Byggahus.se
Villaägarnas Riksförbund vill se en ändring i lagen så att det slutar byggas med tveksamma byggmetoder, idag får husägarna ta den ekonomiska smällen vid utvecklingsfel.

Du kan läsa artikeln här: "Byggfelsförsäkringen en falsk trygghet"
 
E
Skrivet av: Ensom Vet

Kan inte tänka mig att man från försäkringsgivarens sida kommer att luckra upp villkoren. Byggfelsförsäkringen är, och har hela tiden den funnits, varit en riktig guldkalv för försäkringsbolagen. Det skulle vara intressant om bolagen kunde uppvisa statistk på gjorda skadeutbetalningar kontra erlagda försäkringspremier.
 
E
Skrivet av: Jan Öhlund

Bygga med teknik som vetenskapen anser fungera? Egnahemsbolaget har inte byggt med teknik som "vetenskapen" vid byggtillfället ansåg skulle fungera. Tvärtom, "vetenskapen" (Boverket och HusAma) har inte alls givit den aktuella enstegsfasaden något stöd. Däremot har Boverket klassat den som felaktig. Det handlar således om en ren felkonstruktion som Egnahemsbolaget och några andra använt sig av för att minska sina kostnader (läs öka sina vinster). På grund av inbyggt fel har Egnahemsbolaget inte uppfyllt sitt leveransavtal och har därför ensamt produktansvaret och kan inte komma undan ansvar, betalningsskyldighet plus sannolikt skadestånd.
 
E
Skrivet av: Family Barnaby

www.mardrom1.blogspot.com
This is a real soup of problems. I do hope Swedish government will stop this fiasko.
Are we alone?
 
E
Skrivet av: Jessica

Ränta på ränta effekten att betala en premie som en klumpsumma 10 år i förväg är inte heller så dumt för gödkalvarna i försäkringsbranschen..10 år schablonen för historisk avkastning på börsen är 100 % på kapitalet vilket inte blir så stor ränta per år men ränta på ränta effekten gör det mer lukrativt i slutändan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.