Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. H

  Reflektion kring att "bara" fräsa till en list....

  I min värld är plankor minst 1 3/4 tum tjocka. Bräder är högst 1 1/2 tum tjocka. Oftast 7/8 tum eller 1 tum. Battingar är någorlunda fyrkantiga och minst 4x4 tum. Ribbor är mindre än 2x2 tum. Lådbräder är under 3/4 tum tjocka vanligen 1/2 tum. Block är sågade eller skrädda på två motstående sidor med två sidor runda och kärnan i mitten. Minst 4 tum tjocka. Reglar och läkt
  heimlaga · 19m · 8 svar · 718 läst
  ·
 2. J

  Ytbehandla stickigt bord

  Hej! Tack för alla svar! Det uppskattas verkligen att ni tar er tid. Jag är rädd för att jag sliter bort för mycket av den vackra ytan på de gamla planken om jag kör maskinborste, men jag ska testa på en spillbit! Jag är också inne på hårdvaxolja, gillar ytan som den ger. Har prova att dra på ett par lager på en spillbit och ska se över resultatet imorgon. Robert
  jonssonrobert · 1d · 4 svar · 184 läst
  ·
 3. O

  Projekt: att försöka snickra fönster

  Vilken känsla när allt är på plats efter allt jobb, fantastiskt fint!:ok:
  ozean · 1d · 329 svar · 55,5k läst
  ·
 4. L

  Modifiera IKEA Metod?

  Inga problem att modifiera metod, sänksåg är varm rekommendation och har du tillgång till kexmaskin så blir det väldigt stabil konstruktion. Annars funkar såklart borr och plugg. Jag har inte modifierat bänkstommsr men har specialanpassat både högskåp och två överskåp i mitt metodkök, det blev kanon!
  logic · 2d · 9 svar · 663 läst
  ·
 5. L

  IKEA Godmorgon

  Ser att du inte varit online på länge... men testar ändå. Hur är den behandlad? oljad? Jag har funderat på att göra likadant men är lite tveksam om den kräver mycket underhåll med tanke på den fuktiga miljön och vatten. Vi har två små barn som blöter ned en hel del också... men jag undrar vad ni säger efter 8 år. Eller om nån annan som kikar förbi har input om vad ni tror?
  Lane · 3d · 9 svar · 7,5k läst
  ·
 6. K

  Vad heter detta beslag?

  På engelska heter den "t nut" , och ibland används den direkta översättningen "T mutter" på svenska. Den har vissa fördelar, men för det mesta tycker jag att det finns bättre lösningar.
  Keld · 3d · 8 svar · 359 läst
  ·
 7. Johannes Carlsson

  Egen köksö

  Man skulle kunna sätta en stående skiva mitt under om man inte vill ha intrycket av att se igenom också
  Johannes Carlsson · 3d · 7 svar · 244 läst
  ·
 8. E

  Tips på att öka hållfastheten i frästa garderobsdörrar(spegeldörrar)

  Jobbar själv som sprutmålare och skulle spontant säga samma sak. Det kommer antagligen (högst troligen) spricka så fort du rör luckan efter att färgen har torkat. Det bästa hade såklart varit ett lite styvare material (trä eller åtminstone 19mm i sidostycken) Mycket praktisk lösning som @pär h nämner och har länge varit ett bra sätt att råda bot på problemet både på luckor och
  ___EM · 4d · 15 svar · 694 läst
  ·
 9. P

  Byggtråd - Skåp

  Börjat fixa fronterna. La först ut plankorna och bestämde mönstermatchningen. Sedan limmade jag ihop dom. Som vanligt stora problem med riktandet. Blir någon halv mm glipar över en meter. Rikthyveln kräver exakt justering konstant. Något som är på gränsen till omöjligt med min kina-maskin. Men fick till ok till sist. En planka hade böjt sig och krävde lite våld för att få rak
  perhed · 4d · 21 svar · 2,0k läst
  ·
 10. Magnussons2019

  Ska bygga matsalsbord. synpunkter Tack!

  Hur gick planerna på att bygga ett stort bord?
  Magnussons2019 · 6d · 8 svar · 3,7k läst
  ·
 11. Stefan Bengtsson

  Behöver hjälp med 8-kantiga bordsben

  Jag ställs ibland inför ett liknande problem, och har tagit fram den här fusklappen. Y i min bild blir 7,79.
  Stefan Bengtsson · 8d · 4 svar · 321 läst
  ·
 12. L

  Material + sammanfogningsteknik till garderobsvägg

  Ännu ett alternativ är furuplywood i kvalitet B/BB, lite billigare än björk och lite mer levande yta kan bli fint att lasera med ganska täckande färg. Furuplywood 18x2440x1220 mm B/BB ExT hornbach 586,00 kr Någon som har något att säga om metoden han använder i videon ovan ist för separata moduler? Svårt att få allt rakt? Svårt att se hur han gör då det går så snabbt. Hur får
  lakman · 9d · 1 svar · 182 läst
  ·
 13. Lexington

  Stora skryttråden - Posta era färdiga verk till allmän beskådan

  Julklappen till äldsta dottern klar! 105x105 cm ca, så alla my little ponys får plats! [bild]
  Lexington · 9d · 2,1k svar · 1060,3k läst
  ·
 14. Lexington

  Hur gör jag perfekta hål i plywood?

  Såhär blev det till slut. Svårt o skjuta dyckert i kortsidan på 7 mm plywood, får se om det ska spacklas o målas också! [bild] Måtten är 105x105 cm (ca)
  Lexington · 9d · 16 svar · 1,6k läst
  ·
 15. M

  Ytbehandling för möbler (av björk)

  Har haft vitoljat från Norrgavel på gammalt 30 år björkbord det var tidigare enbart oljat och i stället för nytt bord så målade vi underredet och slipade och vitoljade vi bordsskivan.
  MiaSthlm · 9d · 3 svar · 212 läst
 16. S

  Bygga tv-box i MDF

  [citat] Hehe helt nöjd blir man väl aldrig men det är nog sunt också. Hela tiden en liten drivkraft att lära sig o bli bättre. Tyvärr måste man bygga några fula skapelser på vägen mot ett hyfsat bra resultat... Glöm inte posta bilder, det är alltid kul att se hur andra löser det också!
  Slarvpellen · 10d · 11 svar · 573 läst
 17. J

  På jakt efter iläggsskiva till teakbord

  [citat] Tack snälla, visste inte att det alternativet fanns!
  juliathoren · 10d · 4 svar · 240 läst
 18. H

  HJÄLP!!! Repa Gustaviansk (ej antik) som släppt

  Tack snälla Per för din hjälp! Nu vet jag vad som gäller. Ska undersöka om det finns någon som kan hjälpa mig. Pappa fanns ju alltid förr. Har inte hittat någon ersättare. :D Du verkar kunnig flr uppdraget men bor antagligen för långt bort. :D
  Hedis59 · 10d · 4 svar · 448 läst
 19. V

  Skåpgångjärn till tunna dimensioner

  Ett skåp som bara kommer öppnas om något inte fungerar behöver inte ha bra gångjärn. Det blir perfekt!
  vectrex · 12d · 8 svar · 360 läst
  ·
 20. 13th Marine

  Expansionsbeslag för tyngre saker

  Snabb respons, nu har de skickat nya, dessa kan jag behålla. Förslag på projekt uppskattas! ;)
  13th Marine · 14d · 19 svar · 1,1k läst
  ·
 21. D

  Köksö över källartrappa

  Den manen är inte klok, det där är en av de mer normala saker han gör i den klädseln.
  Daniel 109 · 15d · 31 svar · 1,4k läst
  ·
 22. C

  M8 i trämöbel

  Hmm, så sant. Kan inte sätta den igenom materialet med mutter på andra sidan annars hade jag gjort det.... Rampamuff såg ju kanske ut att vara ett bättre alternativ då! Tack för inputs! (y) (y)
  crazytok · 17d · 5 svar · 225 läst
 23. S

  Hur skulle ni göra dessa luckor (med bäst repeterbarhet)?

  Jag skulle nog kompletterat med någon form av hål i undre kanten, där du kan föra ner något runt för att klicka i föregående "pil" för att få rätt avstånd. Möjligtvis två hål för att centrera om du gör mittenskåran först. Isf får du linjera på syn för att passa in avståndet.
  Svante Svenson · 18d · 6 svar · 446 läst
  ·
 24. Systemkalops

  Har nån 3D skrivare?

  En låda i vapenskåpet hade behövt en hängdel och upphängbara askar på insidan av skåpdörrn. Det finns inte att köpa de jag vill ha, så de måste man tillverka själv.
  Systemkalops · 19d · 66 svar · 6,3k läst
  ·
 25. M

  Var köpa flockningsgrejjor?

  https://www.ebay.com/itm/DIY-FLOCKING-KIT-SMALL-KIT-Art-Craft-Flocking-Flock-Flocked-Choose-your-Colour/263384381529?hash=item3d52eeb859:m:m107eldepGZ4AHhJie9V5HQ&redirect=mobile Har inte använt den ännu men det ser helt ok ut. Om inte länken funkar så sök på flocking kit på ebay. Ca 150 spänn, skeppas från england.
  mlkjhr · 20d · 13 svar · 1,0k läst
  ·
 26. S

  Designhjälp arbetsbord

  Går i byggplaner inför helgen men behöver lite input för att säkerställa att min design verkar sund. Objektet som ska byggas är ett stort bord (120x180cm) med gjuten betongskiva ovanpå, se skiss nedan. Grunden i konstruktionen utgörs av dubbla IKEA Metod-skåp, som jag förlänger med en ställning som ska hålla betongskivan. Ungefärlig vikt för skivan blir 160kg om jag klarar av att
  Setomidor · 20d · 0 svar · 201 läst
  ·
 27. Ola C

  Toppmutter

  Går det bra med förnicklad, ex Habo 951? Är ju rätt likt rostfritt, iaf lika likt som odefinierat stål. Sök på toppmutter, hattmutter och hylsmutter så får du en del hits. Enda jag hittade som uttalat var i stål snarare än förnicklad mässing var dessa.
  Ola C · 23d · 1 svar · 242 läst
 28. Mazen

  Söker en skruv med mutter där skruven ska ha platt huvud och "tänder", dvs fästa i träet.

  Som @Andreas_kalmar skriver använd en islagsmutter https://www.biltema.se/bygg/fastelement/muttrar/islagsmuttrar-20-st-2000017260 Borra hål i skivan, slå i muttern från utsidan och använd en M8 bult i befnligt hål genom stommen på soffan. Exakt så som armstödet är fäst idag..
  Mazen · 25d · 5 svar · 351 läst
 29. A

  Bygga TV-bänk

  Tack för inspirationen falkn. Snodde idén rakt av, men lade till öppningar med plexiglas och ledstrip inuti. [bild] [bild]
  amatörsmurf · 27d · 295 svar · 53,3k läst
  ·
 30. D

  Kregjig för gångjärn

  Har precis kört ett antal hemmabyggda köksluckor med Kreg-jiggen och använt Ikeas gångjärn. Funkar hur bra som helst :)
  DejvidK · 28d · 5 svar · 415 läst
Laddar...