Byggahus.se
G
Glimma: [citat] Harkrankens larv, kan bli besvärlig i vissa gräsmattor. Bekämpas enklast på hösten m nematoder.
2 svar · 2,3k läst
·
MickeTyr
MickeTyr: [citat] Kort och gott nej, det kommer inte funka något vidare. Under tiden gräset etablerar sig funkar det inte att Hörja omkring på den ytan. Utan toppdress kommer du få ett avsevärt sämre resultat.
2 svar · 369 läst
A
Abies koreana: Jag har försökt identifiera gräset på bilden men går nog bet på uppgiften. Vi har ca 200 inhemska arter av gräs i vårt land, sedan tillkommer massor av importerade gräs som vi odlar i våra trädgårdar. En del av dessa tar sig ut i vår natur. De flesta gräs ser ju väldigt likadana ut, färgen, bladformen och växtsättet skiljer sig inte så markant att det underlättar en
6 svar · 382 läst
·
Stefan N
Stefan N: Nä, vattna och låt solen göra sitt.
3 svar · 126 läst
·
K
Kennster: Är på jakt efter samma lösning. Är det Gardenas markkoppling som gäller om man vill ha ett uttag i trädäcket?
11 svar · 2,8k läst
·
Q
Quest: [citat] Stort tack för dina svar! Kommer följa ditt råd 👍
4 svar · 465 läst
·
Nelson123456789
Nelson123456789: Det är inte Kvickrot?
5 svar · 297 läst
·
SimonLe
SimonLe: Intressant att höra om mossrivaren. Själv gav jag upp förra sommaren, eftersom jag inte pallade riva mer för hand. I år ser det därför - inte helt oväntat - ännu värre ut.
26 svar · 5,3k läst
P
placerej: Om man jämför med hur det ser ut på min tomt (jag klipper inte ner gräset, utan låter det växa högt) så ser det ut ungefär så där på våren, efter att det har vissnat under vintern. Så min gissning är att det bara är långt, visset gräs. Å andra sidan borde det väl i så fall komma lite grönt under.
1 svar · 260 läst
·
trähandtag
trähandtag: Tog tre bilder på det gräs som jag har, säkert ännu mer sorter. Så här definierarjag dem, vad tror ni? Kärrgröe eller vanligt vitgröe, ser inte i denna miljö, men på vanliga gräsmattan är det stor skillnad i grönt. [bild] Tät krypven [bild] Gles krypven [bild]
467 svar · 125,9k läst
·
S
sandos: [citat] Jag är iaf fortfarande nöjd med min ryobi, är någon liknande RLM36X41H50G. Har haft den kanske 3-4 år och inget har gått sönder ännu, batterier fungerar, den tuggar i sig det mesta om man nu vill det. Jag "kanske råkade" köra över en hög med pinnar, upprepade gånger, istället för att åka iväg med de vid något tillfälle.. så den kan dubbla som kompostkvarn i nödfall.
55 svar · 9,0k läst
·
P
Peter Karlsson13: Hej. Har problem med att anlägga en ny gräsmatta pga av markförhållanden. Någon här som har gjort en sprutsådd gräsmatta?
0 svar · 186 läst
4774
4774: [citat] Ja vad göra när hela hästhagen tvärs över vägen lyser trevligt gult av maskrosor och vinden alltid blåser åt vårt håll hahaha. Vi har helt enkelt ändrat synsätt och uppskattar istället dessa soliga färgglada växter. Vi har alla sorter, varav den enas blad är så god i sallader. Smakar som ruccola 😀
136 svar · 42,1k läst
·
MickeTyr
MickeTyr: [citat] Det borde funka fint. Du kan ju padda en del på det för att minska risken för sättningar. Se bara till att inte snåla med gräsmattejorden. Vill ni få en trevlig skjuts initialt så hade jag även fräst ner hästskit i jorden. Hämta på närmaste stall. Plocka bort stubbar och sådant först. De kommer förmultna och göra gräsmattan ojämn. Om ni behöver döda befintlig
1 svar · 392 läst
F
Farooq: Thanks a lot all friends for your answers. I have bought a Stiga Combi 553 SE. It has both features batteri to start and then bensin to run :). Hopefuly it will work fine for me. It has even självgående.
7 svar · 913 läst
Z
z_bumbi: Jag skulle sprida gräsfrön någon gång i processen för att skynda på det hela. Typ innan den andra klippningen för att fortfarande täcka över fröna med växtdelar men inte täcka dem för djupt.
6 svar · 484 läst
T
tergo: [citat] det bör funka oxså
3 svar · 344 läst
MickeTyr
MickeTyr: [citat] Sen på med lite gräsfrö och tunt lager toppdress längst upp. När du lägger så tjocka lager för gräset som är under.
3 svar · 410 läst
Z
z_bumbi: Jag har vuxit upp på en rullstensås med berg i dagen och vi hade (och har) gräsmattor. Lägg på 10 cm ko- eller hästgödsel, Fräs ner det i jorden. Lägg på 10 cm bra jord utan sand. Fräs ner det i jorden. Så gräs. Gödseln är inte bara till för gräset utan för att få igång djurlivet I jorden. Det är nedbrytningen av mull/växtdelar som skapar en bra jord som både håller fukten
31 svar · 1,5k läst
·
C
cpalm: Snyggt jobbat! Byggde en "lätt" modell av en gammal ledad skurborste, några reglar, (runda) gardinstänger infästa med skruvclips för kabelrör. Ruskigt smidigt verktyg när man skall försöka raka ut en plan yta.
1 svar · 741 läst
·
A
Abies koreana: [citat] Växter är som allt annat som lever, de kommer till sin fördel när de har lagom av allt som de behöver för sin tillväxt. Däremot att stressa växter genom övergödsling eller annan manipulation blir inte bra, växterna försvagas och försvagade växter drabbas lättare av sjukdomar och angrepp från t.ex. svampar och insekter. Så vill du ha en gräsmatta som växer snabbt och
10 svar · 1,0k läst
MickeTyr
MickeTyr: Ja, du kan hålpipslufta mattan och därefter dressa med sand för att förbättra dräneringen. Undvik sand som innehåller nollfraktion, det förvärrat ist problemet. Satsa på 0,2-2mm eller liknande.
7 svar · 505 läst
L
Ludde67: [citat] Tackar. Skall ta och göra ett försök med detta. Hoppas på gott resultat. 👍
8 svar · 707 läst
·
H
HAJST: Väcker liv i denna tråden igen. Bra och billigt ställe jag kan hämta sand själv i Göteborg?
3 svar · 1,6k läst
X
xrayxy: [citat] 10 år senare… Jag tror du gjort något misstag med underarbetet. Såg ut att vara dålig kvalitet på jorden. En bra gräsmattejord är nästan svart och helt stenfri. Men du fick ju en matta tillslut…
19 svar · 32,4k läst
·
P
Perplexus: Det går ju också att överväga syftet med gräsmatta. Om det lutar så blir det kanske inte så mycket krocket/fotboll/badminton eller uppdukade långbord. Kan ju vara värt att plantera en massa ätbara perenner som kräver mindre skötsel än gräs som sköts av robot, blir vackrare, intressantare, stärker självhushållningen, gynnar biodiversitet och blir en bra konversationsöppnare med
13 svar · 990 läst
·
Hep
Hep: Ingen aning om hur mycket tur jag ha haft, men min kabel från Husqvarna har överlevt hönsgödsel i flera år, så du behöver kanske inte tappa sugen helt.
3 svar · 360 läst
B
bergand89: [citat] Ah nä där under träden är det ju katastrof. Men resten av gräsmattan är blandad mossa å gräs. Tänker om jag kör Yaramila ett par gånger i år så kanske övertid gräset konkurrerar ut mossan å att jag därmed slipper tillföra järn. Borde ju se i juni/juli om så blir fallet. Annars köra järnet?
4 svar · 369 läst
·
A
Abies koreana: Bra bild! Jag håller med övriga, det är inte mossa utan gul fetknopp, den bör blomma i juni/juli och gillas av flygande insekter = bra för biologisk mångfald. Den föredrar torra och soliga växtplatser, kräver inte mycket alls. Växer den på fel plats så är den lätt att flytta bara det är torrt och soligt.
13 svar · 828 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.