Solceller

Lurad av solcellsleverantör på nätet

En husägare i Markaryd har inte mottagit de solceller han köpte för över 16 500 kronor trots upprepade försök att kontakta företaget sedan juli förra året.

Husägaren förväntade sig att solcellerna skulle ha levererats till Markaryd för flera månader sedan.

Husägaren förväntade sig att solcellerna skulle ha levererats till Markaryd för flera månader sedan. Foto: Google maps

En husägare i Markaryd köpte solceller för drygt 16 500 kronor förra sommaren men har fortfarande inte fått dem, detta rapporterar tidningen Smålänningen. Mannen har vid flera tillfällen kontaktat företaget över telefon och får då veta att de ska lägga upp ett ärende, därefter händer ingenting. Första kontakten togs i juli förra året.

Husägaren har tagit ärendet vidare till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) och ska eventuellt även polisanmäla företaget.

– De (ARN, reds. anm.) kan väl bara råda dem till att göra något åt det. Sedan vet jag inte om får polisanmäla det också. Eller så får man se att man har förlorat de pengarna.

Det framgår inte vad företaget heter, mer än att det har sitt säte i Bromma. Mannen säger även att det finns flertalet negativa recensioner på nätet, där kunder skriver att de antingen inte fått sina solceller alls eller bara fått delar av leveransen.