personstarthumb-up

Gräsmatta

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. E

  Gräsmatta - anläggning och skötsel

  [citat] Ta jordprov innan du kalkar! Du kommer bog hitta en hel del trög blålera! :eek: :wow:
  elpaco · nov '16 · 302 svar · 206,5k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson

  Så anlägger du bra gräsmatta + åtgärda vanligaste problemen med gräsmattan

  Så själv eller på rulle? Hur underhåller man gräsmattan? Experten från SLU tipsar. Underarbetet avgörande för bra gräsmatta Så här åtgärdar du de vanligaste problemen med gräsmatta, expert från SLU igen: Vanligaste problemen med gräsmatta
  Marlen Eskilsson · apr '08 · 0 svar · 27,9k läst
  ·
 3. E

  Robot klipper

  Det sker hos en husqvarna-forhandler. Det er ikke noet som du selv kan håndtere.
  etompau · 27d · 1 svar · 329 läst
 4. N

  dränera en blivande gräsmatta

  bifogar bilden med himlen uppåt och leran nedåt ;)
  Nacka3 · 6 nov · 1 svar · 242 läst
  ·
 5. L

  Vad är detta för tvärdöda fläckar i gräsmattan?

  Jag tycker inte olleberg är så bra som ryktet säger. Gräv upp en bit och kolla vad som händer ner i jorden. Det kan vara angrepp från larver.
  Lolight · 21 okt · 2 svar · 817 läst
  ·
 6. N

  Dränera gräsmatta

  [citat] Alltså husets dräneringen är under utrett kontrollerat och genomspolat så den kan vi egentligen släppa. Det är den sista biten bara mot diket som jag ska lägga i extra dränering för att hjälpa till att leda det mot diket, frågan jag behöver hjälp med är ju egentligen bara hur jag ska slingra den samt vilket djup.
  Nicke_A · 14 okt · 8 svar · 358 läst
  ·
 7. S

  Rätta upp gräsmattan efter bygge?

  Skulle detta funka? https://www.sysav.se/Privat/Produkter-och-tjanster/Jordprodukter/Gronkompost/
  Shiraz · 7 okt · 3 svar · 294 läst
 8. A

  Gräsmatta på lerjord/nybygge

  Med reservation för att jag inte är någon specialist på gräsmattor skulle jag ändå säga att hösten är ingen bra tid att bedöma hur en nyanlagd gräsmatta fungerar. På en del håll har det regnat ordentligt och marken blir sank. Lera är inte dåligt, näringsrik och fuktighetshållande är leran vilket är bra. Det som är mindre bra är att den kan bli för kompakt vilket betyder
  Abies koreana · 5 okt · 2 svar · 259 läst
 9. Naturliv

  Anlägga gräsmatta på trädgårdsland

  Eftersom du har odlat potatis på ytan du vill ha gräsmatta på, så har du redan gjort en del av förberedelserna, nämligen att få bort så mycket rot-ogräs som möjligt. Potatis är en vän i det arbetet. Du måste också innan tänka igenom vilken typ av gräsmatta du vill ha: en golfgreen eller en mer tålig gräsmatta. Du kan läsa på de olika gräsfröblandningarna vilka egenskaper de
  Naturliv · 30 sep · 1 svar · 177 läst
  ·
 10. D

  Ojämn klippning gräsmatta

  Tjena. Skulle lägga upp en bild. Har legat i rätt bra med handjagaren. Det har klart blivit bättre. Dock vissa ojämnheter kvar. Antar att man får lägga på lite topdress till våren. Eller köra över den med en vält? [media]
  Deadeas · 28 sep · 9 svar · 829 läst
  ·
 11. jockeping

  Råd för fräsning eller att fylla på mer jord

  Ja det bör räcka. Algomin Gräsgödsel har jag använt, och det har funkat bra vid nysådd och "gammalt" gräs, det växer nästan för fort! Men det tar bort ogärs och mossa också.
  jockeping · 11 sep · 3 svar · 445 läst
  ·
 12. K

  Har trampat jorden, men vad kommer näst?

  Angående vattningen så kan jag inte göra mycket åt saken. Det ska regna i en vecka nu i övik. Efter det ska jag se till att jorden hela tiden ser mörk ut.
  Kenny Lundbäck · 8 sep · 9 svar · 797 läst
 13. J

  TURFquick ?

  Ja det blir ju lite dyrare men den verkar ju vara smidig att lägga, man sparar många timmar och rygg tror jag iallafall. Men hur blir gräsmattan, någon som provat? //Jörgen
  Jörgen Alw · 4 sep · 2 svar · 273 läst
 14. Polacoloco

  Tips för att släta till gräsmattan

  Gör ett långt snitt i mitten längs med gropen. Vik/riv upp grässvålen och vik den över på rygg åt var sitt håll och fyll på med lämplig jord i lämplig mängd och vik sedan tillbaka svålen. Klart :cool:
  Polacoloco · 31 aug · 6 svar · 1,5k läst
 15. H

  Vad är detta för ogräs?

  Helt klart! Tack för fakta...
  Husqvarna220Ac · 24 aug · 2 svar · 566 läst
  ·
 16. B

  Bästa gödslingen

  Om det är dåligt kväveinnehåll i jorden nu skulle jag tro att gräset gör av med kvävet i gödslet på en månad och har sen en månad på sig att förbereda sig för kylan (om du inte bor i någon riktigt kallt område i Västra Götaland), dvs. det borde gå bra att du gödslar mycket snart. Sen börjar du gödsla när gräset börjar växa i april/maj.
  BirgitS · 18 aug · 4 svar · 487 läst
 17. N

  Tips på jordfräs för att fräsa större gräsmatta

  Jo, det kanske det gör men kollektorslangen som är "kall" på sommaren och "varm" på vinter ger upphov till förflyttning av jordmassor vid tjäle och tjällossning. Därför blir gräsmattan vågig. Ett ganska vanligt problem, så vitt jag vet. Som sagt så brukar jag fylla i fårorna varje år så jag slipper skala av topparna med klipparen.
  Nils82 · 14 aug · 3 svar · 472 läst
 18. L

  Hjälp med jordval ovanpå lerjord

  5 cm Växtjord gräs lär räcka. Inte så mycket torv i då det är för fluffigt och kommer sjunka ihop snabbt. Så med Fritidshus - gräs som är torktåligt.
  lundsbo · 13 aug · 2 svar · 339 läst
 19. L

  Weibulls Villa Classic eller Fritidshus till villaträdgård?

  Villa Classic (eller Extra Green) i en året runt villa trädgård. Är det en ren slänt som inte används som gräsmatta hade jag absolut satt Fritidshus.
  lundsbo · 13 aug · 2 svar · 339 läst
 20. D

  Rivit upp gräsmattan och fylla ut med gammal gräs?

  Kullersten är ett alternativ om man vill förstärka en gräsmatta men ändå få det att se naturligt ut.
  Daniel 109 · 9 aug · 7 svar · 658 läst
 21. L

  Hur ska jag anlägga gräsmatta efter dränering av huset

  Mycket luft i massorna , kan du vänta över vintern så sjunker det en del , annars förflytta jord till hålrum , lägga i spåren ev. efter maskin , finns igen genväg , bara armar och ben
  Liteavvarje · 8 aug · 1 svar · 405 läst
 22. svartöra

  Vad är detta för ogräs och hur blir jag av med den?

  Stroller kombi hjälper ja, men det brukar ta en månad innan det syns någon effekt. Juli räknas inte eftersom det ofta är så torrt att det inte växer något. Ett tips är manuell rensning av den i kanterna på gräsmattan. Den trivs gärna i buskage och liknande, och skickar in långa revor i gräsmattan.
  svartöra · 6 aug · 4 svar · 463 läst
  ·
 23. D

  Bevattning från sjö med mycket skräp - Rening?

  Tipset med tvättmaskinstrumma var bra, och hade jag inte redan fixat min balja hade jag nog kört på det. Ang. vad en skimmer är får jag nog hålla med. Dåligt val av namn som härstammar från att jag inledningsvis avsåg ta ytvattnet tills jag kom på andra tankar. Får helt klart hitta på ett annat namn. :)
  David_Berglund · 31 jul · 13 svar · 855 läst
  ·
 24. L

  Halv-akut: Gräsmatta på rulle. Dåligt med hårt packad jord?

  [citat] Då har mattan fått vatten , så den är mjuk och så att säga gått ner mot underlaget , bra att det blir lite fotspår gör inte så mycket , blir i alla nya mattor , Om solen lyser , så gör det inget , den är genomblött mot underlaget och den behöver sol , så tror nog att du kan vattna varannan kväll om du tycker det , du kan ju lyfta lite i ett hörn och känna om det är
  Liteavvarje · 30 jul · 7 svar · 684 läst
 25. S

  Min gräsmatta projekt 2017

  Bra jobbat!
  sblixten · 28 jul · 1 svar · 663 läst
  ·
 26. A

  Skånefrö villa lyx. Erfarenhet?

  Bild nu ungefär samma plats. .[media]
  andreverge · 27 jul · 10 svar · 627 läst
  ·
 27. H

  Stödså med Granngården Slottspark

  Underbart, tackar!
  hus520 · 24 jul · 3 svar · 2,1k läst
 28. svartöra

  Tuvor på min gräsmatta vad är de för något?

  Har du fler (när-)bilder på själva blommorna/fröna ? Tycker det ser ut som att småaxen sitter på skaft och då är det nog inte kvickrot. Men jag är långtifrån säker. Håller med tidigare talare om att en spade är rätt medicin, plus tålamod och toppdress.
  svartöra · 23 jul · 3 svar · 568 läst
  ·
 29. P

  Gräs växer i sidled med robotgräsklippare?

  Jag har kört med automover i 5 år nu, gillar inte heller när gräset lägger sig ner. Jag tror att det är en kombination av att man klipper ofta och har för "bra" grässorter. Vissa gräs kräver en låg klipphöjd och regelbunden vertikalskärning. Mitt gräs som växer liggande kan vara 15cm fast jag har en klipphöjd på 3.5. Motmedlet är att låta gräset vila ett par dagar i veckan och
  Peter2400 · 22 jul · 7 svar · 789 läst
 30. E

  Erfarenheter Gardena automatbevattning

  [citat] Den funkar som en "äggtimer", vrid upp för önskad bevattningstid och den stänger automatiskt av. Tycker det framgår tydligt i Gardenas beskrivning
  etompau · 17 jul · 13 svar · 2,3k läst
 31. dof

  Otroligt brant slänt. Elklippare?

  Köp en svävare, inte med hjul. Knyt ett rep i handtaget och fira ner den. Klipp sedan slänten med en svängande rörelse (typ klockpendel). Så klippte vi alla större slänter då jag var yngre och jobbade med sånt.
  dof · 8 jul · 1 svar · 452 läst
 32. L

  Ogräs i nysådd gräsmatta

  Håller med BirgitS. Men det ser verkligen ut som att du behöver vattna! Det är viktigt att hålla fuktigt även efter gräset börjat gro då de flesta blandningarna innehåller flera sorters gräs - som tar lite olika tid på sig att gro.
  lundsbo · 6 jul · 2 svar · 730 läst
  ·
Laddar...