Byggahus.se
Hejsan!

Är det någon som har lite erfarenheter att dela med sig om inredd/oinredd ovanvåning?

Vi funderar på Finja betong med oinredd ovanvåning men de drar av väldigt små summor för det. Ovanvåningen skulle innehålla 2 sovrum, 1 litet allrum och ett badrum.

Vad har ni fått för avdrag för att lämna OV oinredd? Kostar det mer sedan än man tror att färdigställa så kanske det inte lönar sig??

Vi har ett par vänner som byggt ett 1½-plans Hjältevadshus och de fick avdraget i princip en kvarts miljon för att själva göra ovanvåningen - låter mycket för att vara Hjältevad, eller?!

Dela gärna med er om ni har tips och råd eller siffror på detta. :p

//LL
 
Lite nyfiken.. Hur ligger Finja Betong i pris?
 
Hej Ratatuj,

Vi har inte fått någon direkt offert ännu men vi har fått en indikation på ett 1½-plans hus (Finja) och enligt Arkitekthem (Helsingborg) så ligger det på ca 2,4 milj för ca 180 kvm och då är det hög standard med bl a rostfria vitvaror, Velfac alu-fönster m m. Detta kan gå både upp och ner kraftigt då detta är pris på deras "referenshus. Detta inkluderar även arkitekt- och kontruktionsritningar enligt eget önskemål. Vet dock inte vilket arkitektbyrå de använder - något som vet??

De har också riktlinjer för bottenplan på ca 13 500 kr/kvm och ovanvåning på ca 9500 kr/kvm - men detta kan också variera kraftigt p g a utförande och tillval.

Vad funderar ni på att bygga? Känner du till Arkitekthem? Om någon har några erfarenheter av Arkitekthem - snälla skriv vad ni vet - både bra och dåligt välkomnas!

//LL
 
Impossible, tack :)

//LL
 
Det var så lite så ;)
 
Någon som har ytterliggare information än vad denna länken tar upp? Vi är glada för alla tips och råd om att inreda ovanvåning själv eller låta huset bli köpt NF.

//LL

impossible skrev:
Hej!

Denna tråd tar upp kostnaden för att inreda OV själv.

[länk]

//Impossible
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.