Byggahus.se

Markokoistinens blogg

När arkitekt bygger Bo!

Hej alla nyfikna.
Kul att ni hitta hit!

Detta är då en blogg för att dela vår resa mot vårt färdiga fritidshus en timme utanför storstan.

Vi är ganska ungt par där båda är fd Sörmlänningar men vi bor och verkar i Stockholm idag.
Efter några år i storstan, så komma tänkarna att hitta en plats i Södermaland där vi kan koppla bort ifrån storstads live, där vi kan njuta av naturen och umgås med familj och vänner på helger och andra ledigheter.

Så vi satte ut på en liten jakt för en tomt som uppfyllde lite av våra önskade kvalitéer, inte låg för långt borta ifrån Stockholm och så klart i vår prisklass. Vi letade och letade, men allting på marknaden men våra önskemål kostade för mycket för vår lilla tajta budget eller låg för långt borta.

Men sen plötsligt flera månader efter att jakten egentligen hade stannat av. Råkade vi se en lapp på en trädstam i skogen i gnesta kommun, där det stod tomt till försäljning. Vi ringde, vi kollade på tomten och vipps så var tomten vår och den hade alla kvalitet vi hade önskat oss!

Alltså helt plötsligt så stod vi där och skulle början bygga ett hus! Det lite av en skräckblandad förtjusning i början, då det kom lite plötsligt!

Men jag som arkitekt har varit med om denna process med kunder tidigare. Men den stors skillnaden var att jag nu även var min egen kund! Den första känslan lugna ner sig och övergick till mer produktiv och nyfiken känsla och arbete sattes sakta men säkert igång.

Det här här vi tänkte börja dela vår resa med er här på bygga hus!
Vi har nu kommit en bit på vägen redan då vi köpte tomten i höstas men vi börjar resan ifrån början!

Var nyfikna! ställ gärna frågor om osv!

Vi börjar med en bild på tomten hur den såg ut på senhösten när vi köpte den.
11224339_10153654946561335_7231237511593719062_o.jpg

Tomten ligger i ett högt läge, ca 25 meter över en mindre sjö. Vi har utsikt till sjön i 4 st korridorer mellan träden. Det är en sluttande tomt med en lutning ner mot syd/sydväst, så mer eller mindre sol hela dagarna.
Marken högst uppe på tomten verkade vara mer eller mindre berg i dagen och nedanför bestå av morän och lera och en del stenar.

Vänligen. Marko & Jenny
vonfries gillar

Skriv en kommentar

Verifiering:
Genom att klicka på Skicka godkänner du våra användarvillkor. Läs mer om hur vi samlar in, använder och delar dina data i vår datapolicy och hur vi använder cookies i vår cookiepolicy.
Utkast sparat Utkast raderat