyligen bytt batterier kan du vänt de fel så att det påverkar slingsensorn bak.
2 svar · 658 läst
H
Hammarfall: [citat] Nu har du inte varit online på ett tag men lever den ännu?
12 svar · 5,9k läst
·
nino
nino: Finns nån länk som jag la upp för ca 1-1.5år sen så bläddra bakåt
325 svar · 90,2k läst
·
M
Mjolnir: [citat] Finns mycket på Amazonen även svenska hemsidor med tredjepartsgrejer. Googlade snabbt och hittade 2500 mah för 600 kr. Känns ju billigt. Tankar ju bensingräsklipparen för 300 kr per ås det går jämnt ut på 2 år 😅
14 svar · 1,3k läst
·
N
Nyfiknanicke: Det har funkat utan kabel fel sen jag bytt alla skarvar till att löda istället 👍
4 svar · 1,3k läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.