Fredagshuset

Fredagshuset: Ett drömhus från sekelskiftet med torn

Drömhuset med torn.

Drömhuset med torn. Foto: Svensk fastighetsförmedling

I Byggahus omröstning om vilken husstil vi gillar bäst fick sekelskifteshus med torn en topplacering. Veckans fredagshus är just ett sådant.

Välbevarat, vitt och pampigt med torn och rött tak sticker det här sekelskifteshuset ut bland resten av bebyggelsen i Skillingaryd, ett område cirka 20 minuter från Jönköping. Nu ska huset byta ägare, och vi passade på att ta en titt på det innan dess.

Idrottsgatan 9 - allrum

Enhetlig stil i vitt genomsyrar hela huset. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Huset, som är från 1914, har renoverats mycket men varsamt både på ut- och insidan. Det har bland annat fått nya avloppsstammar, nytt elsystem, tilläggsisolerats och fräschats upp. På väggarna sitter i flera rum vitmålad pärlspont medan golven är av trä eller grått klinkers.

sekelskifteshusets baksida

En ingång även från baksidan. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

- Ägaren har jobbat som inredningsstylist, men har även ett imponerande intresse för denna stil vilket ger en mycket fin fingertoppkänsla när det gäller sekelskifte, säger Fredrik Hagejärd som är mäklare hos Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Idrottsgatan 9 - kök

Vitt kök. Foto: Svensk fastighetsförmedling

Det som först slår en med huset är såklart tornet. Det består av ett allrum på nedre våningen och ett badrum på övre våningen.

Huset har också två kök, ett på varje våning, varav ett med skafferi. Det finns också flera toaletter, två vardagsrum och två sovrum.

Kristallkrona i badrummet

Gammal charm i badrummet. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Idrottsgatan 9

Ägaren har både bott i huset och bedrivit bed and breakfast.

Idrottsgatan 9 - sovrum

Utgångspriset är satt till 3 250 000 kronor.

- Priset håller en högre nivå än snitthus i området, men det går å andra sidan inte att jämföra med andra sålda. Som ägare av Idrottsgatan 9 får du en ny sekelskiftesvilla i gammalt skal, 250+10 kvadratmeter som har otrolig känsla och finish, säger Fredrik Hagejärd.

inredd vind

Sovrum i inredd vind. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

 

Tornhus sommar

Huset i sommarskrud. Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Se fler bilder hos Svensk Fastighetsförmedling Jönköping.

Sebastian Brännström sparar 7000 kr och ger boräntetabellen tummen upp