Teknik

Här är Årets Julklapp 2015

Här är Årets Julklapp 2015

HUI Research utser, sedan 1988, Årets Julklapp och idag fick vi veta vilken produkt de tror kommer att bli en storsäljare i julhandeln.

Funderar du fortfarande på vad du ska köpa i julklapp? Varje år utser HUI Research årets julklapp, vilket kort och gott är den produkt de tror kommer att bli årets storsäljare. I år går den titeln till robotdammsugaren.

- Det har länge talats om det smarta hemmet och nu kan vi på riktigt säga att vi är där. Robotdammsugaren har blivit en del av vardagen och är den nya familjemedlemmen. Allt fler av dagens tidspressade konsumenter söker hjälpmedel för att effektivisera och underlätta sin vardag. Den snabba tekniska utvecklingen driver på robotiseringen i samhället och skapar verktyg för konsumenter att använda i sin vardag, säger Lena Larsson, vd för HUI Research.

För att erhålla titeln Årets Julklapp ska ett eller flera av följande tre kriterier uppfyllas:

  • Produkten skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse under året.

  • Produkten skall representera den tid vi lever i.

  • Produkten skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Enligt HUI Research uppfyller robotdammsugaren samtliga tre. Dels ska de moderna maskinerna vara så pass bra nu att de väckt ett nytt intresse, något som HUI Research såg redan i fjol. Dels utgör robotdammsugaren en naturlig del i det som vi kallar för det smarta hemmet, som man kan säga är den trend som representerar den tid vi lever i just nu.

Förra året var det aktivitetsarmbandet som tog hem titeln Årets Julklapp, och året innan dess var det råsaftcentrifugen. Den allra första produkten som utsågs till Årets Julklapp var bakmaskinen - året var 1988.