Vi blev tvungna att gräva sönder en hel del efter en vattenläcka i marken. Vi kan antagligen också ha sabbat nåt dräneringsrör som vi inte sett.

Nu blir det rejäla pölar utanför ytterdörren - men det ska också fyllas upp lite mer med grus. Det är inte fråga om gårdsgrus utan snarare ”hårgjord” gårdsplan.

Jag kan ju gräva ner ett rör och leda vattnet till en liten stenkista i gräsmattan t ex men hur gör man just där röret börjar? Brunnslock?

Eller ska jag bara försöka fylla upp så pass att det rinner mot gräset och hoppas att det kan ta hand om vattnet?

Är som säkert märks novis på detta… Lerig utomhusmiljö, röd stuga, cykel, verktyg och byggmaterial. Vattenpölar. Trädgårdsarbete eller renovering pågår.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hur går stuprören, ner i rör i mark. Annars ett par dräneringsrör som går paralellt till en stenkista på lägre nivå. Är det körbana så bör dom ligga på 30 cm djup. annars 20 cm och runt dom kross av något slag, sen ovanpå en duk som släpper igenom vatten. Duken för att inte småskit ska täppa till rörets hål.
 
Claes Sörmland
Lite väggrus 0-18 mm på eländet kommer att göra underverk.

Ska det vara körbart så måste lera bort för ni måste bygga ett bärlager.

Och när grävdes detta? Lera sjunker mycket, särskilt första vintern men rätt rejält även andra vintern. Ingen idé att göra det färdigt innan leran har satt sig.
 
AXS
Innan det har satt sig kan du börja med att gräva en liten ränna 40cm bred och fylla med kross typ 8-16 eller grövre. Både sväljer en del vatten och leder bort det.
 
  • Gilla
Claes Sörmland
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.