Byggahus.se
Det är väl tre personer som är okända, mattiasp verkar vara en av dem ;)

En står bakom (mellan) Chessus och RustyChainS, en knästående framför Simon och en stående vid sidan av Swerot med en handduk över axeln.
 
Den som står bredvid Swetrot med handduk över axeln är Stomneby. Handduken är förresten en av dom sällsynta don't worry be happy tröjorna.:)
/h
 
:confused: Inte mycket spel i bildspelet - bara en bild?
 
Du måste låta sidan ladda först. Det är många bilder, så vänta 30 sekunder innan du klickar, annars funkar inte bildspelet tyvärr.

Nu ska alla namnen vara på plats. mattiasp visste jag ju att det var. Hade problem med min internetuppkoppling hela dagen igår och efter jag hade publicerat kunde jag inte gå in och dubbelkolla att allt blev rätt.

Idag på förmiddagen har hela Helsingborg där vår server är placerad haft strömavbrott ...
 
Det funkar bara ibland, ha tålamod och var envis. :D
 
stomneby skrev:
Den som står bredvid Swetrot med handduk över axeln är Stomneby. Handduken är förresten en av dom sällsynta don't worry be happy tröjorna.:)
/h

Aha, spisutrivarspecialisten :)

Då har vi fått två namn till, mattiasp och stomneby. En saknas fortfarande!

Fel, nu är Chessus bror med också!
 
Redigerat:
Jepp...den där långe drasuten är min lillebror...2 meter över havsnivån. Troligtvis doping eller annat olagligt han intagit.

Idag har vi rivit klart badrummet som Swetrot skröt om att han rivit ..han glömde golvet kan jag meddela och det var minsann inte gjort i en handvändning. Det tar tid att med slägga dunka sönder klinkers samt att därefter få loss fix och golvvärmekablar. Därunder 2 lager med gips, inte ens golvgips var använt. Han heter Pucko som gjort det rummet.
Under detta låg sen masonite och därunder råspånt . Under råsponten Gullfiber och under gullfibern någon sån där svart äcklig skiva som tross. Sen några plank som gles för att hålla de där skivorna.

Att det ska vara så svårt att använda riktigt material när man bygger? Är det jag som är kräsen som kommer riva ut varenda skiva jag hittar och ersätta med 22 mm råspont? Jag blir verkligen sur när jag ser vilket skit som använts. För att inte tala om hur många hundra balar med Gullfiber det måste gått åt vid senaste "renoveringen".

Gissa vilket vackert tak jag hittat under all masonite. Kilsågade plank med en vacker ljusgrön nyans..heter det Umbra måntro?

Helgerån av grövsta sort att spika masonite över sånt. Vart tog skottpengarna vägen?

Ännu mer helgerån av mig som råkade förstöra en av takplankorna...skjut mig med.
För att göra skandalen fullständig ska jag dessutom i morgon riva ut de fina innertaken.

Jag river dock ur dessa för att återvinna dem i gammelhuset där Mr Pucko i vissa rum spikat upp den fulaste av fula panelsorter. Så dessa plank kommer till användning igen.

"Nya" huset kommer ju inte att vara ett kulturobjekt på något vis så jag tar mig friheten att göra detta. Är det ok Konichiwa?

Vad händer mer då här på gården? Häromdagen försvann en av Linnéas kaniner kallad "Ängeln"...men den borde heta Houdini istället. För andra gången har hon dragit från gamla mjölkrummet i ladugården som numer är en kaninbur av rang på 15 kvm. Isolerad och fin. Vips var hon borta igen.

Nea den lilla stackaren som drabbats så av branden förlorade nu dessutom sin ena kanin....:(

Igår var det dags för den kvarvarande kaninen att tacka för sig och sticka iväg. En Houdini den med tydligen.

Simon skulle mata henne igår men puts väck minsann. Hur talar man om det för Nea?

Nu gråter säkert hälften av de 14000 läsarna av denna tråd....stackars barn eller hur?

Men allt på Viksbergs Gård verkar sluta i dur hursomhelst. Simon gick ner för att leta efter spår från kaninerna. Inte lätt i mörkret.

Plötsligt får han höra ett knaprande ljud i väggen och ni som följt tråden vet att ljud i väggen är inget vi direkt gillar på den här gården så Simon tar fram stora kofoten och bryter bort plåtväggen och gissa vilka som satt där och gnagde om inte Skuttis och Ängel.

De har alltså gnagt igenom en bottensyll och tagit sig in bakom en plåt och trävägg och byggt sig ett bo inne i väggen. Gissa om de rivit och haft sig med Gullfibern...där hade de en fin grotta för sig själva.

Så nu har vi inte bara ett rivet hus...vi har en riven vägg i mjölkrummet med.

Anmäl er alltså till vår helg i sommar...fortsätter kaninerna i denna takt med rivning så är vi både hem och ladugårdslösa till sommaren. Vi behöver varenda en med hammare och spik..:)

Någon som har ett bra recept på kaninstek?
 
Redigerat:
Mikael_L
Cheesus skrev:
Att det ska vara så svårt att använda riktigt material när man bygger? Är det jag som är kräsen som kommer riva ut varenda skiva jag hittar och ersätta med 22 mm råspont?
Innan du går på med våtrummen ska du kanske kolla reglerna ang råspont + tätskikt.
Men ska ni ha matta ska det väl vara godkänt.
 
Hahaha....här hinner man inte ens redigera sista inlägget innan kaninreceptet finns tillgängligt.

Nu är bara frågan hur jag ska förklara för dotra min vad det är för mat vi ska äta samt försöka förklara varför min pälsmössa är misstänkt likt två kaniner...

Det får nog bli Donken istället..
 
Mikael_L skrev:
Innan du går på med våtrummen ska du kanske kolla reglerna ang råspont + tätskikt.
Men ska ni ha matta ska det väl vara godkänt.
Självklart ska det vara skivor i badrum samt tvättstuga. Jag var lite otydlig där ser jag nu. Men i tross blir det råspånt. Samt i varenda vägg istället för Osb eller spån. Utanpå detta gips av brandsäkerhetsskäl samt att det inte är så snyggt att tapetsera på råspånt.

Isoleringen ska vara eko-fiber rakt igenom och den snickare som försöker fuska med masonitskivor på taket kommer få dingla i tältställningen.

Ni anar inte hur mycket plast jag rivit från väggar och tak...suck.

Otroligt nära en övertändning måste det varit. Bakom köksskåpen i nedre plan finns den gamla ytterväggen i grovt timmer. 2.5 varv ner bakom skåpen har stockarna brunnit. Inte undra på det var svårsläckt.
 
Redigerat:
Så tog man då ett lite snabbt och dyrt beslut idag igen då...

Kåken står på en torpargrund med gjutna väggar. Det där är ingen vidare konstruktion rent allmänt och i synnerhet inte när det ska läggas golvvärme. Så nu ska jag jaga efter någon som kan spruta in leca och betong , vi gör en riktig platta på en gång medans jag ändå håller på att krångla.

Syllstockarna är friska och fina så jag slipper lyfta kåken och byta sånt. Vore i det läget kanske dags att fundera på att ringa entreprenadkillen med stora grävmaskinen och göra pinan kort med huset.

Hur knäppt är det att bygga helt utan budget? Jag har verkligen inte en susning hur mycket det kommer att kosta oss...inte en blekaste aning. Borde kanske lära mig det där excelprogrammet och att göra någon form av budget. Just nu går allt på lösa boliner rakt av. Hoppas banken är med på noterna eller så blir det konkurs..:)
 
Redigerat:
Kan du inte be kära hustrun göra en budget? Något säger mig att det är hon som skall sköta budgetering och planering, medans du står för visionerna och prutandet. :)
 
Jag tänkte exakt som Swetrot, låt Carina vara kamrer och sköta pengar och papper, så kan du vara visionär. Skulle det sen krisa mellan kamrern och visionären så finns ju alltid familjeterapi ;-)

Sen kan man kanske förmoda att blir det konkurs så ställer säkert folk här på sajten upp och samlar ihop en slant... Större under har ju skett!
 
Men jag har ju en budget ju...nästan iaf. Jag tror jag klarar mig med 500 k...eller en miljon. Maximalt 6 miljonisar är jag helt säker på att jag klarar mig under..

eller 300 k...eller 600 eller nåt i den stilen. Tror jag.

Att Carina ska göra en budget tror jag inte ett smack på. Hon skulle bara pruta bort sånt som hon inte tycker är nödvändigt...som inbyggt ljud och bildsystem och ett spabad.

Hon vill säkert inte heller betala för handsmidda spikar ...iofs behöver hon inte det heller då Simon numera går en smidesutbildning i skolan och han har fått i uppdrag att tillverka dem.

Ni ser...ingen mening att blanda in henne i detta ...haha. Vi borde nog separera egentligen. Mer olika personligheter har nog aldrig slagit sina påsar ihop....

Det är väl därför vi tycker om varandra så mycket!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.