Tvättstuga

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. E

  Artikel om att planera tvättstuga

  kanske du kan hjälpa mig att planera våran då? ;) vi har 160 cm bred på framsida där hade jag tänkt ha tvätt och tork bredvid varandra och sen en skåp på ca 40-45 cm bred och en skiva ovan på, men diskbänk då !!?:sly:!! diskbänken ståd på vänster sida av tvättmaskinen och tomlare ovanför tvättmaskin. sen vi har på andra sida höger till tvättmaskin ca 165 cm bred och där
  elisa_82 · feb '15 · 1 svar · 21,9k läst
  ·
 2. Johan Gunverth

  Lönt att reparera avfuktare?

  Klart man skall reparera om det går. Sitter med föregångaren SX-16 som inte slutar att kondensera mot kylelementet när den körs. Inget större problem, för isen smälter när den är klar. Troligtvis en trasig givare för en hundralapp.
  Johan Gunverth · 1d · 9 svar · 578 läst
  ·
 3. M

  Ikea i tvättstuga!

  På måndag ska vi hämta inredning till tvättstugan Vi har ritat upp hos ikea och ska ha ett skåp under tm och TT som egentligen är ett överskåp. Dry va inte godkänt som underskåp egentligen men många har använt det. Min fråga är hur förstärker vi det på bästa sätt? Fråga ,två, Fyra skåp kommer vi inte kunna montera mot väggen pga ett element , hu löser man det smidigast?
  MiniMii · 9d · 0 svar · 123 läst
  ·
 4. Bjerke88

  Optofiber. Hur göra när man säljer huset?

  Säg upp abonnemanget, lättast för alla parter
  Bjerke88 · 10d · 4 svar · 388 läst
 5. L

  Montera vattenavstängare till vattenutkastaren

  [citat] Nä den är förbrukad. Du kan få loss muttern men konan är hopklämd mot röret.
  lordi · 13d · 3 svar · 327 läst
  ·
 6. T

  Synligt betong golv i tvättrum?

  Ja dom är säkert godkända men man ska inte gjuta ändå upp utan bara till flänsen @mattiasp kan du flytta denna diskussionen till en egen tråd
  Toddep · 14d · 4 svar · 1,4k läst
 7. M

  Tvättmask och diskmask till samma kran?

  tog med mina kopplingar och gick ner till järnaffären 500m bort (y) ibland glömmer man att det kan vara lättare att få info på det sättet snarare än internet haha! Blev hur bra som helst
  major_tom · 15d · 2 svar · 818 läst
  ·
 8. Åsa Lund

  Hjälp med konstruktion tvättkorgar!

  Kan du ringa en butik och be om leveransadress hem till dig?
  Åsa Lund · 17d · 3 svar · 596 läst
  ·
 9. L

  Vilken våtrumszon för tvättstuga

  Det finns inga lagar om detta. När en del skriver ”skall” så är det fel. Om det är i en gammal källare då kan du gör som du vill. Det är små risker för skada. En kabin med rör direkt till avlopp är perfekt. Edit ovan gäller gammal källare ... Obs Man bör följa f-bolags reglerna. Men med en gammal källare så är det inte det bästa
  largab · 21d · 5 svar · 269 läst
 10. M

  Dammfilter till torktumlare

  Det är tyvärr inte ett ekonomiskt alternativ just nu, annars hade jag lätt valt den lösningen. Den fuktiga luften tar ju fläkten hand om, blir knappast mer fukt än när man duschar.
  Marcussjogren · 22d · 2 svar · 117 läst
 11. T

  Ansluta till mindre kran

  Tack för snabbt svar! Nippeln kan skruvas upp och ned utan motstånd. Frånsett från början nät denkunde skruvas uppåt men ej ner. Fick loss den och skruvade den inte helt i botten på slangen. Kunde sen skruva på slangen på nippeln. Ska jag försöka hitta packningar till nippeln? Hittade inga packningar till nippeln.
  Thorsten Bergqvist · 26d · 2 svar · 137 läst
  ·
 12. [SKPG]Zamora

  Oj då!

  Känslan när man hör att tvättmaskinen låter konstigt, öppnar dörren till tvättstugan och det är rökfyllt......Dessutom har vi startat den på timer hela veckan så att tvätten ska vara klar tills vi kommer hem :worried: Imorgon blir det en sväng till Elgiganten.....Brandvarnare monterades idag.
  [SKPG]Zamora · 30d · 0 svar · 272 läst
 13. J

  Göra om gammalt skafferi till enkel tvättstuga?

  På tvättstugeväggen.
  Jonatan79 · 15 apr · 4 svar · 200 läst
 14. Mazen

  Tappa tvättmaskinsvatten i ny spilltratt

  Sök på rsk 8082375 http://www.faluplast.se/sv/tvattmaskin/spilltrattrsk-808237540mm__977
  Mazen · 11 apr · 3 svar · 346 läst
  ·
 15. H

  Tvättstuga -sakta men säkert

  Plockat bort en golvbrunn. Ut kommer två rör, ett järnrör och ett gummiaktigt. Vad kan dessa ha för nytta?
  Hammarfall · 7 apr · 1 svar · 338 läst
  ·
 16. jackt

  Nya tvättstugan i källaren

  Sakta framåt. Satte ihop de nya rören idag. [bild] Få hem ny sand, sedan gjuta igen. Får fixa till resten av golvet där, så det blir jämt och fint. När golvet är klart är det taket som skall få sig en omgång. Denna del var pannrummet så det sitter brandmtrl i taket. [bild] [bild] Frågan är, vilket material? Skulle gissa att det är eternit-plattor. Skulle gärna få bort den och
  jackt · 4 apr · 7 svar · 948 läst
  ·
 17. J

  Vad är det vita under plastmattan i källare??

  Det blev som du sa Joh_81, brunnen är uppbilad! Satan vilket tråkigt arbete. Nu en fråga om väggarna. Jag har slipat bort lim och mattrester, nu återstår puts samt spackel. Väggen var bredspacklad och lagret är tunt och sitter bra. Kan man gå på med primer, fix och kakel på detta? Eller måste spacklet också bort?
  jaeger77 · 25 mar · 2 svar · 926 läst
  ·
 18. H

  Kan tvättmaskin skada klinker/tätskikt?

  De kan den absolut, har sett tvättmaskiner skada betongbjälklag. Speciellt på ett projekt hade en tvättmaskin gjort ett relativt stort hål i betongbjälklget kommer dock inte ihåg om de berodde på att den var felinställd eller spärren satt kvar
  hul · 17 mar · 2 svar · 312 läst
 19. Krilleman

  Max avstånd mellan tvättmaskin och golvbrunn?

  Är man orolig så kan man ju alltid sätta dubbla täta koppar med slangnippel. http://www.faluplast.se/sv/tvattmaskin/spilltrattrsk-808237540mm__977 Men det ganska vanligt förekommande med öppna trattar, både bredvid och i skåp samt under bänkskivor, till tvättmaskin i tvättstugor.
  Krilleman · 13 mar · 20 svar · 1,5k läst
  ·
 20. tommib

  Vad jag bör bygga skåpet av så att det inte tar till sig fukt, rör sig eller sväller?

  Ja, jag tänkte också spontant IKEAs högskåp för kök. Kanske en Metod för kyl/ugn (140 cm hög) med benen Limhamn (höjd 28 cm) så blir det lagom. Visserligen 60 cm bred men det går ju att fixa invändigt. Särskild dyra är de inte, IKEAs stommar. Jag har dem förutom köket även i tvättstugan. Men ELFA-backar är också bra. Väldigt dyra dock.
  tommib · 11 mar · 10 svar · 520 läst
  ·
 21. N

  Whirlpool tumlare alla lampor blinkar

  [citat] Awz 8678 är beteckningen Den gick konstigt precis innan enligt min sambo, torkade inte sista tvätten så kanske överhettnings skyddet, borde den inte starta när den kyls ner?
  Nikespike · 11 mar · 4 svar · 182 läst
  ·
 22. nino

  Primer mellan tätskikt och fix?

  Själva folien upplever jag som lätt sugande det är ju en lite luddig yta på den. Men jag kan aldrig tänka mig att det ska primas, har iaf jag aldrig hört talas om
  nino · 9 mar · 4 svar · 253 läst
 23. S

  Placering av tvättmaskin

  Att koppla direkt till PP-rör kan innebära att det blir en hävert ut från TM , den kommer kanske inte att fyllas , vattnet vill gå ut , lämpligt då att gå igenom ca 30 cm upp och gå ner till brunnen på andra sidan Det med spilltratt gör att det kommer luft in som avbryter häverten , i övrigt går det att ställa den under trappen .klart det är vatten som finns i det utrymmet , men
  skutten11 · 8 mar · 1 svar · 172 läst
 24. F

  Byta gjutjärnsbrunn tvättstuga

  Ny fråga. Funkar det att köpa följande? https://www.byggmax.se/badrum/avlopp-inomhus/golvbrunnar-och-klinkerramar/golvbrunn-purus-oden-p31272 och https://www.byggmax.se/badrum/avlopp-inomhus/golvbrunnar-och-klinkerramar/klinkerram-p31286 Eller behöver jag något mer? Hade inte byggahus funnits hade jag inte ens vågat påbörja det här, så jävla tacksam för all hjälp!
  freddan83 · 6 mar · 20 svar · 1,8k läst
  ·
 25. ricebridge

  Vart hitta inredning torkskåp

  Bilder!
  ricebridge · 1 mar · 10 svar · 6,7k läst
  ·
 26. J

  Källarrenovering - oisolerad tunn platta golvvärme och klinker

  Jag tror det är bättre att elda för maskarna.
  justusandersson · 19 feb · 3 svar · 547 läst
  ·
 27. arneri68

  Ska fläkt i luftavfuktare gå konstant?

  Om kompressorn går borde fläkten snurra.
  arneri68 · 18 feb · 1 svar · 170 läst
 28. S

  Koppla på torktumlare på avlopp? Nybörjare

  Okidoki. Det där får jag forska lite på.
  salbo · 17 feb · 5 svar · 409 läst
 29. J

  Ångtvätt, användningsområden

  [bild] Bara testat lite men tycker de blir hyfsat bra än så länge. [citat] Vågar man dra på för fullt mot tex siliconfogar?
  jordraketen · 9 feb · 2 svar · 525 läst
  ·
 30. yonna

  regler för tvättstuga i nybygge?

  Jag tycker inte vibrationerna är märkbara på moderna maskiner. Har både haft Bauknecht och nu Electrolux tvättmaskin (bägge med 1400 v) med torktumlare ovanpå och det fungerar mycket bra. Dessa är inte fästa i vägg pga utrymme och då FTX står bakom.
  yonna · 6 feb · 5 svar · 964 läst
 31. B

  Planeringshjälp förflyttning i tvättstuga

  [citat] Skåpsbredder är alltid mätt mellan stommarnas utsida. Men ibland anges mått på diskhoar som inte är deras eget faktiska mått utan vilken skåpbredd de passar för, men jag vet inte hur Ikea gör.
  BirgitS · 4 feb · 1 svar · 378 läst
  ·
Laddar...