Nej det skall du inte göra om du menar vanliga gipsskivor. När du tapetserar så förrollar du med utspätt tapetlim för att underlaget suger så kraftigt. Hade jag varit du hade jag undvikit att måla direkt på gipsen. Spackelfogarna kommer att synas även om du gör dem helt perfekta. Strukturen blir inte densamma ändå så det kommer att synas i ljuset.
 
spä med ca 50% vatten så det blir riktigt slaskigt och gott. Rolla på en liten stund innan du tapetar. Använder du easy up eller liknande (limmet på väggen enbart) så rollar du en gång till med rent lim.
 
Du behöver inte "mätta" gipsen innan du tapetserar - bara du har ett rikligt och jämnt lager med tapetklister så ska det gå bra ändå.

Är det en ljus tapet du ska sätta kant-i-kant kan det vara bättre att rolla ett lager grundfärg (vit såklart) så minskar risken för svarta ränder om det skulle diffa en halv millimeter i kanterna... Då får du ju dessutom "mättningen" på köpet!
 
Kanske du kan mätta väggen med billig grundfärg och sedan måla ?

Har slipat ner väggarna i v-rumet ( spånskivor ) och spacklat alla skarvar, sedan målat med ÖB´s vita takfärg 99:- för 4 liter. På detta sedan med Alcro väggfärg.

Ser ingen skillnad på ytan vars det är spacklat och vars det är spånskiva. Skarvarna syns dock ytterst lite, men det är ju mindre skarvar än om man tapetserar.



 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.