Byggahus.se
D
DanielAfstockholm: Sitter isolerglaset med utvändiga lister så bör man låta en fackman mtk limma glaset om det är av äldre modell (standard idag). Att sätta envägsskruv leder oftast till att hela fönstret måste kasseras om man behöver göra glasbyte vid ett senare tillfälle. I bästa fall måste samtliga lister bytas. Dessvärre så vet redan de flesta inbrottsbusar redan hur man plockar ur glas. Så
11 svar · 47,9k läst
·
Violina
Violina: [citat] Skulle tippa på att det där inte är termoplus fönster från polen utan något annat företag.. Vet inte om de gör hembesök i hela Sverige, men här i söder gör de iaf det!
326 svar · 253,4k läst
·
B
Bernt Ö97: [citat] [citat] Storstilat av er att släppa prestigen och få ett avslut på en långdragen konflikt. Ibland är "själva livet" värt mer än att få högsta möjliga ekonomiska vinning och att alltid försöka få rätt.
568 svar · 130,6k läst
·
1
123abc: [citat] Skär av pappen som sticker ut sedan fogar du med silikon eller någon byggfog sedan får du bedöma om du vill ha ett bleck eller inte. Använd gärna papperstejp för att kontrollera fogbredden.
10 svar · 36,3k läst
·
1
123abc: [citat] Det är ingen skillnad mot en vanlig dörr om det passiva dörrbladet kan fixeras.
165 svar · 24,0k läst
·
M
mickef: [citat] Jag tror inte heller att fuktvandringen är något problem utan svarade bara på frågan varför det skulle kunna vara viktigt att foga mellan karm och vägg. Drevet i sig stoppar inte drag utan det måste fogas eller listas. Listen måste målas in eller fogas om man ska undvika drag.
121 svar · 26,3k läst
·
1
123abc: Det finns trådar om att lossa hoppe handtag men ofta är det ett hål där man stoppar in en liten spårmejsel och vrider lite (särar på en fjäder) samtidigt som man drar isär tryckeshalvorna (greppen), det finns ett originalverktyg som följer med som kan användes men det saknas ofta.
2 svar · 148 läst
·
H
huggan: Runt 80-100 000 kr skulle jag säga. Elitfönster är bland de bästa och kan jag rekommendera starkt.
1 svar · 194 läst
BirgitS
BirgitS: Är dyrare att välja 12 mm OSB och 13 mm gips än att hålla på med salning, klackfoder etc?
3 svar · 127 läst
I
Isak_L: [citat] Tusen tack för detta! Några hjärnceller har jag och ser att det är heltokigt gjort, så heltokigt att att jag blir osäker på min egen logik. Vad vet jag egentligen? Såg en som trollade bort ett höghus, poff! så var det borta bara. Kanske han varit i farten här och lagt någon vattenavvisande besvärjelse då jag inte kan se något täcken på läckage. Dörren står väl skyddat
10 svar · 511 läst
·
BirgitS
BirgitS: Eftersom det är vanligt med avväxlingar (bärande balk och pelare) ovanför och bredvid fönster så brukar man sätta tilluftsventiler snett bortåt från ett av fönstrets övre hörn.
1 svar · 190 läst
·
S
Screew: Dom finns lite varstans, till och med biltema har den varianten https://www.biltema.se/bygg/beslag/fonsterbeslag/fonsterbrador/fonsterbankskonsol-120-mm-2000043597?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlZixBhCoARIsAIC745Cz_2bBPIGF5ywbfQbKzVlKJcqd_0BLiyeDqZ9ufrvI0VnYgz_AcZoaAqCgEALw_wcB
1 svar · 121 läst
·
O
[old rusty]: Trälisten som ser sliten ut och någon försökt nödlaga med en stor skruv är enklast att byta. Får ses som närmast förbrukningsvara som dom är behandlade från fabrik. Sitter nog en gummilist bakom mot fönstret. Byt list och gummi om det behövs. Jag föredrar linoljefärg men finns kanske moderna färgsystem som fungerar också. Jag skulle låtit listerna stå i linolja länge innan
2 svar · 173 läst
·
R
Roger1966: Mät tappen, finns några olika varianter på tex Bauhaus, biltema mfl en variant: https://www.biltema.se/bygg/vvs/vvs-verktyg/universalnyckel-4-vags-2000019251?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw8pKxBhD_ARIsAPrG45m9Cs4o8SDNoWQ8Fs53u0jH2cgbmnvxzWDNmPwDHW_3FkLX_MCIlmEaArHPEALw_wcB en annan: https://www.bauhaus.se/fyrkantsnyckel-7mm-for-inspektionslucka-marley
2 svar · 211 läst
·
A
Anjoo86: Vår källardörr är inte riktigt färdig. Insidan ser inte mycket ut för världen och vi har ingen aning om hur vi ska iordningsställa detta. Även utsidan är något "naken". Har ni några tips till två helt nya husägare?
0 svar · 115 läst
·
A
AG A: Endera så skruvar du bort karmhylsorna och använder vanliga karmskruv. Alla karmskruvar är lika i storlek för att passa i hålet på fönsterkarmen. Dock finns de i två olika längder. Men annars brukar det ofta följa med skruvar som passar till, den nu monterade, karmhylsan. Men det går att använda vanlig träskruv av lite kraftigare modell. Bara skallen är tillräckligt stor.
7 svar · 361 läst
·
D
Den ofrivillige klåparen: [citat] Prova sök på något i stil med "justera dreh-kipp". Just denna var från nordiska fönster.
11 svar · 491 läst
·
krillek
krillek: [citat] Priset kan nog skilja en (hel) del beroende på var i landet man håller hus och hur mycket de har att göra så det lönar sig att kolla runt.
5 svar · 244 läst
·
A
AndersbcD: H-fönster lämnar 10års garanti och det är snarare bättre än sämre. Outline är ett ”lågprismärke” som rimligen inte håller samma kvalite’.
1 svar · 2,0k läst
J
Johan Abrahamsson83: [citat] Dom sitter monterade från fabrik mellan fönstrena för att underlätta tvätt av fönster. Så det är en bra grej. ;-) har faktiskt precis tagit bort smygar osv nu å d läcker under fönstret på ngt sätt. Inväntar firman som installerade dom. Verkar va ngt ”hål” inne i karmen så d läcker ut på fel ställen..
52 svar · 8,6k läst
·
O
oddan: Hej, Planerar att bygga ett attefallshus med bastu i stil med denna rendering. Letar efter skjutdörrar eller vikbara dörrar som skulle passa till detta ändamål. Modulmått ungefär 350 X 210 cm men det är såklart flexibelt eftersom huset inte är byggt ännu. Har kikat på Nordiska Fönster men deras priser är helt overkliga, över 200 000 kr för en 4-delad skjutdörr. Så nu letar jag
0 svar · 110 läst
A
ajn82: Har deras innerdörrar i "massiv" ek (3 mm ytskikt istället för vanlig faner), efter ett par år började det spricka mellan plankorna... Ekstrand verkar inte hålla en kvalitet som motsvarar deras priser kan jag konstatera.
11 svar · 4,7k läst
·
K
Kubikton: [citat] Mila garant idag på 4 altandörrar där alla 4 har gått sönder inom 1 år på samma ställe inuti manöverdelen. Mila kostar över 2000/ny spanjolett medans winkhaus kan jag få tag på för runt 500 och jag tycker konstruktionen verkar bättre och idén med svampkolvar. Enligt ritningen på winkhaus bör spanjoletten passa efter mätningar på dörren, kan ju dock bli ett problem om
2 svar · 159 läst
M
Munharmonika: [citat] Tack! Det var det jag räknat med, men man hoppas ju alltid på att det finns någon mirakellösning 🙃. Det är inte speciellt tätt i botten, så för det mesta har vattnet infiltrerat bra därifrån. Hela "bassängen" är under ett rejält överhäng från övervåningen, så det har knappt varit någon snö eller vatten i den. Men vid ett kraftigt regn i sidled finns risken att för
2 svar · 232 läst
·
P
Preter: [citat] Jag slipade, målade om fönstren, bytte list och bättrade på droppnäsan. Har inte regnat in ännu men oklart om det är mina åtgärder eller vädret 😅
9 svar · 2,0k läst
·
M
Miljardprogram: Vetri Laholm, borde kunna hjälpa dig. Eller ett kunnigt glasmästeri.
10 svar · 3,7k läst
·
K
Kuddes67: Är avgörande om man vill bredda hålet? Hur är det om man inte breddar hålet, dvs använder fönstrets storlek och slår ut utrymmet nedanför?
8 svar · 6,0k läst
·
1
123abc: Då låscylinderns skruvar på utsidan vilket inte är bra. Ta med dig utsidans låscylinder in till en låssmed för omläggning eller köp en ny låscylinder.
1 svar · 182 läst
BirgitS
BirgitS: [citat] Du kan inte känna om något är bärande med en såg. Kanske om det är minst den mängd tung snö på taket som stommen är dimensionerad för. [citat] Jag är osäker på vad du menar men bärande stående reglar och/eller bärande fönsterkarmar i den typen med 3 höga och smala fönster bredvid varandra fanns nog i alla fall 10 år tidigare än så. Ett standardiserat byggsätt
7 svar · 466 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.