Möbelsnickeri

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Ola C

  Matbord

  [citat] Lugnt, kul att kunna hjälpa till. Hurivida du behöver styrka från tapparna tycker jag beror lite på hur du gör stödribban i mitten. Hög stödribba satt med tapp med kil så kommer bordet va hyfsat stabilt även med olimmad skiva. Låg stödribba lite halvdassigt infäst skulle jag inte lita på kex. I andra änden av skalan har vi superstark fog mellan ben o skiva där man helt
  Ola C · 7h · 4 svar · 404 läst
  ·
 2. V

  Jag har en fanérpress, men hur använder jag den

  Snyggt!
  vectrex · 8h · 5 svar · 605 läst
  ·
 3. Nötegårdsgubben

  Snickeriplanerna skulle bli verklighet...... men det blev problem

  Sån är nog situationen i Sverige också. På den här sajten ifrågasätts ju ofta det rimliga i vad hantverkare kostar i timmen, samtidigt som man måste förstå att även om alla kostnader gick oavkortat till att betala hantverkarens lön så skulle en hantverkare som vill få ut 25.000 kr/månad (och jobbar i snitt 130 timmar i månaden) behöva fakturera lite drygt 300 kr/h.
  Nötegårdsgubben · 16h · 2 svar · 301 läst
 4. Cancerman_777

  Välkomna på gitarrbyggarseminarium i Lund!

  Jag vill jättegärna vara med, så jag vill också boka en plats! Jag hänger med på kvällen också. :)
  Cancerman_777 · 3d · 7 svar · 471 läst
 5. N

  Renovera bord

  [citat] Slipa allt till trärent och sedan behandla med olja, lack eller vad som önskas?
  noupe · 4d · 1 svar · 287 läst
  ·
 6. D

  Hyllplan i Plywood - Nedböjning?

  Har inte ritat in det i skissen, men tänkte absolut köra ett fräst spår på kortsidorna som ska vila på dolda hyllbärare (gjort så med hyllan i inlägg #47). Men hade inte tänkt på att det borde gå att göra nåt liknande med de vertikala stöden. Kanske ett antal vanliga träplugg som förbinder de vertikala stöden med väggen? Blir ju helt dolt, men frågan är om det blir
  DejvidK · 6d · 58 svar · 4,5k läst
  ·
 7. SamiHus

  Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän beskådan

  Kollade precis om personen som la upp denna sida verkligen var en riktig människa eller bot? Annars spammas Teds sida friskt på bland annat Youtube.
  SamiHus · 8d · 2,1k svar · 1047,5k läst
  ·
 8. Stringfellow Hawke

  Gjuta betongbord - Hur grov armering?

  [citat] Den blir tung, c:a 120 kg om jag räknar rätt, så svår att flytta, med det har du säkert koll på. Har bara gjort skivor typ 50 mm tjocka för att kunna få lite täck på armeringen. Risken om du väljer grövre armering är att den kommer synas som en svag skugga i skivan.
  Stringfellow Hawke · 8d · 1 svar · 261 läst
 9. D

  Bänkskiva - Skarv och diskhomontering

  Så blev det när det blev klar. Men funder på att skära ut ddt och göra om det. Pga av att limmet har bli hårt på ytan så kunde jag inte på ett bra sätt släta det. Kanske lägger i svart epoxy istället... Nästa gång blir det underlimmat. Ni hade rätt.
  DrLudde · 11d · 19 svar · 3,4k läst
  ·
 10. Nötegårdsgubben

  Bygga Verktygsbyrå

  Jag skulle läsa @findus42 inlägg i tråden om hur vi förvarar våra verktyg. https://www.byggahus.se/forum/threads/hur-foervarar-ni-era-handverktyg.274383/page-8#post-2923057 Det finns några inlägg av honom både före och efter det jag länkar till. Läs alla och inspireraras/imponeras. Nu är det en nivå på planering och utförande få av oss bemästrar, men som inspiration är det nog
  Nötegårdsgubben · 13d · 3 svar · 401 läst
 11. Ola C

  Limträskiva till möbelbygge

  [citat] Fredagar 13-16 is your friend. Dom har rätt mycket limträskivor på lager i Arlöv så bara att åka dit o promenera runt o kolla. Även om du inte är kund kan du surfa in på deras hemsida och se utbudet (dock utan priser) [bild]
  Ola C · 13d · 9 svar · 509 läst
  ·
 12. P

  Bygga sängram nybörjare

  Vet inte om det är enklast men Kör i björk. Du kan köpa rundstavar och färdigt skivmaterial, ex. Täck kanterna med kantband, fanns på calexico tex. Att få det i exakt dimension kräver nog en bordssåg och gärna en klyvsåg. Använd pocket holes för att sätta ihop det med benen. Benen är det svåra. Där behöver du rejäla tjocka björkplankor (eller limma ihop tunnare) där du kan
  perhed · 15d · 3 svar · 472 läst
 13. Skånelängan

  Ställa in hyvelbord på rikthyvel

  Mätaren är nollställd för att visa diff i djupled. Den ligger så klart en bra bit under utmatningsbordet och hyvelstålen ligger nu väldigt nära i nivå med utmatningsbordet.
  Skånelängan · 15d · 7 svar · 732 läst
  ·
 14. bax

  Tips för garderobsinredningssnickrande

  Häng slangen på insidan dörren, finns Elfalist till den lösningen. https://elfa.com/sv-se/forvaring/produkter/system/door-and-wall-rack Gör några hyllplan lite grundare än de andra så att slangen får plats, då kan du ha hyllplan över hela bredden.
  bax · 18d · 23 svar · 1,3k läst
  ·
 15. J.Carlson

  Hjälp med materialval till hallmöbel

  Riktigt snyggt, bra jobbat! Hur lång tid tog det? Kommer inte ha tid att påbörja jobbet på någrs veckor. Ska försöka komma ihåg att lägga ut bilder här när jag är klar.
  J.Carlson · 20d · 4 svar · 367 läst
  ·
 16. A

  Trädstam i lekrummet?

  [citat] Tackar, vi röjde träd längs tomtgränsen så tog jag ett där ifrån, men hör med någon markägare runt dig så får du säkert ta/köpa ett träd av dom till ditt projekt.
  Andreas Ludde Lundell · 20d · 24 svar · 5,0k läst
  ·
 17. M

  Var köpa flockningsgrejjor?

  Och för er som eventuellt inte vet vad en bandsaw box är så kommer här en bild på min första. [bild]
  mlkjhr · 20d · 11 svar · 637 läst
  ·
 18. Pen

  Limma om pinnstol

  Visst är det en jigg!
  Pen · 23d · 14 svar · 3,8k läst
  ·
 19. J

  Dolda skenor till lådor

  Med reservation för att jag inte har läst hela tråden, men det traditionella sättet att göra glidlister är att göra dom i träslaget Avenbok, varför vet jag inte riktigt, antar att det glider bäst. Smörjs med Stearin även de såklart, men björk funkar såkert utmärkt det med, och betydligt lättare att få tag på.
  jperjus · 25d · 11 svar · 12,9k läst
  ·
 20. W

  "Tillbakafjädring" vid laminering av trä?

  Kan detta hjälpa? :) http://www.woodweb.com/knowledge_base/Calculating_Springback.html
  witten · 26d · 7 svar · 571 läst
  ·
 21. nanowire

  Bygga in garderob

  Sänk taket med två horisontella reglar och några vertikala, sen gips på. Då slipper du förlora värdefull garderobsplats åt sidorna.
  nanowire · 30d · 1 svar · 303 läst
  ·
 22. Frustrator

  Tusen blandade frågor om att bygga garderob.

  [citat] Tror dörrarna blir för tunga/klumpiga. Jag har gjort dörrar som är 178cm*50cm i mdf. [bild] [bild] Körde med 3 gångjärn per dörr. Tror många dörrar är byggda av partikelboard.. Tillägg: skumt, på bilderna se r dörrarna lit skeva ut, är inte det i verkligheten, ljuset som lurar. Dörrarna kan bli lättare om du bygger med 'speglar'
  Frustrator · 15 sep · 11 svar · 992 läst
  ·
 23. D

  Vilket material till handtag

  Jag är inte särskilt kunnig i området. Men jag skulle nog testa med ek eller ask.
  Daniel 109 · 14 sep · 1 svar · 214 läst
 24. Ola C

  Limfrossa!

  Ok, efter denna lilla beskrivning förstår jag första inlägget bättre. Tar inte på mig dumstruten för så uppenbart var det inte;)
  Ola C · 10 sep · 5 svar · 855 läst
  ·
 25. LoweW

  Bänkskiva ek fortsätta som täcksida

  Gjorde något liknande med ett skrivbord för 1-2 år sedan. Vid limning var det väldigt svårt att få ihop allt så det slutade med att jag tryckte in lim blandat med sågspån i glipan. Det ser värre ut på bild dock!
  LoweW · 10 sep · 1 svar · 597 läst
  ·
 26. Daniel_N

  Vad vill ni se på film om möbelsnickeri?

  Vi får se hur det gick....lite orutinerat så försökte jag klämma in en hel Sliparedags sickel-genomgång i en kort film. Hoppas det inte blir för snurrigt....I värsta fall får jag komplettera med en förtydligande text :) Sicklat blev det i alla fall!
  Daniel_N · 9 sep · 128 svar · 20,1k läst
  ·
 27. D

  Hur snyggar jag till vårt fina träbord?

  Jag har ingen aning men kan testa tipset här :) Hur bör jag om det är shellack vs lack?
  Dalslandstanten · 8 sep · 3 svar · 453 läst
  ·
 28. Hemmakatten

  Hur ska jag behandla kökslådor i furu?

  Efter att ha ett vitlutat (och vitoljat) grangolv vill jag avråda från lutning. Lutningen "äter upp" cellulosan i granen. Dvs allt trä mellan "åsarna" försvann så det blev 3 mm djupa dalar. Tänker att det nog blir likadant med lådorna. Jag hade bara vitoljat.
  Hemmakatten · 7 sep · 7 svar · 477 läst
 29. H

  Vändlimma eller inte?

  Trotsa traditionen? Det traditionella sättet att snickra en bänk är att tappa in ben i en grov planka. Bevisligen fungerar det bra i minst 250 år.
  heimlaga · 5 sep · 36 svar · 11,0k läst
  ·
 30. Rickard.Mårtensson

  Köpte en Inca bandsåg

  Vredet är lossat. Missade en liten rackare till spårskruv in mot sågen. Jag i min enfald letade enbart på undersidan... skyller på dåligt med lampor i garaget ;) Så imorgon ska jag märka upp kablarna på brytaren och ta med till jobbet. [bild]
  Rickard.Mårtensson · 1 sep · 7 svar · 880 läst
  ·
Laddar...