Byggahus.se

Varför asfaboard som ytskikt?

972 läst  6 svar

 1. M
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Har varit och kollat på ett torp där fasadens ytskikt är målad asfaboard med läkt. Har ingen större erfarenhet av detta men det låter som en ovanlig lösning att ha en sådan fasad. Jag funderar på att vara med i budgivningen, men är lite osäker på fasaden. Någon som har en kommentar kring denna lösning med asfaboard? Behöver detta åtgärdas på något sätt?
   
 2. J
  Medlem · Nivå 7
  Har sett det tidigare och den funkar så länge vattnet kommer från sidan. Har dock sett ett par exempel då vattnet kommit in från kortsidan ovanifrån och då blir hela väggen som toapapper. Bara att köra igenom handen. Inget att rekommendera. Bara att byta.
   
  • Laddar…
 3. D
  Medlem · Nivå 19
  Det närmaste jag har sett är masonite med läkt och rödfärg. Det har då handlat om lågbudgetvrenoveringar av ekonomibyggnader. Jag skulle förutsätta att hela bygget innehåller en det intresanta lågbudgetlösningar. Med andra ord läge för en grundlig besiktning. Dock kanske inte av en formell besiktningsman. Men någon som kan hus.
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem Nivå 1
  Får nog bli så om vi köper det. Tack för svar!
   
 5. M
  Medlem Nivå 1
  Ledsen, du kommer behöva lägga om fasaden, åtminstone på sikt. Har ett hus på landet, grannen, har sett hur det förfaller och åldras. Så räkna med detta i din köpkalkyl.
   
 6. O
  Medlem Nivå 2
  Byt det direkt efter köp så vet du att det är riktigt gjort och att det håller, är mitt förslag
   
 7. J
  Medlem · Nivå 8
  Kollade på ett sånt hus, det såg bra ut på avstånd men det bodde massor med myror i fasaden och det var fuktigt.
   
Bevaka ämnet och häng med när det uppdateras.
Bevaka