Byggahus.se
Vi har ett stort våtutrymme i källaren som inte är använt på 20+ år, detta ska nu bli ett sovrum. Måste vi ta bort befintliga golvet, klinker och fuktspärr, eller kan vi låta det ligga kvar? Måste golvet flytspacklas?
Renoveringsprojekt av ett källarutrymme med trasigt klinkergolv och exponerade väggar, verktyg och byggmaterial synliga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
BirgitS
Välkommen till forumet!

Det är inte säkert att det finns någon fuktspärr, inte ens idag har man ett tätskikt i källare med oisolerad betongplatta annat än i själva duschen.

Klinker är ett utmärkt golvmaterial i källare.
 
  • Gilla
Nathis
  • Laddar…
Tack för ditt svar! Om vi nu skulle vilja ha en heltäckningsmatta som golv i sovrummet, menar du då att vi rent tekniskt sett borde kunna lägga den på det gamla golvet?
Klinkergolvet idag har ett fall mot gamla avloppsbrunnar, skulle vi kunna flytspackla direkt på klinkergolvet för att slippa fallet?
 
Jag hade absolut tagit bort golvet, dels för att få så mycket takhöjd som möjligt men även för att inte bygga in saker som inte behövs. Tar ju inte lång stund att sprätta bort dom där.
 
  • Gilla
Nathis
  • Laddar…
Det är inte så dumt att ha oorganiska material i källaren som t.ex. klinkers om huset är lite äldre och plattan är oisolerad och det samma gäller med väggarna. Om man ska ha en heltäckningsmatta se då till att välja en som är lämpad för källare.
 
  • Gilla
Nathis
  • Laddar…
Tack! Kan man lägga isolering direkt mot klinkersen? Eller tappar det helt funktionen då?
 
N Nathis skrev:
Tack! Kan man lägga isolering direkt mot klinkersen? Eller tappar det helt funktionen då?
Du ska inte isolera golvet ovan betongplattan det är en riskkonstruktion. Ska man lägga oorganiska golv på en oisolerad platta rekommenderas nivellgolv eller platonmatta så man kan ventilera bort fukt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.