personstarthumb-up

Övrigt husrelaterat

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. iSnobben

  Vad har ni gjort med era hus idag?

  Slipat, målat och målat igen i hallen förutom det så har jag hunnit med att tvätta, laga mat, städa, åkt snowracer med barnen och handlat, allt medans sambon roade sig på jobbet...
  iSnobben · 16h · 17,5k svar · 1787,4k läst
  ·
 2. KnockOnWood

  DAGSLJUSINBROTT! Nu har det hänt. Behöver råd om effektivt och billigt skydd.

  [citat] Blir det färre inbrott för det? Nu varnar ju till och med polisen för att lämna ytterdörren olåst: "Bostadsinbrott - skydda dig Varje år sker tusentals bostadsinbrott i Sverige. Här får du några råd om hur du kan minska risken för inbrott. Ta för vana att alltid låsa ytterdörren även om du är hemma. Tjuvar kontrollerar ofta om dörrar är låsta och vi förvarar gärna
  KnockOnWood · 8m · 91 svar · 3,6k läst
  ·
 3. ricebridge

  Gokväll, Timell... eller gonatt

  [citat] För att allt vad husbyggeri och sånt heter fortfarande är så mansdominerat. Det behövs fler goda byggförebilder för kvinnor.
  ricebridge · 9h · 65 svar · 10,0k läst
 4. Peter_Henry

  nybygge. slutbesiktning.

  Tjena, du kan lägga förrådet som ett enskilt objekt och göra slutbesiktning på hus nr:1. Det är lite som större entreprenader där ett trapphus kan vara besiktat och klart och tre trapphus längre fram byggs det för fullt.
  Peter_Henry · 18h · 1 svar · 87 läst
 5. Marlen Eskilsson

  Stämmer det att Byggahus nämndes i sista avsnittet av Fuskbyggarna?

  Jag tror inte det.
  Marlen Eskilsson · 6d · 2 svar · 914 läst
 6. ylven

  Ska köpa Jordbruksfastighet. Behöver råd och rön.

  Man kan nog utan problem klassa om den till vanlig villa om man vill, så blir det lättare med lån osv, behöver inte deklarara näringsbilaga mm. Den viktiga frågan är väl om TS vill ha den som ett lantbruk eller inte.
  ylven · 7d · 8 svar · 348 läst
 7. D09

  ishockeybana hemma

  Underhåll.. ismaskin sökes ;)
  D09 · 10d · 69 svar · 14,0k läst
  ·
 8. K

  Postens paketleverans, får det verkligen gå till så här?

  Jag har personligen inte haft problem med PostNord (dock bara bott i Sverige några månader). Paket, brev och avier kommer som dom ska, både via sms/email och i brevlådan. Men, dom lyckades slarva bort fyra pallar hund/kattmat för jobbet. Hur lyckas man med det??
  kanelsvans · 11d · 797 svar · 114,8k läst
  ·
 9. L

  Centraldammsugerrör

  Är nog inget problem med att samla skit i rören , bara fasa ordentligt i ändarna . Däremot inte fel att om det går , någon form av renslucka , jag har en på mitten , men alldrigt behövt använda den Några korta 90 graders på något lämpligt ställe och öppningsbart är inte fel , där fastnar större och längre delar om det sugs in . allt som går förbi 90 grader åker med
  Liteavvarje · 11d · 1 svar · 92 läst
 10. K

  Kan ett spöke i huset påverka när man säljer huset?

  [citat] Ni får sälja det till en pensionerad småskolelärare
  Kallebo · 11d · 33 svar · 2,7k läst
 11. C

  Kan man göra om en öppen spis

  Jo, nog blir det lite mer spill runt murstocken men jag tror det är värt det ;) Ja, det kanske passar med ett gnistskydd i glas? Det vore läckert. Annars går det säker att göra ett eget om man vill ha egen design men det kostar nog lite mer. En snabb bildsökning på Google gav mig ex denna: http://www.inred.se/kamintillbehoer/7912-bebop-gnistskydd-glas.html
  Carro_D · 12d · 6 svar · 196 läst
  ·
 12. J

  Dålig lukt i huset

  [citat] Vad bra. Hoppas det inte kommer tillbaka. Har du märkt några andra konsekvenser av ozonet, jag har läst lite om att silikon osv kan skadas? Men just ozoneair kanske hanterar det eftersom den "pulsar" ut ozonet snarare än trycker på max hela tiden. Köpte du den stora? Du har rätt angående luftrenaren, jag resonerade dock som så att man kan få andra fördelar då jag är allergisk
  johd01 · 14d · 44 svar · 1,9k läst
 13. J

  Kattlucka med RFID

  [citat] Ja, så var det nog. Vi skickade tillbaka den och fick en ny likadan och den har funkat bra
  Johnsson 56 · 15d · 73 svar · 42,2k läst
  ·
 14. Johannes Carlsson

  Hur får man bort splindlar från hemmet?

  Då får du undersöka och kanske rensa/städa lite. Antingen kommer dom in utifråg genom en öppning. Kan vara friskluftsintag eller en dörrspringa, glipa i någon taklist etc. Eller så kläcks dom i lägenheten.
  Johannes Carlsson · 16d · 3 svar · 234 läst
 15. S

  Vinds/sommarstugelukt från otätheter

  Självdrag, jag har öppnat upp två friskluftsventiler till i försök att minska undertrycket så att inte så mycket luft ska vilja ta sig in via konstruktionen. Ibadrummen sitter paxfläktar.
  Skanska1972 · 17d · 2 svar · 96 läst
 16. mexitegel

  Måste jag göra om?

  Om skruvarna inte drar så är det ingen regel bakom, dvs. om det bara kommer gipsdamm ju mer du drar skruven så är där ingen regel bakom. Du behöver inte ha alla 9 skruvarna i reglar. Men du bör i allafall få i tre (reglar sitter normalt på 60 cm avstånd. Enklast nu, om du inte har träffat reglar är att du byter ut skruvarna mot mollyplugg.
  mexitegel · 20d · 1 svar · 142 läst
 17. Ramnemark

  Byggbloopers

  [citat] Har gjort samma på min vind. Får skylla på att när jag började lägga för ett år sedan så hade de inga stämplar. När jag skulle fortsätta nu så passade inte fjädern/noten om inte skivorna ligger uppochned. Det sticker i ögat varje gång man ser det ;)
  Ramnemark · 22d · 803 svar · 304,1k läst
  ·
 18. HasseTeknik

  Första huset?

  Sålde lägenhet och köpte första huset 1978 ! Isolerat det fristående förrådet. Byggt om duschrum. Byggt om badrum och byggt bastu. Tagit bort en vägg. Lagt in "klickgolv" överallt utom dusch och bad. Bytt ut hela köksinredningen. Lagt golv på delar av vinden. Byggt altan. Fixat med olika lösningar för trädgården. Bytt tapeter och trixat med golvlister. + troligen en massa som jag
  HasseTeknik · 23d · 6 svar · 328 läst
 19. Z

  För vem bygger ni egentligen?

  [citat] Egentligen borde små hus vara attraktiva för just "gamlingar". Mina föräldrar bor alldeles för stort och opraktiskt, men samtidigt är de inte redo att flytta till lägenhet pga hund och två bilar. Ett enplanshus på 90 kvm med liten lättskött tomt skulle vara perfekt för dem ... och då skulle också ett stort hus bli ledigt för en barnfamilj.
  ZipLock · 24d · 39 svar · 4,3k läst
 20. I

  Flytta liten stuga

  [citat] Tack för tipset
  Issehunden · dec '17 · 13 svar · 567 läst
 21. Fulkemisten

  Renovering källare

  Svartmögel och alger tvättar man ju bort på fasader innan ommålning. Jag brukar köra alcros grovrent, fungerar fint och kostar väl en 150 kr för två liter. Denna spädes sedan till typ 20 liter. Annars kan man ju köra klorin, spätt 1 till 3, borde ta död på det mesta och kosta ungefär detsamma för 20 liter. Vanlig ättika 24% funkar också, det blir ju dock lite dyrare. Använd
  Fulkemisten · dec '17 · 8 svar · 330 läst
 22. Lärospånet

  Snösmältningsmatta?

  [citat] Nej precis, därav citationstecknen " runt "ny" - fast å andra sidan måste ju också den tekniken ha utvecklats något sedan den först började implementeras (på -1960-talet uppfattar jag det utifrån ovanstående inlägg - men sen kan säkert någon komma och bevisa att det testades med ånga på någon plats i New York redan 1890 etc). Och om man ska vara riktigt strikt är ju
  Lärospånet · dec '17 · 77 svar · 2,5k läst
  ·
 23. H

  Flyttstädning i Göteborg - nån som vet en bra städfirma?

  [citat] Spam. Samma inlägg i flera trådar. Anmält.
  Holmspel · dec '17 · 9 svar · 5,0k läst
 24. GoForIt

  Borttagbar halkskyddstejp?

  Alternativt så fixar du limresterna i efterskott med ex. Casco Limtvätt.
  GoForIt · dec '17 · 1 svar · 104 läst
 25. SysterNett

  Hjälp med renovering - arkitekt eller byggfirma?

  Vi anlitade arkitekt och han fick ihop det kanon! Inflyttning i utbyggnaden nästa vecka.
  SysterNett · dec '17 · 5 svar · 308 läst
 26. H

  Värsta musinvasionen! Har musgiftet blivit sämre?

  Jag var med och renoverade för att få bort värsta stanken ur ett musinvaderat hus där ägaren hade använt gift. Efter den läxan föredrar jag katter och musfällor. Förresten så byggde jag för några år sedan en spång över bäcken så grannens katter skulle få kortare väg i på vår tomt. Spången blev den effektivaste musfällan vi någonsin har haft.
  heimlaga · dec '17 · 6 svar · 762 läst
  ·
 27. K

  Däcktryck till släpvagn

  Jag har C-klassade däck (14" tror jag) på båttrailern. De skall ha 4.5kg lufttryck (2 hjul, max totalvikt 1900 kg).
  Kane · dec '17 · 3 svar · 181 läst
 28. Lärospånet

  Möss i huset

  [citat] Ah - så smart!
  Lärospånet · dec '17 · 29 svar · 3,1k läst
  ·
 29. P-plats

  Byta hjul på kontors-/arbetsstol

  Om det är typen i länken så är dom bara till att dra rakt ut då den lilla ringen är det som håller dom på plats. Annars finns det även dom med gänga som skruvas loss.
  P-plats · dec '17 · 1 svar · 142 läst
 30. S

  Hus / lägenhet i Spanien - platta tak, fuktskador, mögel m.m.

  Vi hamnade lite grovt mellan Valencia och Alicante. Men lite maste man kunna gora sjalv? Som isolering, med mera.
  SWIN · dec '17 · 21 svar · 1,2k läst
 31. H

  Svets-spörsmål

  Spänningen måste ligga under 80 volt på växelström och under 113 volt på likström i alla lägen enligt arbetarskyddsbestämmelserna. Jag skulle också gissa på ungefär 50 volt.
  heimlaga · dec '17 · 11 svar · 604 läst
Laddar...