personstar

Tvättstuga

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. E

  Artikel om att planera tvättstuga

  kanske du kan hjälpa mig att planera våran då? ;) vi har 160 cm bred på framsida där hade jag tänkt ha tvätt och tork bredvid varandra och sen en skåp på ca 40-45 cm bred och en skiva ovan på, men diskbänk då !!?:sly:!! diskbänken ståd på vänster sida av tvättmaskinen och tomlare ovanför tvättmaskin. sen vi har på andra sida höger till tvättmaskin ca 165 cm bred och där
  elisa_82 · feb '15 · 1 svar · 21,8k läst
  ·
 2. jackt

  Nya tvättstugan i källaren

  Då har vi kommit igång igen. Har funderat lite hur man skulle göra, och har kommit på några ändringar. Placering av maskinerna blir detsamma, men ändrar så jag inte behöver bila upp hela golvet. Har en liten betong trapp från förrådet till tvättstugan, den tar vi bort, då kan jag förlägga rör utmed väggen istället för i golvet. Hyrde en bilmaskin idag och satte igång. Rätt
  jackt · 2d · 6 svar · 616 läst
  ·
 3. J

  Vad är det vita under plastmattan i källare??

  Golvbrunnar äldre än 1990 ska alltid bytas enl. GVK, och även andra branchregler. Men detta gäller kanske bara för våtutrymme med tätskikt. https://www.gvk.se/branschregler/golvbrunn/gamla-golvbrunnar/ Jag är inte säker på att tvättstuga i källare räknas som våtutrymme. Du kan inte veta nu om den håller i 20 år till. Jag hade definitivt bytt den.
  Joh_81 · 7d · 1 svar · 200 läst
  ·
 4. H

  Kan tvättmaskin skada klinker/tätskikt?

  De kan den absolut, har sett tvättmaskiner skada betongbjälklag. Speciellt på ett projekt hade en tvättmaskin gjort ett relativt stort hål i betongbjälklget kommer dock inte ihåg om de berodde på att den var felinställd eller spärren satt kvar
  hul · 7d · 2 svar · 189 läst
 5. Krilleman

  Max avstånd mellan tvättmaskin och golvbrunn?

  Är man orolig så kan man ju alltid sätta dubbla täta koppar med slangnippel. http://www.faluplast.se/sv/tvattmaskin/spilltrattrsk-808237540mm__977 Men det ganska vanligt förekommande med öppna trattar, både bredvid och i skåp samt under bänkskivor, till tvättmaskin i tvättstugor.
  Krilleman · 12d · 20 svar · 1,3k läst
  ·
 6. tommib

  Vad jag bör bygga skåpet av så att det inte tar till sig fukt, rör sig eller sväller?

  Ja, jag tänkte också spontant IKEAs högskåp för kök. Kanske en Metod för kyl/ugn (140 cm hög) med benen Limhamn (höjd 28 cm) så blir det lagom. Visserligen 60 cm bred men det går ju att fixa invändigt. Särskild dyra är de inte, IKEAs stommar. Jag har dem förutom köket även i tvättstugan. Men ELFA-backar är också bra. Väldigt dyra dock.
  tommib · 13d · 10 svar · 414 läst
  ·
 7. N

  Whirlpool tumlare alla lampor blinkar

  [citat] Awz 8678 är beteckningen Den gick konstigt precis innan enligt min sambo, torkade inte sista tvätten så kanske överhettnings skyddet, borde den inte starta när den kyls ner?
  Nikespike · 13d · 4 svar · 119 läst
  ·
 8. nino

  Primer mellan tätskikt och fix?

  Själva folien upplever jag som lätt sugande det är ju en lite luddig yta på den. Men jag kan aldrig tänka mig att det ska primas, har iaf jag aldrig hört talas om
  nino · 15d · 4 svar · 176 läst
 9. S

  Placering av tvättmaskin

  Att koppla direkt till PP-rör kan innebära att det blir en hävert ut från TM , den kommer kanske inte att fyllas , vattnet vill gå ut , lämpligt då att gå igenom ca 30 cm upp och gå ner till brunnen på andra sidan Det med spilltratt gör att det kommer luft in som avbryter häverten , i övrigt går det att ställa den under trappen .klart det är vatten som finns i det utrymmet , men
  skutten11 · 17d · 1 svar · 115 läst
 10. F

  Byta gjutjärnsbrunn tvättstuga

  Ny fråga. Funkar det att köpa följande? https://www.byggmax.se/badrum/avlopp-inomhus/golvbrunnar-och-klinkerramar/golvbrunn-purus-oden-p31272 och https://www.byggmax.se/badrum/avlopp-inomhus/golvbrunnar-och-klinkerramar/klinkerram-p31286 Eller behöver jag något mer? Hade inte byggahus funnits hade jag inte ens vågat påbörja det här, så jävla tacksam för all hjälp!
  freddan83 · 18d · 20 svar · 1,5k läst
  ·
 11. ricebridge

  Vart hitta inredning torkskåp

  Bilder!
  ricebridge · 24d · 10 svar · 6,6k läst
  ·
 12. J

  Källarrenovering - oisolerad tunn platta golvvärme och klinker

  Jag tror det är bättre att elda för maskarna.
  justusandersson · 19 feb · 3 svar · 454 läst
  ·
 13. arneri68

  Ska fläkt i luftavfuktare gå konstant?

  Om kompressorn går borde fläkten snurra.
  arneri68 · 18 feb · 1 svar · 134 läst
 14. S

  Koppla på torktumlare på avlopp? Nybörjare

  Okidoki. Det där får jag forska lite på.
  salbo · 17 feb · 5 svar · 293 läst
 15. J

  Ångtvätt, användningsområden

  [bild] Bara testat lite men tycker de blir hyfsat bra än så länge. [citat] Vågar man dra på för fullt mot tex siliconfogar?
  jordraketen · 9 feb · 2 svar · 342 läst
  ·
 16. yonna

  regler för tvättstuga i nybygge?

  Jag tycker inte vibrationerna är märkbara på moderna maskiner. Har både haft Bauknecht och nu Electrolux tvättmaskin (bägge med 1400 v) med torktumlare ovanpå och det fungerar mycket bra. Dessa är inte fästa i vägg pga utrymme och då FTX står bakom.
  yonna · 6 feb · 5 svar · 872 läst
 17. B

  Planeringshjälp förflyttning i tvättstuga

  [citat] Skåpsbredder är alltid mätt mellan stommarnas utsida. Men ibland anges mått på diskhoar som inte är deras eget faktiska mått utan vilken skåpbredd de passar för, men jag vet inte hur Ikea gör.
  BirgitS · 4 feb · 1 svar · 334 läst
  ·
 18. H

  Tvättstuga

  Hejsan, jag undrar om detta även gäller 1-planshus på oisolerad betongplatta? Och gäller det då även badrum? Tacksam för svar.
  hewini · 3 feb · 7 svar · 543 läst
 19. Gandrea

  Fixa till tvättstugan i källaren

  [bild] [bild] Här kommer en liten uppdatering. Det går framåt, men långsamt! Vi kör några vändor mme slipen varje dag, det dammar satans mycket. Bild 1 är på väggen som vi slipat och bild 2 för att jämföra golven med varandra och visa hur mycket damm som lägger sig. Fy sjutton vilket tråkigt jobb!
  Gandrea · 1 feb · 11 svar · 924 läst
  ·
 20. whork

  Hjälp med jobb som golvläggare gjort

  Då ber jag om ursäkt, läste fel. :)
  whork · 25 jan · 9 svar · 7,3k läst
 21. N

  Väggblandare cc160 till tvättstuga

  [citat] Det trodde jag också och skickade till FMM och frågade och enligt den som svarade så skulle det inte passa. Frågan är om han visste eller om han bara läste reservdels/tillbehörskatalogen innantill. Man skulle ha en att prova på. Ska se om jag hittar någon butik som har en hemma och se om de är hjälpsamma.
  Nicke-85 · 22 jan · 6 svar · 426 läst
  ·
 22. I

  Renovera tvättstuga, väggmaterial

  [citat] Supernöjd. Haft vänner över som hjälpt mig att putsa och klinga. De nöjde sig med ett par grillkvällar med några kalla till sommaren bara. Definitivt värt att fixa ordning källare. Dock blev det lite för tätt nu när jag satte igen hål och glipor så måste ventilera mer framöver.
  Irouza · 14 jan · 17 svar · 1,3k läst
  ·
 23. K

  Tätskikt vid inkommande vatten

  Tack för svar! Jag är lite inne på Jontes spår.. Även om Liteavvarjes lösning inte lät helt dum.
  Kingalot · 14 jan · 4 svar · 302 läst
  ·
 24. H

  Fog ändrar färg tvättstuga

  sköljmedel kan även vara tvättmedlet som har gjort nyanskilnaden. ljusa fogar på väggar och mörkare på golv så brukar slippa nyansändring
  henke_benke · 12 jan · 10 svar · 414 läst
  ·
 25. H

  Byta våtrumstapet på gipsväggar?

  Om jobbet ännu inte är gjort, titta i tapetskarv ovanför dörr/fönsterfoder, där brukar det sitta löst, men du kommer nog inte ner till ”gipspapprent” med en gång. Vad ska du göra sen? spackla och sätta ny tapet?
  hordak · 11 jan · 2 svar · 219 läst
  ·
 26. Ljus

  Genomföring för bänkskiva

  Kul att det ordnade sig. Ser bra ut:)
  Ljus · 4 jan · 8 svar · 477 läst
  ·
 27. E

  Budgetinredning av ny tvättstuga

  Nu har det hänt lite i projektet, efter allt helgfirande. Jag filmade en bit ner i avloppet med en billig biltema-kamera, visserligen är jag knappast något proffs på att bedöma sånt men jag såg inget konstigt. Plaströr så långt jag kunde se, inga uppenbara stopp eller skador. Jag bestämde mig för att köra vidare på snålvarianten att gjuta upp runt den befintliga brunnen, och sen
  erik_qwerty · 4 jan · 10 svar · 811 läst
  ·
 28. C

  Renovering av tvättstuga i källaren

  Lånar tråden lite, du kanske har svaret... Är lite fundersam på om vi ska lägga diffussionsspärr mot övervåningen, hur gjorde du? Vi kommer ju ha Bastu med foliespärr, dusch, bad och tvättstuga. Så taket blir ju ovanvåningens golv, Laminat- Foam-Råspont-Isolering-Diffusionsplast(om man nu ska ha det)-Huntonitplattor. Eller låta det vara öppet utan plast så det får andas?
  Conny Svensson · dec '17 · 179 svar · 34,4k läst
  ·
 29. Mazen

  Ny diskbänk på gammal tvättbänk?

  En diskbänk brukar ha en kärna av spånskiva, borra några hål i ställningen och skruva fast genom dessa. Alt en sträng montagelim. Eller som ricebridge skriver, se om du inte kan hitta en "spillbit" av en massiv bänkskiva och sänk ner en ho i den. Blir ett lyft vilket som.
  Mazen · dec '17 · 6 svar · 206 läst
  ·
 30. Z

  Typ av hantverkare

  Kan också tipsa om att ringa och höra med någon firma som säljer och installerar tvättmaskiner. De brukar ha kontakter med byggfirmor som renoverar tvättstugor.
  ZipLock · dec '17 · 3 svar · 257 läst
 31. K

  Hjälp med ritning liten tvättstuga

  Tack för era synpunkter. Bredden på rummet kan justeras, eftersom det är ett stor rum som ska delas av, men ju större tvättstuga desto mindre badrum... Om rummet görs 190 cm så blir det lite marginal för maskinerna, eller flyttas dem till långsidan. Bra tips om att byta plats på den fällbara bänken till andra väggen och att byta plats på tvättmaskin och torkskåp. Tack för era
  khanna · dec '17 · 5 svar · 369 läst
  ·
Laddar...