Byggahus.se
hej!

flyttade in i vårt hus, byggt-47 för en månad sedan. sen kom regnet. det visade sig att spinettbrunnarna till nedfarten i det vidhängande garaget inte svalde vatten som dom skulle. vatten kom i i garaget och vi fick pumpa.
tog dit en slamsugarbil som gjorde "rent" det fungerade inte ändå och senare tog vi dit en bil som spolade och filmade rören. alla rör är gamla och brunnarna verkar leda till en gammal tegeldränering vid sidan av garaget. dom filmade även rör från dagvattenbrunn. också gamla och dåliga och behöver bytas. det mysko är att brunnen verkar ligga högre i nivå än dagvatten brunnar och dräneringsrör.
den förra ägaren gjorde en omdränering själv -86 med platonmatta och nya plaströr. kollade med honom och det vara bara delar av huset. och efter frågan VART vattnet leddes fanns inget svar. han hade kopplat på sig på dom gamla ledningarna UTAN att ha kollat vart det tog vägen. och sa att han förutsatte att vattnet leddes till dagvatten brunnen. men aldrig kollat. vi kommer att behöva göra en hel del jobb... bla sätta ak dräneringsventil vd garaget. men behöver veta hur det övriga vattnet går. om vi behöver pump för höjdskillnader osv. eftersom den förra ägaren inte gort ett tillfredställande jobb och inte har någon aning om något. beöver vi då gräva upp hela tomten för att ev. leta efter en gammal stenkista eller liknande? får lite panik. och undrar lite smått om den förra ägarens ansvar. detta är ju ingenting man kan se på en besiktning. (HUR dräneringen är gjort, alltså) kan den biten gå som dolda fel?
 
Milkshaken
Hej, Du ska höra med mäklaren i första hand.
Faktum är att det är det som står i försäljningsunderlaget som det ska utgås ifrån..
Om det står att dränering byttes -86 så är det mycket uppenbart att det är ett dolt fel, om det inte förklarats vid besiktning eller köp att han kopplade på det gamla systemet...
Är det däremot så att det står dränering från -47, dvs 62 år sen .. ja då går det inte under kategorin dolt fel, då man måste räkna med att dränering bör bytas inom något/några år. Pga åldern.

Men som sagt, prata med mäklaren som hade hand om huset i första hand.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.