Vår hantverkare lyckades med att bila och skada rör som låg i vårt badrumsgolv där hela radhuslängans tele och elkablar går. Föreningen håller på att dra fiberkablar i dessa rör nu och idag visade det sig att det är stopp i ett av rören.

Nu ska detta åtgärdas och han vill bila upp ca 4-6 klinkersplattor och laga elkabeln och frigöra det som gör att det är stopp i röret och inte går att dra fiberkablen.
Det är mellan handfatet och toaletten och han hävdar att han kan bila upp ner till rören och sen lägga nytt tätskikt just där och att det borde hålla då det inte är något område som man har vatten på så ofta där på golvet.
Sen vill han lämna en 10 års garanti på att det ska vara tätt och fotodokumentera det han gjort.

Skulle ni godtagit detta?
Det låter onekligen skönt för oss att slippa göra om hela badrummet då jag är höggravid och vi bara har ett badrum. Och att vara utan badrum med en helt nyfödd spädis känns inte så himla kul.

Men vad händer om det blir en fuktskada om 5 år när vi har flyttat? Om hans firma inte längre finns? Är det då vi som blir skyldiga att åtgärda detta, eller?


I hopp om svar från er kloka kunniga typer ;)
 
Sen kan man ju fråga sig varför dessa rör går genom ert badrumsgolv?

Är det ett rollat tätskikt så borde det kunna gå, under förutsättning att det inte är nära väggen. Det är nog inte något jag skulle vilja gå med på hur som helst.
 
Varför inte? Han lämnar ju en skriftlig garanti på jobbet och tror sig klara av uppgiften. Har ni skriftligen kommit överens om någon garanti på det jobb han redan har gjort...?

Det är ju inte omöjligt att utföra det med gott resultat, men han måste riva fram ett stycke, ca 3 cm, med helt tätskikt runt om hålet som han kan överlappa på.

Om ni säger nej och låter honom göra om badrummet så finns det väl inga garantier för att det blir helt tätt överallt, eller att han finns kvar om fem år då heller.

Får ni en skada och byggaren har gått i konkurs så faller det på er försäkring.
 
Varför skall det falla på försäkringsbolaget. Det är ju en själv som godkänt ett felaktig sätt att täta badrummet.
 
Riskabelt så till vida att det kan vara svårt att genomföra -ja, men vad är felaktigt med det?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.