Hallå i vinteryran

Önskar tips på spaltventil/fönsterventil som temporärt går att stänga helt vid behov eller är ljuddämpande, för att utestänga störande ljud från gatan när man ska vila/sova. Eller andra tips på hur man kan göra.

Bor i bostadsrätt och har Omega Max 55 monterade upptill i nya treglasfönster. Dessa är dessutom ganska dåligt designade. De är inte är helt fastskruvade, då mekanismen för att skjuta åt sidan sitter i fästet för densamma och måste kunna gå att skjuta fram och tillbaka. Det innebär att man hela tiden ruckar lite på de två skruvarna som håller hela ventilen på plats. Så nu lossnar hela delen lite efter ett tag när man skjuter åt sidan fram och tillbaka. Då fönsterkarmen inte är av det bästa träet kommer det inte att gå att skruva fast längre fram. Önskar därför även att ventilen skruvas fast helt och sedan sitter skjutreglaget i den monterade delen. Om ni förstår.

I de jag har monterade nu har jag lagt lite syntetisk tunn stoppning för att förhindra partiklar från uteluften. Så tipsen om andra ventilspalter får gärna kunna innefatta tips om hur man bäst filtrerar den inkommande uteluften.

God fortsättning på er
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.