Byggahus.se

JO kritiserar byggnadsnämnd

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 10
  • Laddar…
 2. G
  Medlem · Nivå 5
  ojoj, fick hon vänta hela 16 veckor!
  Förra året var väntetiden i snitt 24 veckor, och året innan ännu mer. De har faktiskt blivit rätt mycket bättre i regionen, och anställt mycket. Det är fortfarande på tok för lång väntetid, vilket gör att Gotland enligt ett par undersökningar (Och gles bebyggelse) har väldigt mycket svartbyggen : )
   
  • Laddar…
 3. useless
  Lök. · Nivå 25
  Frågan är hur lång den genomsnittliga totala handläggningstiden är? 10 veckor gäller bara en helt komplett ansökan utan några frågetecken. Kommunen kan ju begära in nån komplettering var 9'e vecka så kan dom i princip ta hur lång tid som helst på sig...

  Mitt senaste bygglov tog 11 månader med diverse korrespondens fram och tillbaka...
   
 4. G
  Medlem · Nivå 5
  Jo så brukar det ju tyvärr bli. En bekant fick bygglov på en utbyggnad (så det är ju lite enklare då) på 3 månader från att de skickade in allt, men dem är ju lite enklare. Värre är det väl när man ska ha eget VA och sådana saker, eller gör något mer än ett typhus?
   
  • Laddar…
 5. J
  Medlem · Nivå 8
  Gotland är något korrupt också. Känner man rätt person går det fort. Jag har en bekant som till och med fått höra att det går snabbare om de "känner någon".
   
 6. G
  Medlem · Nivå 5
  Om du känner rätt person får du gärna skicka i PM så man vet vem man ska bli kompis med ;)
   
 7. jonastroms
  Bannad · Nivå 6
  JO = papperstiger
   
  • Laddar…
 8. Heij83
  Medlem · Nivå 10
  Vårt förhandsbesked för nybygge utanför detaljplan i Alingsås kommun tog 28 veckor.
  När vi nu skicka papperna på bygglovet så tog det ytterligare ca 20 veckor innan vi ens fick ett första möte och fortfarande är det inte löst 35 veckor efter inskickade papper.
  Handläggarna skyller på underbemanning.
   
 9. C
  Medlem Nivå 1
  Då måste vi ju haft tur?! Med liknande förutsättningar i Alingsås: inskickat förhandsbesked strax efter jul och klart v26. Är ju ändå några veckor kortare.

  Vi får väll se hur det går med bygglovet. Först ska bara länsstyrelsen utreda lite stenmurar....
   
 10. Heij83
  Medlem · Nivå 10
  Handläggarna påstår att det kommer in mängder med ansökningar i början av året med alla som vill bygga altaner mm, sen tillkommer sommaren då dom inte kan jobba.