20,584 læst ·
4 svar
21k læst
4 svar
1:3 Blandingsforhold skal slutresultatet være 33% eller 25% koncentration
Skal blande primer. På dunken står der 1:3 (mere vand end primer).
Instinktivt tolker jeg det som 1 del primer og 3 dele vand (25% færdig blanding).
Men når jeg funderer lidt og googler, virker det ikke til at være selvindlysende (og en generationsspørgsmål blandt kemikere åbenbart...) hvor mange mener, at det beskriver færdig koncentration, dvs. i den færdigblandede spand skal det være 33% primer, dvs. 1/3).
Ifølge den metode er det altså 1 del primer og 2 dele vand der gælder.
Så hvad er så f.eks. 1:1. Ren primer eller halvdelen vand?
Juiceemballagerne ser ud til at have forstået dette og skriver 1+4 i stedet
Instinktivt tolker jeg det som 1 del primer og 3 dele vand (25% færdig blanding).
Men når jeg funderer lidt og googler, virker det ikke til at være selvindlysende (og en generationsspørgsmål blandt kemikere åbenbart...) hvor mange mener, at det beskriver færdig koncentration, dvs. i den færdigblandede spand skal det være 33% primer, dvs. 1/3).
Ifølge den metode er det altså 1 del primer og 2 dele vand der gælder.
Så hvad er så f.eks. 1:1. Ren primer eller halvdelen vand?
Juiceemballagerne ser ud til at have forstået dette og skriver 1+4 i stedet
Kan själv!
· Trelleborg
· 18 397 indlæg
Jeg tolker det som en del primer til tre dele vand.
Ville påstå, at det er en almindelig måde at beskrive blandingsforhold.
At det skulle være 1/3 indebærer, at man skal regne om, hvilket er omstændeligt.
Ville påstå, at det er en almindelig måde at beskrive blandingsforhold.
At det skulle være 1/3 indebærer, at man skal regne om, hvilket er omstændeligt.
Min erfaring fra den kemiske lab-verden:
1:3 på en kemisk produkt angiver fortyndingsforholdet, dvs. 1 del (enhed) af det første kombineres med 3 dele af det andet for at give i alt 4 dele slutblanding. Dvs. saftfabrikanternes 1 + 3 er en anden måde at skrive det samme på.
Den anden variant, som du diskuterer, er fortyndingsfaktor (i slutblandingen). For produktet med fortyndingsforholdet angivet som 1:3, ville den angives som 25% eller 4X fortynding.
1:3 på en kemisk produkt angiver fortyndingsforholdet, dvs. 1 del (enhed) af det første kombineres med 3 dele af det andet for at give i alt 4 dele slutblanding. Dvs. saftfabrikanternes 1 + 3 er en anden måde at skrive det samme på.
Den anden variant, som du diskuterer, er fortyndingsfaktor (i slutblandingen). For produktet med fortyndingsforholdet angivet som 1:3, ville den angives som 25% eller 4X fortynding.
Ja 1+3 betyder det sikkert, alt andet bliver kringlet at blande med risiko for fejlberegning. Forstår ikke hvorfor de ikke bare skriver det.
Fandt dette link:
http://www.tnc.se/termfraga/spadning/
"
Spørgsmål: Hvordan bør man skrive ved fortynding af syrer for at det skal blive entydigt. Betyder ”1 : 3” at man tager en del af det ene og tre dele af det andet, eller at man tager 1/3 og 2/3?
Svar: Dette er et kringlet problem hvor man er uenig blandt kemikere, særligt afhængigt af generation - hvor ældre kemikere oftest tolker det som 1 dl + 2 dl, tyder yngre det oftest hellere som 1 dl + 3 dl. Her er det vigtigt at være ekstra tydelig, TNC anbefaler derfor at man hellere skriver fortynding med plustegn end kolon, f.eks. ”1 + 3”.
"
Fandt dette link:
http://www.tnc.se/termfraga/spadning/
"
Spørgsmål: Hvordan bør man skrive ved fortynding af syrer for at det skal blive entydigt. Betyder ”1 : 3” at man tager en del af det ene og tre dele af det andet, eller at man tager 1/3 og 2/3?
Svar: Dette er et kringlet problem hvor man er uenig blandt kemikere, særligt afhængigt af generation - hvor ældre kemikere oftest tolker det som 1 dl + 2 dl, tyder yngre det oftest hellere som 1 dl + 3 dl. Her er det vigtigt at være ekstra tydelig, TNC anbefaler derfor at man hellere skriver fortynding med plustegn end kolon, f.eks. ”1 + 3”.
"
Klik her for at svare