Byggahus.se
Hej!
Vi har just påbörjat husbygget och har nu vår första konfliktsituation med hussäljaren. Vi ska bygga ett 2 våningshus med källare och enligt bygglovet måste vi fylla upp runt källaren.
Det här har vi tänkt att göra själva när huset är klart, samt bygga en trätrall runt huset.

Nu står vi där att säljaren säger att det är en förutsättning för snickaren att vi fyller upp runt källaren alt. bygga en trätrall kring huset innan själva husstommen kommer på plats, för att snickarna ska ha någonstans att stå på. Vi hävdar att snickaren kan ta byggnadsställningar till hjälp, men enligt säljaren så kommer vi i så fall stå för detta.

Vet någon vad som gäller?
Enligt husföretagets administrativa föreskrifter står det att entreprenaden är skyldig till att skaffa sig kännedom om samtliga förhållanden som kan påverka anbudsgivningen, samt att tillfälliga konstruktioner som ställningar står snickaren för själv. Nu verkar inte det gälla i och med att enligt bygglovet så ska det vara uppfyllt runt huset. Tacksam för om någon har kännedom hur vi ska gå till väga! Enligt vår KA så ska vi stå på oss, men det är jäkligt svårt när vi nu märker att det här kan bli en aning hetsig konflikt.

Hälsningar Marrex
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.