Vi hade tidigare ett kompakt plank mellan altanen och syrenerna. Nu har vi plockat bort planket för att öppna upp lite och vill göra något annat bra av utrymmet.

Tips?

(Utrymmet är ungefär 85 cm djupt så normalstora pallkragar får plats. Men att ha pallkragar hela vägen blir nog lite för mycket eftersom det totalt handlar om 18 meter.)

(som synes har vi har klippt ner syrenerna lite för att de, när de växer upp, skall täcka mer mot grannarna - det var den funktionen planket hade tidigare)
 
  • bild (11).JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Bygga odlingslåda eller lägga dekorsten
 
  • Gilla
Micro
  • Laddar…
Jag misstänker att syrenen snabbt fyller ut det befintliga området och att det kan bli för skuggigt för odlingslådor. ( beror på hur väderstrecken ligger)
 
Markduk, dekorsten o sedan lite lampor kanske lätt riktade upp mot syrenen. Kanske även RGB led (sådan som går att byta färg) för varierad mys/stämmningsbelysning?
 
Lite synd att ni massakrerade syrenen innan ni frågade någon. Den kommer att bli jättetät och fin - en meter upp, det nedre partier kommer att vara lika "pinnigt" som nu och den kommer att blomma underbart - nästa sommar.. Bästa sättet att föryngra syren och få den tät nerifrån är att glesa ur den, ta bort de äldsta grenarna helt och hållet. Beroende på hur hög man vill ha den tar man bort varannan, var tredje eller var fjärde gren, så blir häcken två, tre eller fyra år hög och blommar varje år. Syren blommar nämligen aldrig på nya skott, och den bryter de flesta skotten i toppen av varje gren.

Fast det är klart, sätter ni pallkragar nästan lika höga som kvistarna er syrenhäck nu består av så kommer häcken att bilda en fin skugga till dem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.