Byggahus.se

Möbelsnickeri

 1. E
  2h

  Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän beskådan

  ergonomen: Ett quarto-spel (tänk fyra i rad) i masurbjörk o mörkbetsad furu, med infattade grillpinnar av bambu. [bild] [bild]
  2,5k svar · 1289,4k läst
  ·
 2. nino
  2d

  Renovera dörr

  nino: Tar nog några veckor innan jag kommer ner tyvärr. Kikade lite på balkongen och såg att vinkeljärnet som överliggaren sitter i är rundat i hörnen. Överliggaren som är där idag är 22x95 tryckt som bara är gerat i 45grader så det blir ett 90 graders hörn. Vore lite snyggt att få överliggaren svängd men det är kanske svårt att göra?
  40 svar · 4,9k läst
  ·
 3. Nötegårdsgubben
  2d

  Jobba hemma - Vägghängt, höj och sänkbart datorbord

  Nötegårdsgubben: Klart det är bra att kunna variera sig, men jag står hellre än jag sitter i åtta timmar. Och pauser där man kan sätta sig är lätta att ta. Det verkar vara svårare för dem som alltid sitter att resa sig upp. Men visst, alltid bra att kunna variera. Dock håller jag med om hur förvånad man blev när man insåg hur påvert utbudet är på relativt små höj- och sänkbara bord.
  5 svar · 1,5k läst
  ·
 4. E
  3d

  Lite förbryllande backning av snickarkunnig på min ide till trädgårdsbro.

  eplgh: Tänk på att det inte bara är rötrisken som är en faktor, med urtag i virket försvagar du det rätt mycket. Kanske inget jätteproblem då bron är kort, men av princip känns det ju lite dumt att inte utnyttja hela tvärsnittet.
  17 svar · 7,2k läst
  ·
 5. A
  3d

  Gömma kabel

  AndersS: Skulle ändå fundera på en mesh i ett hus. När jag ersatte en tidigare repeater med en mesh-lösning för det trådlösa kunde jag samtidigt ta bort de gamla trådlösa Ruckus till TVn. Placerade en mesh-burk så tvboxen kunde eth.anslutas.
  10 svar · 444 läst
  ·
 6. B
  3d

  Rutland routermotor och lyft

  badtastex: Tack för snabbt svar, nu har jag ju en fräs av en stor Europeisk tillverkare (oklart var själva fräsen är tillverkad) som dött i förtid så jag är lite inne på att testa en Kina-produkt istället. ;) Suhner UAL 23 RF antar jag då - låter det bekant? Vill du bjuda på någon bild som visar hur den är monterad?
  9 svar · 1,0k läst
  ·
 7. K
  3d

  flytta garderob

  Kristina J: [citat] Tack, det ska jag kolla när jag kommer hem.
  6 svar · 195 läst
 8. A
  4d

  Göra litet picknickbord av obehandlat regelvirke.

  ArneTW: Den kommer att stå kvar många år... /ATW
  3 svar · 223 läst
 9. S
  4d

  Bygga egen stringhylla - vilka diskreta konsoler för hyllplan?

  simonnnn: [citat] Helt dolt blir lite väl avancerat tror jag, mer inne på diskreta beslag/konsoler :) Men tack!
  6 svar · 357 läst
  ·
 10. L
  4d

  Bygga cafébord. Vart köpa stål?

  Lennart 57: Om du håller till i Stockholm så finns Bromma stål. Namnet kanske är lite felvisande eftersom de faktiskt håller till i Spånga.
  6 svar · 1,2k läst
  ·
 11. yonna
  5d

  Behandling av IKEA Äpplaröd

  yonna: Pga Coronan har merparten av möblerna stått ute hela vintern. Dels pga regelbundna familjebesök som bara skett utomhus dels pga att mina kunder inte fått komma in i ateljen. Resultatet är inte upplyftande men jag får lägga mer tid på vårlasyren. De blir snygga och fina efter skötseln. När jag får mer tid ska jag följa 13thMarine' råd och slipa ner åtminstone bordet och sofforna och
  8 svar · 8,6k läst
 12. L
  6d

  Tips om ngn som tillverkar liknande lådor?

  lakman: Du kan beställa fina måttanpassade trälådor från tyskland till bra pris. Jag köpte från www.lignoshop.de Billig frakt och bra kvalité. Nu kanske det egentligen var fronten du var ute efter men ett alternativ om du vill byta hela lådorna
  7 svar · 656 läst
  ·
 13. K
  7d

  Gångjärn till iläggsskiva

  KimCarlsson: Tyvärr fick jag det inte att funka, hittade också någon större variant på amazon som skulle klara upp till 45mm men tycker det inte blev bra så den idén ligger just nu på is..
  8 svar · 546 läst
  ·
 14. richardtenggren
  7d

  Platsbygga Ikea PAX & Metod

  richardtenggren: Jag satt idag metod-täcksidor på våra paxstommar i barnrummen, kommer i för sig bygga egna dörrar som jag målar själv så osäker vilken färg Ikeas dörrar har. Däremot är det en djungel av täcksidor, tror det var förbättra vi köpte, dessa finns i både neutral(0500-n?)och varmvit. De stämde perfekt i nyans till våra 0500-n väggar och fog i alla fall :) I vår klädkammare har
  16 svar · 678 läst
  ·
 15. M
  9d

  Vad har du på fötterna!?!

  Maskintok: [citat] Då är vi två(y) strl 47. men de är faktiskt riktigt sköna.. 2 par per år ca.. 349 kr.. det tål man. ;)
  12 svar · 595 läst
  ·
 16. A
  10d

  Trälim släppte i fogen!

  andersmc: [citat] Det är inte så att limmet frusit?
  15 svar · 702 läst
  ·
 17. snuttjulle
  10d

  Mått på fästanordning till hussäng?

  snuttjulle: Kan inte så mycket om detta men tror att anledningen till att man använder dessa är för att skruva in i ändträ bruker inte vara någon bra ide både för hållbarhet och risken att det spricker.
  5 svar · 280 läst
  ·
 18. I
  11d

  Fixa smala springor mellan brädor

  Idalatva: Tack så mycket! Gjorde detta och ser hittills bra ut!
  6 svar · 504 läst
  ·
 19. Karlia
  12d

  Rädda en 80-talsmöbel

  Karlia: Så trist det vore om alla projekt var färdiga! Några måste ju ligga på vänt :)
  11 svar · 490 läst
  ·
 20. Jiji
  13d

  Att rädda ett alster, går det?

  Jiji: [citat] Kanske mindre risk för sprickor i och med att det är ihåligt? Det är tillverkat någon gång vid förra sekelskiftet.
  48 svar · 2,7k läst
  ·
 21. SteffeTornado
  13d

  Fuktskada vitlackat bord av ek

  SteffeTornado: Tack för svar. Undviker helst att måla om hela skivan. Tänkte om det finns någon fogmassa för trä att fylla igen med? Kan man borra i skadan och därefter fylla igen med något?
  2 svar · 243 läst
  ·
 22. S
  14d

  Platsbyggda garderober - MDF skarvar / täcksidor?

  Snowflakes: Hej, Jag har tittat lite i andra trådar men inte sett något konkret tips kring hur man gör följande bäst. Jag håller på och bygger lite platsbyggda garderober på min ovanvåning, använder mig av IKEA's platsa stommar som jag sned kapar och monterar in i en ram av konstruktionsvirke. Ser ut enl. nedan bilder. [bild] [bild] På dessa stommarna vill jag använda mig utav 16mm MDF skivor
  0 svar · 284 läst
  ·
 23. Violina
  14d

  Bygga resårbotten till säng - men hur fästa reglar i varandra?

  Violina: Jacka ur stommarna i mitten vid kortändan och sätt en regel där som du sedan skruvar ihop med bottnarna? Eller en lösning i metall?
  17 svar · 685 läst
  ·
 24. R
  14d

  Bänkbord - ritning och mängdlista

  Rello: Hej Windows rensar bort filen direkt. Har du möjlighet att spara om den på annat sät? MVH Thomas [bild]
  5 svar · 4,6k läst
  ·
 25. ÅkeSun
  16d

  Dubbelhäftande tejp fräsmall

  ÅkeSun: Tesatejp funger bra för mig. Fick tipset att klämma fast objektet med tving i tjugo minuter innan bearbetning. Det funkade för mig när jag tejpade fast en skål i svarven.....
  5 svar · 665 läst
 26. Alfredo
  16d

  Bygga hylla av spånskiva - går det?

  Alfredo: [citat] Om jag nu inte totalt missförstår så tycker jag det borde fungera utmärkt.
  4 svar · 348 läst
  ·
 27. Jenfelina
  18d

  Blanda bets med kokt linolja?

  Jenfelina: [citat] Jag vet att man kan blanda färgpigment som pulver i kokt linolja. Men det har jag inget hemma. Ja, tänkte inte på att färdigblandad bets innehåller vatten. Och vatten o olja funkar ju inte så bra att blanda tillsammans... hm. Jag testar att göra som du tipsat mig om, att betsa först --> låta det torka ordentligt --> sen linolja. ☺️
  4 svar · 465 läst
  ·
 28. B
  18d

  Sprucken Teaklock till dynbox

  badtastex: Teak är svårt att limma men det ser inte ut att ha spruckit i en "limfog" det där ser ut som någon form av nåtning. Kanske kan du hitta nåtmassa (används till golv och båtdurkar) som du kan fylla i med om det nu inte känns löst något sätt - då behövs en förstärkning. När det gäller ytan så har jag kört med slipning och sedan olja vilket ju är en tråkig metod men fungerande.
  1 svar · 352 läst
  ·
 29. Ellagård
  19d

  reva i fibercement

  Ellagård: Den uppenbara risken med att behandla en repa är att du skapar ett polerat område runt repan som syns mer än själva repan!
  10 svar · 482 läst
  ·
 30. M
  20d

  Val av trä till köksluckor?

  Manfreds: [citat] Helt korrekt beslut. Ytterhörn bör alltid vara rundade!
  28 svar · 5,7k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.