Alkaa olla aika saada grilli valmiiksi, ei enää tekosyitä sitten, kun laatat valettiin ja tiilet ostettiin syksyllä.
Tiilet ovat kierrätettyä kovapoltettua maatiiltä. Se muurataan neliskulmaiseksi U-muodoksi. Muurin sisäpuolelle ja betonilaatalle sitten kerros tulitiiliä tulenkestävällä laastilla tietysti.
Yläpuolelle asennan savuputken metallista.
Asiaan: Olen ajatellut muurata maatiilet C-laastilla, joka kestää liikkeitä paremmin lämpö-/kylmäolosuhteissa. Onko se oikein ajateltu, vai pitäisikö valita B-laasti sen sijaan?
Ajattelin rakentaa muurin muutaman senttimetrin betonilaatan reunan sisäpuolelle, pienellä pyöristetyllä reunalla reunan suuntaan vedenpoiston vuoksi. Mutta silloin ei halua imevää C-laastia. A/B-laasti pyöristetyssä reunassa ja ensimmäisen kerroksen alla vai murtuuko se ensimmäisessä grillauksessa?
Kun vedin piippuja uudelleen savupiipussamme, sain ohjeita isoisältäni (83-vuotias ja ollut muurari koko elämänsä ajan) käyttämään B-laastia, mahdollisesti voisi heittää "jonkun" kourallisen sammutettua muurarin kalkkia per annos. 10 vuoden jälkeen se on edelleen kuin uusi.
Hmm, ehkä pitää arvioida C-käyttöä uudelleen, vanhemmilla muurarilla on aina kunnioitusta!
Tuntuu, että voi ainakin tasoittaa B-käytöksellä, ei pitäisi imeä vettä, joka valuu tiiliseinää pitkin.
Jotain tällaista siitä siis tulee. Tietenkin grilliritilällä sisäpuolella!
Klikkaa tästä vastataksesi
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.