Byggahus.se

Fönster & Dörrar

 1. D
  feb '20

  Fönstren är husets ögon

  11 svar · 38,5k läst
  ·
 2. Violina
  jul '19

  PVC Fönster -Prisjakt

  326 svar · 233,3k läst
  ·
 3. 1
  4h

  Var hittar jag dörrhandtagen?

  123abc: Tänkte även komplettera tråden med att om man byter samtliga handtat så finns även Hoppe Atlanta1530 som är populär till denna typen av spanjoletter. https://beslagskonsult.se/produkter/hoppe-fonsterhandtag/fonsterdorr/
  9 svar · 515 läst
  ·
 4. 1
  5h

  Enkelt handtag till dubbelt

  123abc: [citat] Plocka ur spanjoletten innan man borrar upp från andra sidan. Använd en handtagskoppling på utsidan. Det befintliga handtaget är Hoppe 350KL eller 300KL.
  2 svar · 112 läst
  ·
 5. B
  6h

  Entre till vardagsrum

  BirgitS: Det beror på hur bra du får till hörnen, vilket t.ex. beror på hur lodräta sidorna på öppningen är eftersom det påverkar hur bra dörromfattningen ansluter till väggarna.
  4 svar · 103 läst
  ·
 6. B
  15h

  "Fjärröppning" av badrumsfönster

  Bortibacken: Tack @tergo ! Minsann så fann jag några intressanta tips i din länk!
  2 svar · 180 läst
  ·
 7. S
  17h

  Måla fönsterkarm hög höjd utan ställning

  Sandberg: Hej! Bor i en flerfamiljsvilla med kopplade bågar från 40-talet. fönstren högst upp kommer vi inte komma åt från ställning. Någon som har tips hur man löser det rent praktiskt? Några frågor jag har: 1. Hur målar man karmen på utsidan på säkert sätt antar att man behöver nån slags sele? 2. Man kan ju lyfta av bågarna inifrån och ta in men är lite svettigt ändå när man är
  0 svar · 67 läst
 8. M
  21h

  Byta fönster. Pvc eller trä

  Mahmoud 95: Det är med montering från TK-Fönsterbyte AB
  6 svar · 196 läst
 9. TJ Tempest
  22h

  Brighthandle

  TJ Tempest: [citat] Alfa Online finns här.. https://www.tradera.com/item/467277004
  6 svar · 1,2k läst
 10. L
  1d

  Dörren lutar utåt i överkant

  Lasselano: En tjockare tätningslist riskerar ge problem med ditt Yale Doorman p g a högre stängningstryck. Kan du ge skugga med ett litet tak över dörren är det en alternativ lösning.
  13 svar · 397 läst
  ·
 11. A
  2d

  Höjd på fönster?

  AlexHo: [citat] Sitter redan och skissar om lite för att se om det passar oss. Stort tack Violina
  14 svar · 291 läst
  ·
 12. Carin83
  2d

  Glipor vid dörromfattning

  Carin83: Hur löser jag problemet med att ett väggen inte är rak i ett stort valv? Det fanns här när jag flyttade in och tänker nu sätta en dörrinfattning. Men såklart är ju ytan inte rak där den ska fästa så blir stora glipor på 1 cm i kanterna. Hur löser jag det så den inte blir så ojämn och ful?
  0 svar · 87 läst
 13. Staffan Masur
  2d

  Var hitta plywood, spårad till garagedörr

  Staffan Masur: [citat] Tack
  2 svar · 157 läst
  ·
 14. Sannaos
  2d

  Montera nya sidoglas öppen spis. Hur?

  Sannaos: Tack ändå för alla tips!!
  24 svar · 1,8k läst
  ·
 15. 1
  3d

  Bryta köldbrygga industrifönster?

  123abc: Inte en aning men tänkte på att det kanske även går komplettera med ett helt glas så får du både utseende och kanske minskar värmeförlusterna. Så det blir som ett 2+1 eller liknande beroende på vilken glaskombination du använder.
  1 svar · 125 läst
  ·
 16. K
  3d

  Matchande plåtar för att "binda ihop" stora fönsterpartier

  karlbrutal: Har kontaktat Traryd både angående eventuella spår i fönstrens aluminium och angående tips på plåtar att använda. Vi får se vad dom säger. Tack för tipsen.
  5 svar · 237 läst
 17. B
  3d

  Montera dörr i hål med annorlunda mått

  bhenke: [citat] Hej. Ursäkta att man snor tråden, men min fråga är tvärtom. En sådan där öppning vill jag ha ungefär. Dvs foderlös öppning. Men kan man spackla direkt på träregel? Eller löser man det två/pappersremsor omlott? Eller finns det någon färdig pappersprofil, som det finns för hörn? Tanken är ju att på bilden till höger så skall det ju ligga plant ända fram till hörnet
  16 svar · 5,0k läst
  ·
 18. B
  3d

  Tanumsfönster

  bubba123: Bor i ett A-hus byggt 2005. Har Tanumsfönster vridfönster. Hittar inte så mycket info om dessa fönster eller reservdelar på nätet så jag kollar om någon här vet något om det. På ett av fönsterna har den lilla plastplattan som åker ut när man fäller ner handtaget och kan låsa fönstret i lite-öppet-läget gått sönder. Jag har testat att skruva av handtaget men fick ändå inte
  0 svar · 104 läst
  ·
 19. M
  3d

  Bygga en enkel altan dörr/förrådsdörr

  Mallan1973: Tips på ett enkelt sätt hur jag bygger en dörr till vårt uterum. Ska vara typ en dörr som till utedass. Det får inte bli för tung. Bredden på öppningen är 110 cm höjd ca 180 cm inte nödvändigt att ha stängt ända upp. Behöver hjälp på vägen med vilket virke som inte blir för tungt samt beskrivning. Tacksam för tips!
  0 svar · 77 läst
 20. nino
  4d

  Fönsterfoder till halvmånefönster

  nino: [citat] Enmalms interiör och design Dala-Floda fixar det Oj det var en gammal tråd :)
  5 svar · 2,8k läst
 21. Pianogreen
  4d

  Flytta ut fönster till fasad

  Pianogreen: Gamla fönstret skulle ligga 20 cm innanför nya fasaden så jag fick flytta ut dem. Så här ser det ut. Gjorde en regelram med 45x195 och 45x95 och fäste den i smygen och som man ser på bortre fönstret i 45x95-reglar under och över fönster på brädväggen. Nu ska jag isolera och sätta upp nya panelen. Fönster innan utflyttning [bild] Två fönster på övervåningen utflyttade. [bild]
  0 svar · 117 läst
  ·
 22. 64Matte
  4d

  Altandörr, inåtgående och låsbar från båda håll!

  64Matte: Hej! Tips på var jag hittar altandörrar!! Ska byta ut ett fönster i väggen mot en altandörr, mått enl. nedan. Det ska var mycket glas i den, bröstning endast ca. 50 cm. nerifrån och upp. Vill ha möjlighet att kunna låsa med nyckel från båda håll. Inåtgående! Max mått på "hålet" där dörren ska sitta är: bredd 105 cm. höjd 207 cm. Ös på med förslag!! Mvh. Matte
  0 svar · 74 läst
 23. S
  4d

  Plissegardin- snöret försvann hur få loss?

  Spinner: Om du trycker med en liten på baksidan av listen på snäppfästen kan du släppa på låset, jag fick trycka ganska hårt för att lossa vår.
  3 svar · 653 läst
  ·
 24. Sasy
  4d

  Stänga igen en innerdörr mellan två rum samt ljudisolera den

  Sasy: [citat] Har varit inne på mjukfog också tillsammans med isolering och gips bör det bli ännu bättre. Därmed inte sagt att jag inte gör som Patzie säger. Fyller på beslutsunderlaget just nu :- )
  4 svar · 187 läst
  ·
 25. L
  4d

  Underhåll av listen mellan fönsterkasetten och fönsterramen?

  Lasselano: Det är en kronlist. Fönstret är troligen glasat utifrån så för att byta kronlisten behöver du plocka loss glaset ur bågen. Lite jobbigt kanske och egentligen ett jobb för en glasmästare. Enklare är att skära/pilla rent så mycket som möjligt och sedan lägga en tunn fog som döljer kronlisten.
  1 svar · 115 läst
  ·
 26. H
  5d

  Lås till altandörr

  halj: [citat] Jag tog lös spanjoletten för att kolla. Löste sig helt okej. Skulle läst ditt svar innan för borrade bara rakt igenom och flisade en del men det doldes ändå av handtaget. Tack för hjälpen.
  8 svar · 570 läst
  ·
 27. N
  5d

  Tejpa reglarna

  Nygge72: [citat] Ja det vet jag. Men tänkte om man även skulle lägga en remsa där utifall det skulle komma tjuvdrag någonstans
  2 svar · 270 läst
  ·
 28. A
  5d

  Ringklocka

  Albin_H: [citat] Det ska tydligen vara ett gammalt elskåp :)
  19 svar · 889 läst
  ·
 29. A
  5d

  Låsa balkongdörren på utsidan

  adde3434: [citat] (y)
  12 svar · 446 läst
  ·
 30. M
  6d

  Är detta vad man ska förvänta sig av ett fönstermontage från en fönsterfirma?

  Mortsken: [citat] Ja, den är urkopplad. Så inte problem där. [citat] Förmodligen inte[/QUOTE]
  4 svar · 517 läst
 31. N
  6d

  Nya ytterdörrarna tål inte att sitta utomhus!!!

  nybyggarn3: [citat] [citat] Verkligen inte. Vi bor 30 meter från havet. När vädret är som sämst går det inte att hitta en torr fläck på kåken. Så alu känns bra.
  145 svar · 30,2k läst
  ·
 32. Sarah Carleson
  6d

  Velfac classic

  Sarah Carleson: Hej, Vi tittar på fönsterbyte till vårt 20-tals hus, lite av en djungel! Har fått offert från snickare med Velfac classic. Är det någon som har erfarenhet av dem? Vi är ute efter träfönster 3 glas ej kopplat men klassisk stil, helst en "allmoge" profil så att de passar in i stilen på huset till skillnad från de "panaromafönster" fån 60-talet som sitter här nu. Tittar även på
  0 svar · 96 läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.