Byggahus.se
Renoverar ett badrum. Utmed en sida av rummet finns avloppsrör/gjutjärnsrör med kort grenrör i hörnet och därefter ska det installeras vägghängd WC med cistern och slutligen tvättmaskin. Frågade förmannen om de planerat separat brunn för tvättmaskin, men fick till svar att de planerat att leda dels vatten in till tvättmaskin via cisternen, dels leda ut tvättvattnet via cisternen och sedan via grenrör till gjutjärnsröret.

Tacksam för synpunkter på detta? Är det ok att blanda vatten från tvättmaskin med det som spolas ut från WC?
 
Är det en inbyggnads cistern med fixtur som byggs/kaklas in?

mvh
 
Redigerat:
Tycker det verkar smart att spola med tvättvatten. Dels sparar man vatten och med lite tur hålls toan renare.
 
Ja, det är en inbyggnadscistern med fixtur, en Geberit.

MVH,
Per
 
Vattnet som ska ledas in via cisternen borde inte vara ett problem med anslutning till tvättmaskin. Men hur ska smutsvattnet ledas ut från tvättmaskin via cisternen? Och vattnet ska väl inte passera själva vattencisternen i WC, utan bara ledas via fixturen. Det kan väl inte rimligen vara tänkt att man ska spola med tvättvattnet.

Med vänlig hälsning,
Per
 
Hur_göra skrev:
Det tolkar jag som att de tänker koppla tvättmaskinens utlopp till Toaavloppet, alltså inte vi cisternen. Ev. blandning sker alltså först i avloppsröret.

I så fall finns det nog inget att anmärka på lösningen.

Jag reagerar på att "det finns" avlopp/gjutjärn. Det låter som det är ett gammalt rör? I så fall borde man överväga att byta ut det nu vid renoveringen. Dvs. man byter alla gamla rör man kommer åt när man renoverar badrummet. Och vid behov även sådana som man inte lätt kommer åt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.