Tester

Högtryckstvätt AVA P55 Go+ långtidstest

Högtryckstvätt AVA P55 Go+ långtidstest

När jag väl fått tid har jag testat att tvätta: plattor, träplank, avfallstunnor samt cykeltak.

Får börja med att klargöra att det här med nytt hus med mycket att göra i samt småbarn/familj kraftigt försvårar tillfällen då man kan roa sig med prylar. Det tog ett år för mig innan det fanns på priolistan att testa tvätten (!). Nåväl, jag fick ett par eftermiddagar så mindre än tio timmars gång, sorry!

Installation och manövrering

Installationen tog en bra stund för någon som inte är hemma på högtryckstvättar. Kikande i manualen, som är OK, men inte riktigt där än. Den har svårt att på ett begripligt sätt redogöra för alla olika delar på maskinen, vilka som är "måsten" och vilka som är tillbehör. Det finns översiktsbilder på olika modeller t.ex. Och ja, det är en hel del delar och tillbehör. Jag hade rejäl otur när jag tänkte och fastnade på ett steg i säkert 45 minuter och trodde det saknades en del. Men jag vill trots allt undvika att lägga detta på maskinen och mer på SBS (skit-bakom-spakarna). 

När man väl haft sitt "aha-moment" tycker jag att den är riktigt smidig att jobba med. Superlätt att bära med sig. Superlätt att manövrera. Enkel on/off-knapp samt enkelt och säkert med en låsknapp till pistolen. Tillbehören verkar täcka mina basala nybörjarbehov mer än väl. Jag testade munstycken på riktigt ingrodda stenplattor. Vario-munstycket räckte inte hela vägen, men 15-graders munstycket gjorde stenen helt ren. Här behövdes dock maxflöde och närhet till stenen. Jag testade terassborsten på ett skitigt plank. Detta gjorde rent ingrodd smuts och skadade inte träet. Provade även med maxtryck på mitt cykelskjulstak i plast - och kanske kan det ses som ett minus att inte plasten gick åt pipan, men ja, mer tryck behövs inte för mig känner jag.

Jag får hålla med testpanelen i: "liten, nätt och smidig, välter inte, snygg" samt "sladdarna går trögt att koppla in, högt ljud (jag tog på hörselskydden), många lösa delar".

Dock även om det finns lösa delar så kan man sätta fast munstyckena i huvuddelen på ett riktigt smidigt sätt.

Hållbarhet

Inget har gått sönder (såklart har den inte gått så många timmar), men å andra sidan så är det väl ett plus att den funkar utan problem efter ett år i garaget. 

Det enda som gick sönder, till fruns förtret, var såklart rabarbern bredvid stenplattorna, som jag glömde bort i min iver att testa.

Betyg

Mitt betyg: 9/10. Helt klockren för min sorts användning om än lite svårinstallerad.

Läs mer

AVA P55 Go+ - test högtryckstvätt  
TEST: Högtryckstvätt - vilka är bäst?