Byggahus.se
Epoxypasta gör man själv med filler man köper, tex. på EPOTEX. Det är ytterst viktigt att man lägger i en remsa armeringsväv som man också kan handla där. Man kan få vilken kulör man vill på färgen- vit, gul, lila, kanske tom rutig.
Gå in på www.husmanhagberg.se/hitta-maklare/varmdo så ser ni min infinitypool. Skall bli kul att experimentera lite med alla aggremanger.
C
 
poolen och huset
C
 
jag vet inte hur man lägger in egna bilder- nån som har ett tips?
C
 
Du klickar på gula ikonen (infoga bild om du har bilder lagda på webben med färdig länk).

Om du har bilderna i datorn, kan du bifoga dem genom att först klicka på knappen "Utökad svarsruta" nedanför textinmatningsfältet, och därefter klicka på gemet till höger om glada gubben :)
 
Försöker lite.. 2011-04-18 003.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Jättefint hus och pool!

Om jag förstår din skiss rätt så leder du det överrinnande vattnet från rostfria rännan längsmed poolens ena långsida (dolt bakom träräcket) och har även ett inflöde från breddavlopp (på insidan mot huset)?
 
Här ser man "pallissaden" utanför det som skall bli rännan. Denna börjar vid kortsidans ände och har lite mindre fall så att vattnet inte blir galet i kurvan och sen bär det av längs yttre långsidan.
Vad beträffar värmeförluster och is, så kommer jag att kunna sänka nivån under betongkanten som syns på bilden. Den som är 4 cm under kanten på rostrfria skenan. Denna blir ställbar, då vattnet lutar en aning, för det gör rinnande vatten.
 
2011-04-18 043.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
uppifrån
 
2011-04-18 054.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Poolen ligger utanför en 5m bred altan. bara att plantera palmer...
C
 
Helt fantastiskt snyggt! Jag hoppas inte du blir förnärmad om jag säger att du/ni förmodligen är rika då det ser väldigt dyrt/lyxigt ut :D Skitsnyggt på ren svenska! :)
 
Jag känner att jag är skyldig forumet lite bilduppdatering.

Jag har klätt de övre infinityväggarna med granit, ändrat så att allt ovan vattenytan är grått eller granit.

Framförallt har jag gjutit en vägg på poolens högra sida för att avgränsa gräsmattan mot bergstupet samt för att kunna montera räcken.

Räckena levereras i mitten på september (rostfria med glas), med en låsbar port mitt i poolen där man kan gå ner på en stege (skräddarsydd i rostfritt med 7 steg), och med en låsbar port mot husväggen som kommer avgränsa det barnfria vänstra bergområdet mot poolen (räckfritt). Jag har även börjat klä södra väggens utsida med granit och borrat in armering för att gjuta rännan som det överrinnande vattnet ska ner i. Även detta ska senare kläs in med granit, likaså vattentanken nedanför som ska gjutas.

Jag har gjutit in eluttag och vattenutkastare (bl.a ska vattentanken fyllas på automatiskt via givare/flottör pga avdunstning), samt kablage för LED slingor som ska monteras i den övre glipan på de vertikala väggarna.

Fogning återstår.

Formbygge för rännan och tanken återstår (tror ej jag hinner med detta innan räckena ska monteras i höst).

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php

index.php
 
  • Gilla
Svenno2021 och 3 till
  • Laddar…
Wow, riktigt impornerande!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.