Byggahus.se

Planlösningar

 1. Granen_
  27 feb

  Tidfördriv i vinter / Att tänka på vid husplanering

  16 svar · 42,6k läst
  ·
 2. J
  3d

  Nedtagning vägg. Bärande funktion?

  justusandersson: Du kan inte ta bort väggen under trappan utan att först ha klarlagt hur kantbalken som stöder entresolpartiet på öv är upplagd. När det gäller trappans behov av stöd beror det på hur vangstycket som går längs väggen är utformat.
  11 svar · 361 läst
  ·
 3. T
  4d

  Feedback på mitt hus i Thailand

  Thaihenrik: Precis, ett teknikrum. Vi kommer ha tvätt och extra kök utomhus (bakom master bathroom så att säga). Den delen är inte ritad av arkitekten därav finns den inte på ritningarna. På så sätt slipper vi spara lite husyta på ”onödiga” måsten som tvättstuga.
  4 svar · 442 läst
  ·
 4. T
  5d

  Byta plats på kök och vardagsrum

  Tompafix: Plugga avlopp och vatten i nuvarande kök. Dra nya vattenledningar och avloppsrör i källaren. Ventilationen går att lösa med kolfilterfläkt i värsta fall.
  6 svar · 246 läst
  ·
 5. Rickard.ag
  7d

  Skulle ni ändrat något i denna lägenhet?

  Rickard.ag: Om planritning stämmer hade jag funderat på att bredda öppningen mer från köket. Om det är värt jobbet tar jag ingen hänsyn till men det känns som det skulle koppla ihop rummen bättre. Trist om det känns som att man "låser in sig" i köket med gäster i rummet.
  7 svar · 484 läst
  ·
 6. E
  9d

  Planlösning, synpunkter och tips.

  ek87: [citat] Dela på bastu och badrum alltså, inte dumt. Ska rita lite på det :) Tack för tipset.
  12 svar · 742 läst
  ·
 7. H
  9d

  Planlösning badrum

  HEM2121: [citat] Om du läser så kommer du nog på vad jag svarade på. Det är inte det du tror, jag tipsade dig om att läsa fler inlägg. Nu blir det bara märkligt och upprepande det du skriver. Kommenterar dig inte vidare. Du får läsa vidare eller så släpp det bara!
  79 svar · 1,9k läst
  ·
 8. Anna_H
  9d

  Planlösning källar del

  Anna_H: Det beror ju som sagt på vad man har för panna, men det är inte så dumt att kunna stänga för torkrummet :-)
  4 svar · 350 läst
  ·
 9. Anna_H
  10d

  Övervåning 1,5 plan

  Anna_H: Vår övervåning såg ut så från början, vi har nu delat av ett sovrum i ena ändan, det finns också badrum mitt på (mittemot trappan). Inget problem. Just att trappan kommer upp ungefär i mitten blir ju en avdelare som bryter korridoren. Och skulle det inte kännas bra är det ju som sagt bara att sätta upp en vägg. Sätt trappan lagom långt åt ena sidan så att det blir det bra bredd
  3 svar · 344 läst
 10. Anna_H
  10d

  Inreda 100kvm för 4 sovrum

  Anna_H: Det finns ingen möjlighet att få in en dubbelsäng där 5-åringen sover? Allt ni gör nu är ju tillfälligt, om inte 16-åringen ska gå på universitet i den ort ni bor. Så om 2-5 år kan ni ta 16-åringens rum och ställa in en bra bäddsoffa i 13-åringens rum som 16-åringen sover i när hen hälsar på. Och om ytterligare 3 år är det bara ett barn som bor kvar hemma.
  4 svar · 721 läst
  ·
 11. J
  13d

  Synpunkter på Planlösning 2vån hus

  Jarlsgård: Jag landar lite i det @Violina påpekar. Ni har snöat in på flera speciallösningar vilket gjort att helheten blivit lidande. Men det är min åsikt såklart. Och man ritar till sig själv, men jag personligen anser att huset hade kunnat effektiviseras på väldigt många plan, både rent planlösningsmässigt men också rent estetiskt. Konceptet "tillbyggnad mot tillbyggnad"-looken förstår
  30 svar · 1,9k läst
  ·
 12. anthill
  19d

  Planerad utbyggnad och takhöjning - Feedback på planlösning

  anthill: [citat] Precis, ta bort högskåpet. Alternativt köra på en 75 cm bred kyl/frys och behålla högskåpet med ugn. Vet att Liebherr och Miele gör modeller som är 75 cm breda där kyldelen är väl så stor som på ett standardkylskåp. Frysdelen är dock mindre, men om man har frysbox i garaget duger den för vardagsmaten. Tack för namnen på programvaran!
  15 svar · 773 läst
  ·
 13. splinter
  23d

  Vad betyder symbolerna på min planritning?

  splinter: Träffsäkra gissningar från @Alfredo. Jag kan bara tillägga att "ODEF" troligtvis står för odefinierat.
  2 svar · 357 läst
  ·
 14. J
  24d

  Öppna upp i bärande vägg?

  justusandersson: Man måste se en ritning på hela huset för att förstå hur det är byggt. Fotot vusar att det rör sig om ett plankhus, tvåtums se det ut som, vilket pekar på närmare 1950 än 1920.
  1 svar · 245 läst
  ·
 15. P
  26d

  Planlösning extrarum

  Pasach20: Tack för ett bra svar. Jag får verkligen kolla upp det.
  4 svar · 385 läst
  ·
 16. J
  28d

  Golvyta under takfönster?

  Jarlsgård: Nej det räknas inte in :)
  3 svar · 325 läst
 17. R
  29d

  Ta bort del av bärande vägg?

  rymdtigern: Hej, tack för svar. Jag bifogar bild. Motiveringen till göra någon form av sådan lösning är då vi vill öppna upp mellan kök och vardagsrum, och göra vad som i nuläget är en 2a till en mindre 3a. För att få en bredare öppning mellan hall och kök/vrum, få mer ljusinsläpp i hallen samt ett bättre flow i lägenheten hade vi därför velat snedda av väggen. Dock vet jag inte om
  2 svar · 327 läst
  ·
 18. M
  29d

  U-trappa?

  Modig: [citat] Ambulansbårar kan böjas så att de blir som en stol – fortfarande smidig att bära en framför och en bakom. Såg det när ambulansen hämtade min granne högst upp i huset då jag bodde i lägenhet. (Han kom hem hel och hållen någon dag senare :-))
  9 svar · 686 läst
 19. Erik_Andersson78
  29d

  Förslag på planlösning av källare/nedervåning.

  Erik_Andersson78: Hej och tack för svar. Måste smälta informationen och återkommer. :) Mvh Erik
  25 svar · 1,9k läst
  ·
 20. A
  8 apr

  Feedback planlösning Ladhus

  A.G: Funderar på sovrummen. Hur gamla är barnen.? Kan de sova själva på en våning? ska erat sovrum vara på våning två? Hur är det med ljud mellan köksdelen och allrummet på plan 2? ytterligsare sov/rum för kontor och gäster?
  2 svar · 527 läst
  ·
 21. B
  6 apr

  Planlösning Badrum/tvättstuga

  BirgitS: Det bör väl gå att ha ett badkar i stället för garderobsraden. Ett eller två högskåp för förvaring bör ju få plats bredvid när det är kring 3 m vägg.
  8 svar · 437 läst
  ·
 22. H
  4 apr

  Planritning till Gullringshus/sluttning Gyllenringen?

  Humlebo15: [citat] [citat] Ursäkta jättesent svar. Vi förlorade budgivningen så frågan är inte aktuell längre...
  2 svar · 568 läst
  ·
 23. H
  4 apr

  Bärande vägg?

  hakanmansson: Hej, Vi tänkte riva en innervägg i vår 1,5plans villa med källare från 1968. Se gul markering på ritning? Denna vägg är väl inte bärande? Fyller den någon annan funktion eftersom den redovisas på konstruktionsritningen? Flera andra rumsavdelande innerväggar är byggda på bottenvåningen som inte redovisas på konstruktionsritningen. Någon konstruktör eller erfaren snickare som har
  0 svar · 168 läst
  ·
 24. M
  2 apr

  Dela ett upp rum till två

  Modig: Behöver du + eventuell partner ha ett eget sovrum? Annars räcker det kanske med en avskärmad del i vardagsrummet, eller en bra bäddsoffa (jag känner flera som har bott med bäddsoffa som enda säng i flera år – de är betydligt bättre i att sova nuförtiden än de var förr och inte så krångliga att ändra från soff- till sovläge). Hur stort är annars rummet uppe till höger i bild?
  9 svar · 731 läst
  ·
 25. J
  1 apr

  Vad tror ni om den här planlösningen?

  Jarlsgård: [citat] Jo det är klart, där hade jag också velat haft en :crysmile: Ännu vet vi ju faktiskt inte hur många TS tänkt ska kunna vara vid stugan på samma gång. Så det påverkar la lite huruvida det behövs eller inte :D Behövs det inte så hade jag nog minskat ner djupet på tvätt/bad, tagit bort utrymmet som Wcn upptar och fördelat det lika på bad och tvätt. Då blir inte de
  11 svar · 718 läst
  ·
 26. K
  28 mar

  Bärande vägg

  Keson59: Hej, Tack, ditt svar hjälpte mig. Nu är det bara att riva icke bärande väggar. Med vänlig hälsning, Peter
  16 svar · 798 läst
  ·
 27. B
  27 mar

  Bärande eller icke bärande tegelvägg

  BirgitS: [citat] Som jag har förstått det i andra forumtrådar så är inte så tunna tegelväggar bärande.
  2 svar · 401 läst
  ·
 28. Anna_H
  26 mar

  Funderationer kring bärande vägg

  Anna_H: Jag kan ju svara för mig: Jag tycker balken är snygg och den är lägre än den gamla väggdelen som satt där. Att öppna upp och fälla in hade gett bra mycket mer arbete, vi hade då tvingats byta taket i vardagsrummet och hallen också, samt tapetsera om i vardagsrummet, och det hade troligen även påverkat sovrummet i andra ändan av balken. Att smälla upp en limträbalk på två stolpar
  25 svar · 1,0k läst
  ·
 29. Anna_H
  25 mar

  Räknas en öppen del ner till nästa våning in i boytan?

  Anna_H: Nu har ni ju redan besvarat de, men jag minns ett gammalt husbyggarprogram där de byggde på en våning och då gjorde en stor öppning på 20 kvm till övervåningen just för att få ner BOA. Var väl en av de första sådana där serierna som kom vill jag minnas.
  12 svar · 953 läst
  ·
 30. Magnus Filip
  24 mar

  Nytt badrum i ett hus från 1929

  Magnus Filip: [citat] Har själv gått på många av mina egna minor och varit glad amatör. Tips: Låt ett proffs bestämma och rita detta för dig, utifrån dina tankar. Det kostar en slant, men blir ofta väl värt investerade pengar för det blir bättre än om man tänker själv.
  5 svar · 688 läst
  ·
 31. Skogsdaniel
  24 mar

  Synpunkter på planlösning

  Skogsdaniel: Fundera på om ni verkligen vill ha ett fönster ovanför sängen i master bedroom. Jag skulle (som nämnts tidigare) spegelvända den delen så att badrum kommer närmast tvättstugan. Finns flera fördelar med det.
  19 svar · 1,2k läst
  ·
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.