Byggahus.se

Elavtal, elpriser & elförbrukning

 1. E
  29m

  Jämför elförbrukning

  Elroboten: "15 641 kWh, radhus i Dalarna, 200 m², 9% mer än genomsnittet ..." En medlem har fyllt i sin elförbrukning. Jämför din elförbrukning
  5,3k svar · 113,5k läst
  ·
 2. tensiden
  3h

  Bergvärme kostnad, hur långt är ett snöre?

  tensiden: Tycker inte det går att svara på utan att minst veta typ av hus/konstruktion samt byggår. Och som frågats: var i område 3. Vad finns det mer i huset? Är det direktverkande el på ett helt våningsplan? Osv osv.
  39 svar · 2,8k läst
 3. N
  6h

  Vattenfall sänker elnätspriser

  Nalleman64: [citat] Så är det men det är värt mycket att ha en elleverans som funkar även när det blåser storm eller när åskan går.
  10 svar · 464 läst
  ·
 4. pacman42
  11h

  Elräkning på 16000 kr för december

  pacman42: Och här är nog orsaken till att elpriserna stack iväg igår kväll, men sedan föll tillbaka vid midnatt, detta bör ha varit känt redan igår: - https://www.expressen.se/nyheter/forsmark-2-ska-ga-pa-halvfart/ Man behövde alltså (pga skadan) inte stänga ned Forsmark 2 helt, utan bara till 50%.
  10,4k svar · 817,7k läst
  ·
 5. tveksamt
  5d

  Sveriges elproduktion är bättre än någonsin

  tveksamt: [citat] Inte supersned, men ändå. 60/40 enligt @harka ovan så det är ju inte bara på marginalen. Men absolut, fel att påstå att allt ligger i norr, helt enig där.
  1,8k svar · 94,1k läst
  ·
 6. Tommty
  5d

  Bästa sättet att göra av med el?

  Tommty: Gå runt till grannarna och be dem swisha en slant för att du hjälper till att få ner elpriserna. Skämt o sido. slå igång saker som förbrukar värme och kyla. Vad jag brukar göra: slå igång avfuktare om du har källare slå igång AC Sätter igång värmepumpen att den ska höja tempen mot legionella, laddar bilen startar disk/tvätt
  32 svar · 15,0k läst
  ·
 7. S
  6d

  Nytt elstöd till hushåll i hela Sverige

  Stefan.o: Fick utbetalningen ett par dagar före beskedet i Kivra
  143 svar · 11,4k läst
  ·
 8. Pontus95
  7d

  Senaste elstödet, förbrukning?

  Pontus95: [citat] Startade året på 43626 och slutade på 60661 på mätaren, enligt avläsning på fakturan, så 17035kWh, sen vet jag inte heller ändå om det är så man ska tolka det? "Du får elstöd för 80 procent av den elförbrukning som inte översteg 18000 kilowattimmar (kWh) i november och december 2022." Som jag tolkar det är det 18000 för nov+dec? Men under den gränsen är jag ju oavsett.
  2 svar · 656 läst
 9. K
  8d

  Elpriser, vad händer?

  krfsm: Det är väl "sämsta" tiden på året prismässigt just nu för solceller, då behovet av AC inte är så stort i Europa än. (Samtidigt som alla andra effekter som nämnts i tråden.) När behovet av AC går upp senare i sommar så kommer troligen priserna att gå upp något, även om AC-behovet inte helt stämmer med solinstrålningen över dagen.
  24 svar · 1,4k läst
 10. N
  11d

  Vattenfalls elavtal.

  Norris2: I praktiken så förlängdes avtalet för mig med drygt 6mån(inkl. alla rabatter som den initiala 12mån perioden) Är jag kvar på vattenfall nästa år så kommer jag att testa upprepa den flerstegs procedur som jag använde senast och se om jag får samma effekt.
  12 svar · 663 läst
 11. H
  12d

  Hur mäts energiförbrukningen när jag köper på en fas och säljer på en annan

  Harald Blåtumme: Jag förstår deras svar och uppskattar att de gav ett rimligt svar, inte helt enkelt detta om man ska analysera ner det i minsta detalj hur det avräknas och beräknas.
  5 svar · 672 läst
 12. tveksamt
  12d

  Hur aktiverar man mätarens HAN-port hos Vattenfall?

  tveksamt: [citat] Det är för att det är två olika företag, du har ett för nätet och ett för elen. Om du har avtal om att köpa elen från något annat bolag har du bara en sida hos vattenfall (eldistribution).
  86 svar · 10,6k läst
  ·
 13. Logad
  17d

  Jämförelse timpris vs månadspris

  Logad: Jag har timavtal med Karlstad Energi. Medelspotpriset hos Nordpool var i april 73.86 öre/kWh. Mitt medelpris blev 70,54 öre/kWh. Deras månadsrörliga pris blev 76,26 öre/kWh (spot + volympåslag). Siffrorna är exlusive moms. Övriga rörliga kostnader är desamma på båda avtalsformerna. I och med att jag har solpaneler flyttar sig förbrukningen till natten av sig självt men så här års
  117 svar · 7,7k läst
  ·
 14. J
  19d

  Jämförelse; 1 års elpriser Enkla Elbolaget, Affärsverken, Skellefteåkraft, Nordpool

  Jogöwa: [citat] Hmm skumt, har min smartladdning på via appen då jag varken har easee eller Zaptec. Får höra med supporten om de kan hjälpa. [bild] Sorry för att dra iväg off topic, hoppas TS får svar på frågan.
  11 svar · 905 läst
  ·
 15. 4774
  21d

  Vad är det som ständigt drar?

  4774: [citat] Jag skulle börja med att kontrollera inställningarna i eco-elen samt ecoairen. Vi har samma system och när vi flyttade hit så var det hiskiligt varmt inne och vi ringde till en sk certifierad installatör som dock inte kunde ett dyft om systemet så jag satte mig och pluggade in allt om hur det hela med våra förutsättningar fungerar. (En nödvändighet som husägare enligt mig) &
  37 svar · 2,2k läst
  ·
 16. Michael Sellering
  24d

  Extrem ökning av el

  Michael Sellering: [citat] Nej den var kass hela tiden efter åsknedslaget som var en bit bort. När jag felanmälan kände jag inte till åsknedslaget, det var ju en sommarstuga
  187 svar · 84,8k läst
  ·
 17. K
  25d

  Jämtpriset, en jämförelse för 2022

  Kane: För april blev det lite bättre för jämtpriset vs det rörliga. Men det kommer ta tid innan jag håller med Jämtkraft att "för att skapa ett jämnare och långsiktigt bra pris" är sant. För det kommer ta många månader med betydligt lägre Jämtpris jämfört med det rörliga innan Jämtpriset blir en bättre affär. Det är mycket att ta igen.... [bild]
  75 svar · 7,1k läst
  ·
 18. pacman42
  27d

  Negativt elpris

  pacman42: [citat] Nej, det där är vad jag får nu också från datorn, jag måste ha fått en felaktig siffra i min telefonapp när jag rapporterade 26% kl 14 och 9% kl 19. Siffrorna är iofs en uppskattning, som sedan rättas upp, så det kan ha blivit fel där. Jag ber om ursäkt för att jag inte kollade rimligheten i siffrorna för SE3 tidigare.
  74 svar · 8,9k läst
  ·
 19. S
  28d

  Nibe Smart Price Adaption

  skanfals: Hej! Ni som kan Nibe. Vet ni vad funktionen ”Använd endast elpris varmvatten” betyder? Jag hittar inget i bruksanvisningen.
  0 svar · 365 läst
  ·
 20. P
  28d

  Hur många kwh drar en ugn som inte används?

  Pellesverige: Nu så, jag hade fel, tack alla för att klargöra detta, tänkte inte på skenbar effekt, :-)
  120 svar · 16,2k läst
  ·
 21. G
  29d

  Hur funkar timmätning vid nettoförbrukning och nettoproduktion samma timme ?

  Gramphos: [citat] [citat] Det sista dokumentet är ju Swedacs krav på elmätare, vilka gäller för de nya elmätare som ska vara på plats hos alla med en huvudsäkring på max 63A innan 2025. Det verkar alltså som att du hittat det du söker. Jag letade också efter samma sak då jag misstänker att min elmätare räknar varje fas för sig i varje ögonblick, men har inte hittat någon information hos
  17 svar · 1,2k läst
  ·
 22. K
  27 Apr

  Vill inte låta mig ladda

  karlmb: [citat] Ah! :rofl::rofl::rofl:
  1,3k svar · 252,4k läst
  ·
 23. B
  27 Apr

  hur "kopplar man in" elförbrukningsmätare...

  Beje.B: [citat] Man får inte koppla in själv, det måste en godkänd elektriker göra.
  5 svar · 889 läst
 24. Y
  26 Apr

  Otroligt robust elproduktion

  Yaken: Händelsen i morse kan ju jämföras med "storstörningen 1983" i Hamra. Ställverket som slogs ut har direktmatning med 400 kV från Forsmark ( I Harmra var det 2x400 kV från Norrland). Av beredskapskäl är det nog inte lämpligt att peka ut vilket ställverk det var den här gången. Det var nog tur att det också matade en av de största förbrukarna (Stockholm) så mycket last försvann
  8 svar · 645 läst
 25. H
  25 Apr

  När vinden mojnat och solen gått ner…

  heimlaga: [citat] Just därför behövs det vattenkraft för att komplettera vindkraften. Vatten och vind och ved och i viss mån sol här ihop som en energilösning. Skrotar man en av dem faller hela systemet och då kan man sedan hålla på och kasta skit omkring sig och påstå att de andra inte fungerar.
  16 svar · 1,6k läst
  ·
 26. N
  22 Apr

  Vattenfall - ingen kampanjrabatt efter byte till timprisavtal

  nallepu: Fördelen med timpris är att man förbrukar mer el på morgonen, sena eftermiddagen och på kvällen när elen är som dyraste och så kan man köra tvättmaskinen en gång i veckan när elen är som billigaste på natten. Förstår inte hur folk kan gå på timdebitering för det kan inta vara så vanligt med hög förbrukning under natten när elen är som billigaste. Frukosten och middagen
  7 svar · 861 läst
 27. GK100
  22 Apr

  Effekt - kostnad

  GK100: Låt du gasen arbeta det är alltid lite gynnsammare än din elspets.
  1 svar · 454 läst
 28. B
  21 Apr

  Elpris på väg ner

  BSOD: [citat] Förbrukning skrev jag. Varmvatten, diskmaskin, tvätt, elbilsladd osv kan vara sådan förbrukning som finns på både sommar och vinter.
  141 svar · 20,0k läst
  ·
 29. H
  21 Apr

  Så gör du kanske din egen el framöver?

  hempularen: [citat] Det är väl som med andra bluffar ex. "Nigeriabrev" först gratis pengar, sedan en liiiten avgift för registering, lite mer för transport, och så felsökning, hela tiden skruvas kostnaden och förväntningarna upp. Finns folk som låtit sig luras på tiotals miljoner. Men utan att överhuvudtaget bedöma sakligheten i det de säger, så liknar hela upplägget de vanliga
  50 svar · 4,0k läst
  ·
 30. B
  19 Apr

  Billigaste elbolaget??

  buffyin: [citat] Om du ska köra med Eon (ska själv testa dem nu med timpris och +10öre på solceller), så rekommenderar jag starkt att kolla Elskling! Får 5 öre påslag och ”Rabatt 1125 kr inkl moms dras av efter avtalsstart.”
  3 svar · 599 läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.