Byggahus.se
Hej.

Vi har en gammal vattenvärmare av Asea Skandia (fr. 1974 typnr: 16110R) i vårt fritidhus som för två helger sedan helt plötsligt slutade fungera. Under samma tidpunkt hade vi en snickerifirma här som byggde in anläggningen. Temperaturreglaget var neddraget till 20 grader från normala 70. Vi skruvade upp till normalt värde och åkte hem med förhoppningen att allt skulle vara som vanligt nästa gång vi kom ut.

När vi igår fredags kom ut igen hade ingen uppvärmning skett och vi frågar oss nu vad felet kan vara. Vi har kollat säkringar som alla är hela. Vi har letat efter en "återställningsknapp" som det står ska finnas men som vi ej hittar.

Är det någon som kan veta vad felet kan vara alternativt vart denna återställningsknapp kan sitta?

Med vänliga hälsningar IC
 
Säkringarna?
Överhettningsskyddet?
Termostaten?
Elpatronen?

Något av dessa saker är det.
Knäpper det i termostaten när man vrider ner under rumstemperatur?

Protte
 
prototypen skrev:
Säkringarna?
Överhettningsskyddet?
Termostaten?
Elpatronen?

Något av dessa saker är det.
Knäpper det i termostaten när man vrider ner under rumstemperatur?

Protte
Ja, knäpper till precis när termostaten vrids på och ytterligare vid ett tillfälle när vi vrider upp vredet. Säkringarna är kollade.

Om överhettningsskyddet är utlöst ska återställningsknappen tryckas in, men vi hittar ingen knapp. Var brukar dessa i regel sitta? Brukar de vara gömda och svåra att komma åt?

Annars är det väl inget mer att göra än att be någon sakkunnig komma ut och kolla på den och försöka få ett svar på vad som möjligen kan vara fel.

Tack för svar, IC.
 
Överhettningsskyddet kan sitta bakom någon kåpa och kan se ut nästan hursomhelst.

Protte
 
Tack, vi letar vidare./IC
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.