Byggahus.se
När du bygger nytt eller renoverar ett gammalt hus, behövs ny kyl och frys, spis kanske också diskmaskin och mikro. Hur gör man för att välja mellan alla märken och modeller av vitvaror som finns på marknaden?


Du kan läsa artikeln här: Välja vitvaror till köket
 
E
Skrivet av: Sara

Vi vill sätta in en vägghängsfläkt kåpa i vårt kök. Har noterat att de kan leva om endel och försöker bilda mig en uppfattning om vad som räknas som tyst, vilka db vi ska titta efter. Är ju sällan de är i kopplade i butik så man hör, där är det ju även så mycket annat som stör.
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

Bra artikel! Här kommer ytterligare några punkter när man ska välja vitvaror: 1. Effektivitet 2. Flexibel hyllinredning i kyl och frys 3. Frys med transparenta lådor 4. Kyl och frys fria från skadlig freon 5. Går alla luckor att öppna ordentligt där de kommer att vara placerade? 6. Hyllorna i kyl och frys ska vara stadiga. Vill du ha galler- eller glashyllor 7. Hållbarhet 8. Inbyggda eller fristående vitvaror 9. Lätt att dra ut vitvarorna för dammsugning bakom 10. Lätt att göra rent 11. Manuell eller automatisk avfrostning av frysen 12. Kan kyl och frys regleras var för sig så att frysen kan avfrostas när kylen är påslagen 13. Miljömärkta vitvaror 14. Möjlighet att avläsa temperaturen utifrån på kyl och frys 15. Stadiga dörrar i kylen som håller för tunga flaskor och liknande 16. Säkerhet, säkerhetsfrånkoppling, möjlighet att temperaturen håller länge vid strömavbrott 17. Vill du att vitvarorna ska synas eller gömmas genom att de integreras med en skåpluckor Holger Wästlund
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

Nu uppdateras energimärkningen på kylar och frysar ? som Sverige länge arbetat för. Kommittén för ekodesign och energimärkning har röstat igenom krav på både maximal energiförbrukning och ny energimärkning. Kylar och frysar får krav på maximal energiförbrukning från 1 juli 2010 och kraven skärps sedan stegvis. Ekodesignkraven tillsammans med energimärkningen förväntas kunna spara 8 TWh el per år för vitvaror som kylar, frysar och tvättmaskiner inom EU år 2020. Produkter som inte uppfyller kraven får inte sättas på marknaden, varken genom import eller produktion. Återförsäljarna får sälja slut på sina lager och du får självklart fortsätta använda den kyl, den frys och den tvättmaskin som du redan har hemma.
 
  • Gilla
DoPo
  • Laddar…
E
Skrivet av: Gäst

DU HAR BRA KOLL HOLGER !!!!!!
 
E
Skrivet av: Gäst

Vad ni en gör köp inte Simens deras kyl och frysar låter som om man har tinitus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.