Byggahus.se

Belysning i trädgården

 1. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
 2. T&H
  Medlem Nivå 5
  Mycket bra artikel. Går ute med hunden mycket om kvällarna och ser hur folk gjort. Tycker det är alltför vanligt att man sätter belysninen i snörräta rader som leder tankarna till tennsoldater eller till och med gravplatser. En sak som jag själv gjort mig skyldig till är att man har för mycket ljus eller på "fel" ställen. Ett tips är som sagt att ha kablarna lösa i trädgården under testperiod och prova sig fram. Jag kommer att göra precis som Torbjörn förslog att belysa mitt vita trädgårdskjul längst bort på tomten. Då får man en känsla av rymd och något att fästa blicken på när man kikar ut från köksfönstret.
   
 3. M
  Medlem Nivå 2
  Hej
  Jag skulle vilja ha möjlighet att lysa upp större delen av min trädgård rejält en liten stund varje kväll. Jag har inga grannar utan bor helt isolerat. Jag vill ha det riktigt ljust och är medveten att det kommer att se ut som en fotbollsplan på avstånd. Men, ingen blir störd.
  Nu skulle jag behöva tips till belysning/armatur.
  Jag har kollat in halogenstrålkastare på Biltema - skulle det funka?

  Tacksam för tips! :)
   
 4. H
  Medlem Nivå 5
  Jag lånar tråden. Finns det några tips på bra system? Jag har testat med Gardenlights men tycker kvaliteten är för dålig. Lanporna ärgar igen efter ett år och transformatorn har fått bytas flera gånger.

  Det finns många märken idag med liknande produkter men vilka håller skaplig kvalitet?