Möbelsnickeri

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. J

  Synpunkter ritning platsbyggd bokhylla

  Jag håller med KnockOnWood om att det ser rörigt ut. Försök att hitta ett mindre antal vertikala linjer som du håller dig till. Bokhyllan måste ha ett bakstycke, annars blir den inte stabil. Det kommer att bli en utmaning att tillverka den. Börja med ram och rygg. Gör lite hjälpmedel som underlättar att få de stående delarna i rät vinkel och i lod. Använd en enkel metod för
  justusandersson · 1h · 4 svar · 159 läst
  ·
 2. L

  Hjälp med att rikta och planhyvla

  Ett rent snickeri fixar det , kolla var du har ett närmast
  Liteavvarje · 20h · 1 svar · 95 läst
  ·
 3. findus42

  Söker tips på material och yta för bardisk

  Zinkplåt. Går att limma med mattlim. Har man tillgång till press är det enkelt. Går också med rejäla tyngder och en och annan knekt/tving. Viss försiktighet med trycket bara. Kantar man skivan innan man lägger på zinken går det att fräsa profiler på kanten. Fri form är möjlig. Ser lite repig ut i början. När oxideringen tagit fart och slitaget jämnat ut sig ser det ut som tenn.
  findus42 · 1d · 3 svar · 158 läst
  ·
 4. K

  Platsbygga skåp

  https://www.byggfabriken.com/beslag-och-inredning/beslag/gangjarn/ovriga-gangjarn/info/product/516-211-skapgangjarn-55/
  korpet · 2d · 6 svar · 587 läst
 5. D

  Linolje bets

  Okej, då kanske det blir att blanda i pigment och balsamterpentin i liboljan
  Dcaprio · 2d · 10 svar · 241 läst
 6. D

  Slippapper för grovslipning av verktyg

  För svarvning har jag alltid varit nöjd med bandslipen min som ger en flat slipfas. Googlar lite på nätet och ser vad det står där, vissa föredrar en flat slipfas då den kan vila mot ämnet och man har stor kontrol, vissa gillar en konkav men den verkar vara finurligare.
  DennisCA · 2d · 35 svar · 1,3k läst
  ·
 7. jac

  Vilket spackel?

  Jag hänvisar till det inlägg jag just gjorde i en annan tråd på ett liknande ämne: https://www.byggahus.se/forum/threads/spacklingsmassa-foer-trae.302948/#post-2800588 Jag föredrar Plastic Padding Elastic framför snickerispackel alla dagar i veckan. Det kan vara lite knepigt att skruva MDF i kanterna eftersom den gärna skiktar sig. Förborrning är absolut nödvändigt. Själv har jag
  jac · 3d · 2 svar · 124 läst
 8. jac

  Spacklingsmassa för trä

  Plastic Padding Elastic har jag använt med framgång vid några liknande tillfällen. Jag väljer alltid denna om jag behöver spackla eller fylla ut. Den sjunker inte vid härdning, är lätt att slipa och går utmärkt att borra eller fräsa i. Nackdelen är väl möjligen färgen som inte ser helt snickerimässig ut men den går utmärkt att måla. Efter slipning och målning syns det inte
  jac · 3d · 3 svar · 103 läst
 9. D

  Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän beskådan

  Ja de är dekorativa, tyckte det såg finare ut än girade hörn, och så är det ju limmat så sidorna av tappen hålls mot sidorna av tapphålet så ingen egentlig påfrestning borde förekomma på den biten längst ut. Finish var annars en hemmagjord variant av Osmo. Linolja, tungolja, bivax, carnaubavax och lacknafta. Olikt det jag sett av Osmo så är min gul i färgen, deras är
  DennisCA · 3d · 1,9k svar · 968,6k läst
  ·
 10. U

  Höjd mellan fasta hyllplan för böcker

  [citat] Problemet är lita att pappret är i viss mån självförstörande. Rekommenderas som ovan att använda syrafria lådor, inget ljus, svalt och torrt.
  Ursidae · 5d · 19 svar · 803 läst
 11. Ola C

  Askträ, vad orsakar detta mög?

  Jag försökte pusha för att dom skulle sätta igång en liten intern utredning varifrån de defekttorkade planken kom, vet inte riktigt vad det slutade med.
  Ola C · 6d · 19 svar · 1,2k läst
  ·
 12. T

  Skumgummi för möbeldynor?

  De här grejorna är bara utomhus när de används, vid fint väder.
  Troberg · 6d · 4 svar · 155 läst
 13. T

  Hur kan en arbetsplats se ut?

  Tänkte bygga mig en arbetsplats hemma. Eftersom det inte finns många praktiska/snygga lösningar ute i handeln måste jag bygga själv. Jag har en vägg på 260 cm. Den ska rymma datorplatsen med två skärmar, de ska placeras så låga som möjligt så att jag slippa röra ögonen så mycket. Arbetsplattan har jag och den kommer bli sneskuren så att djupet blir 60 på vänstra delen och 40
  Thomas_Blekinge · 7d · 0 svar · 234 läst
 14. S

  Röd vitek eller rödek?

  Här är en liten filmsnutt om lite av skillnaderna mellan vitek och rödek. I varje fall dom amerikanska varianterna. Det kanske kan vara till hjälp. [MEDIA=youtube]L6t2AZubF8U[/MEDIA] Trevlig kanal i övrigt också.
  snuttekudden · 7d · 3 svar · 309 läst
  ·
 15. U

  Snickarverkstad i Linköping

  Bumpar tråden. Ingen som känner till en verkstad där det går att hyra in sig?
  Upp · 8d · 1 svar · 281 läst
 16. mexitegel

  Frågor renovering o målning av furutrapp

  Jag kör med Beckers system och där kan man grunda med deras panelgrund som också är kvist/spärrgrund liknande Jotuns som Henri skriver om. Men jag har aldrig behövt mer än två färdigstrykningar efter det.
  mexitegel · 9d · 4 svar · 181 läst
 17. nanowire

  Ytterhörnlist, var kan en sån här hittas?

  [citat] Teoretiskt går det. Men vi bor båda i 20-talshus och vet att hörnen brukar vara långt ifrån teoretiskt perfekta och då blir det är svårt att få till ett bra möte mellan de två halvorna om du gör hälften av profilen på varje. En kvartsstav kan följa hörnets "kurva".
  nanowire · 10d · 4 svar · 225 läst
  ·
 18. M

  Projekt: att försöka snickra fönster

  Där ser man, tack för info, @mattiasp och @Daniel_N! Får fundera på en liknande lösning, men kanske inte just nu. Även Festool har sina fläckar, som Daniel sa i den gamla tråden. Featherboards, mikrojustering av anhåll och avsaknad av tracks på bordet. Jag börjar förstå varför man vill tillverka sitt eget fräsbord!
  Microkatten · 10d · 283 svar · 41,0k läst
  ·
 19. T

  Hur ska man hindra att virke slår sig?

  I mitt fall är bitarna som jag vill rikta redan bearbetade innan de slog sig, och det var ganska mycket pyssel att få dem rätt. Så, för mig handlar det om att rädda det arbete jag lagt ner på dem. Just nu ligger de i press med en mindre vikt (kanske 25 kg). Jag funderar på att lägga lite mer vikt, och kanske ånga dem också för att mjuka upp dem lite.
  Troberg · 11d · 9 svar · 619 läst
 20. Dracula

  Fräsa speglar i innerdörrar 50-talet

  [citat] Tack, det känns som jag har det du beskriver inledningsvis. då kanske det blir utanpåliggande spegel i form av lister
  Dracula · 13d · 7 svar · 470 läst
 21. H

  Torktid 20 mm ekplankor

  Har byggt allt så här långt i blött nysågat virke. Golvet är en gjuten 10 cm armerad sula och uppmurad med armerad lättbetong. Jag är riktigt nöjd med hur baksidan och taket blev. Och kanalplast på framsidan. [media]
  Hassenisse · 13d · 8 svar · 431 läst
  ·
 22. W

  "Sprint" till gamla gångjärn

  [citat] Hej! Sprinten är 47mm lång och ca 3.8mm tjock.
  williamspäron · 13d · 2 svar · 146 läst
  ·
 23. Dracula

  Vilken typ av list? Vägglister för dekoration.

  [citat] Bara lister, ingen panel. Har inga bilder då jag inte gjort nått med väggarna, men du kan säkert visualisera :) Jag har ganska bra koll på lister o så, men ville mest ha råd av någon som kanske kan säga att "detta måste man ha" , eller detta ska du inte köra" :) Jag får prova mig fram lite, det löser sig.
  Dracula · 17d · 4 svar · 391 läst
  ·
 24. ricebridge

  "Spännvidd" hyllplan MDF?

  Använd bärande lister runt om, skruva ovanifrån, spacklaomåla. Skruva INTE rakt in i kanten, då skivar sig MDF:en om du inte borrar, och smular sig om du gör det. Hur du fäster listerna beror på din vägg.
  ricebridge · 17d · 9 svar · 492 läst
  ·
 25. P

  Limma betongskiva mot underrede

  Du kanske kan borra och sätta fast gängstång med kemankare, finns på Biltema för vettiga pengar. Det tråkiga med att hellimma fast skivan är den dagen du vil byta ut den.
  Peter2400 · 17d · 3 svar · 228 läst
  ·
 26. Polacoloco

  Vad kallas beslaget?

  [citat] Ja ett sånt utseende var det jag fick upp i huvudet. Osäker på om den bromsar eller bara håller klaffen som till en sekretär typ. De e de som e bra med byggvaruhusen. Man kan gå timmar och bara klämma och känns på prylarna :rofl:
  Polacoloco · 20d · 4 svar · 242 läst
 27. Shakula

  Snickra trekantiga garderobsdörrar

  [citat] De säljer till privatpersoner på fredagar.
  Shakula · 20d · 17 svar · 817 läst
 28. Frustrator

  Sågklinga med plant skär för trä

  Sök även på slitsklinga och notspår klinga så kan det ibland dyka upp mer på svenska siter.. jag har en notspårklinga i min såg för sånt..
  Frustrator · 21d · 4 svar · 330 läst
 29. S

  Hur göra hål i golvsockel utan att ta bort sockeln?

  Toppen, tack alla för snabbt svar. Det är precis vad jag är ute efter
  Stenok · 23d · 4 svar · 357 läst
  ·
 30. B

  Utanpåliggande självstängande skåpsgångjärn

  Som den något korta (!) titeln antyder tänkte jag dela med mig mina tankar kring utanpåliggande skåpsgångjärn. Har kikat runt på nätet och inte hitta någon bra instruktion eller guide för detta. Hade två par av dessa liggande sedan ett tidigare projekt och det kom att passa bra till en kommod som jag skruvade ihop för ett tag sedan. Dessa är köpta på Jula, så utgår från måtten
  Blixtmaskin · 25d · 0 svar · 226 läst
  ·
Laddar...