Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Raskus

  PVC Fönster -Prisjakt

  Jag handlade också där, helnöjd.
  Raskus · dec '18 · 311 svar · 218,9k läst
  ·
 2. KnockOnWood

  Fönstren är husets ögon

  [citat] Våra Polska fönster har också glaslisten på insidan. http://okna.swiebodzin.pl/en/thermo_comfort_92
  KnockOnWood · jul '18 · 9 svar · 34,3k läst
  ·
 3. E

  Kan ej låsa ytterdörr (sättning i hus?)

  Sannolikheten för att det ska vara något problem med det elektroniska låset är avsevärt större än att ditt hus håller på att sätta sig. Skulle huset hålla på att sätta sig, så är kanske grundarbetet är felaktigt utfört och du får in och påla upp ditt hus.
  etompau · 13m · 4 svar · 58 läst
 4. T

  Avlastning behövs?

  Nej, du ska väl inte ha tryckt virke. Jag skulle rekommendera att skruvlimma två st 95-reglar. Då får du en 95x90-stolpe. Genom att göra den ena regeln lika mycket kortare som balkens höjd får du ett inbyggt upplag för balken som du lätt kan skruva i den längre regeln. Edit: såg nu att du skulle ha dubbla liggande reglar som balk. Då kan du inte göra upplaget som jag beskrev om du
  Tosse · 20m · 14 svar · 773 läst
  ·
 5. A Ivar

  Demontera rullgardinsfunktionen på Velux takfönster?

  Har haft samma problem. Då hade fjädern släppt i fästet inuti rullen. Jag tog bort hela rullen och sedan ena gaveln på rullen. Då kom jag åt fjädern och kunde spänna upp den och sätta fast den i sin gänga igen. Inte svårt men lite pilligt. Kontaktade också Velux innan och svaret var att det absolut inte gick att laga själv....utan var bara att köpa nytt.
  A Ivar · 4h · 4 svar · 622 läst
  ·
 6. F

  Fönsterrenovering fråga

  Säkert nån som lämnat sprinten så vid förra renoveringen. För att det är lättare att hänga dit bågen när ena sprinten är lite kortare... Kanske va tvungen att knacka ner den för att få bort fönstret?! Den har iallafall inte åkt ner av sig själv!
  Freddy_kruger · 13h · 3 svar · 136 läst
  ·
 7. P

  fas 40B7 slappa fjädrar

  Tyvärr ingen jag har pratat med, de får tillverka eller plocka ur gamla lås verkar det som.
  pepparkakshuset · 1d · 6 svar · 253 läst
  ·
 8. A

  Någon som mer haft stora problem med Velfac ?

  [citat] Men den är väl svensk tillverkat eller vilket land kommer den från ?
  Ahm.s · 1d · 4 svar · 3,2k läst
  ·
 9. Nyfniken

  Säkerhetskedja, monteringshöjd?

  ...eller ett vanligt dörröga...
  Nyfniken · 1d · 4 svar · 146 läst
 10. A

  www.bast-billigast.se Fönster å Dörrar

  [citat] Hejsan, tänkte ta lite feedback om hur det gick med fönsterna. Ska köpa 4 st. 70×210 cm, en st. 30x210 cm långa fast fönster, 2 90×210 cm glasdörr , 2 liggande 60×120 cm fönster. Är detta bolag fortfarande lika bra :) ? Tips gärna. tackar.
  Ahm.s · 3d · 12 svar · 7,8k läst
 11. F

  Renoverar rum. Dreva runt fönster och täta springor.

  Normal rörelsefog är ca 1,5mm per löpmeter golv men ofta pratar man om minst 8-10mm i ett vanligt rum.
  fixarpelle · 3d · 21 svar · 630 läst
  ·
 12. Casaloco

  Vilken låscylinder?

  Ska kontakta låskompaniet så får vi se hur de ställer sig till det hela. Tack för info! Helt klart något byggahus bör lyfta som info på förstasidan.
  Casaloco · 3d · 6 svar · 261 läst
  ·
 13. 1

  Bra dörrstopp med låsning så dörren inte blåser igen?

  Svenska Habo säljer 2 varianter av Grindhakar. https://se.habo.com/sortiment/las-och-sakerhet/grindlas/grindhake-17485 https://se.habo.com/sortiment/las-och-sakerhet/grindlas/grindhake-17483 De finns att köpa hos låssmeder, järnaffärer, och vissa byggvaruhus bland annat.
  123abc · 3d · 12 svar · 455 läst
  ·
 14. B

  Rimligt pris bygga vägg med ett fönster i?

  Om ni spacklar och målar själva efteråt får ni nog ner kostnaden en hel del för det blir mycket restid att betala för om någon en dag ska spackla en liten stund, nästa dag slipa och grundmåla en liten stund och först dagen därpå måla ett varv till. Att sätta upp reglar i dörröppningen och sätta på gipsskivor och montera in ett fönster tycker jag borde gå på mindre än en dag
  BirgitS · 3d · 2 svar · 218 läst
 15. 1

  Avstånd mellan lås och dörrhandtag inte standardmått, hur göra?

  Byt ut låshuset så det stämmer med modern svensk standard.
  123abc · 4d · 3 svar · 185 läst
  ·
 16. richardtenggren

  Blyinfattade fönster - går det återanvända? Kasta?

  [citat] I rätt miljö, absolut, men inte på ett 70-tals tegelhus i ett "fiskeläger", bara tegel är fel här. Så vi river allt tegel också.
  richardtenggren · 5d · 12 svar · 408 läst
  ·
 17. Demmpa

  Hur byta ut befintlig inbyggd skjutdörr?

  Bilder underlättar
  Demmpa · 5d · 1 svar · 113 läst
 18. T

  Renovera altandörr

  ta loss listerna och byta ut skivan mot en 9 mm spårad plywood eller en provisorisk lösning åk till plåtslagaren och få klippt till en vit plåt , listerna håller den i kanterna oxså lite lim på mitten t
  tergo · 5d · 6 svar · 906 läst
  ·
 19. M

  Var köpa sån här dörrlås?

  hapazard har ju redan gett det enkla svaret. Att köpa från amazon.co.uk är inga som helst problem. Ganska billiga är dom ju också! :D
  mlkjhr · 5d · 9 svar · 728 läst
  ·
 20. D

  Justera Kronfönster vikdörr Prince

  Har två vikpartier från Kronfönster där jag behöver justera höjdgången för det nedre gångjärnet enligt punkt 3 på första bilagan. Problemet är att jag inte förstår hur jag ska komma åt låsmuttern, som verkar vara bakom en metallskena där hjulen löper, se bilaga två. Någon som kan komma med tips?
  Dallastower · 5d · 0 svar · 74 läst
  ·
 21. W

  Laga innedörr... eller köpa ny?

  Tackar för svar och tips! Just nu lutar det åt lagning med Plastic Padding av något slag, tror det blir enklast. Dock lite bekymrad över den snabba härdningstiden, känns som det kan bli svårt att hinna med att få dit massan och sen forma den. Kan man göra längre härdningstid på nåt sätt? Att ta mindre härdare, då kanske det blir fel blandning och andra problem...
  wolfgang1 · 6d · 5 svar · 402 läst
  ·
 22. J

  Dräneringshål i karm, täckbricka?

  Maila tillverkaren så får nog några gratis, säg att dom ramlat bort av sig självt
  jesper33 · 6d · 1 svar · 139 läst
  ·
 23. Cancerman_777

  Sätta in PVC fönster?? Hur?

  Fördelen med lamellglas är att det är förhållandevis ofarligt OM det skulle krossas. Det är INTE ett vanligt fönster. Det är i mina ögon den största vinsten med att använda en lamellglasskiva snarare än ett fönster.
  Cancerman_777 · 6d · 37 svar · 969 läst
  ·
 24. 1

  Säkerhetslås till fönster

  [citat] Det finns en spets på tappen som märker ut va du ska borra, hylsan knackas sedan ner i hålet.
  123abc · 6d · 34 svar · 14,0k läst
  ·
 25. engs

  Skjutdörr låser inte längre

  [citat] Kedjeolja tycker jag funkar bra på liknande problem, alltså som man har till cykel/mc, tror det varar längre än många renodlade lossa-ihoprostad-bult-medel då det är anpassat för att klibba fast. Men samma egenskap kan ställa till det på typ kläder och så, så man får tänka sig för var det används.
  engs · 6d · 9 svar · 287 läst
  ·
 26. 1

  Byte av handtag till altandörr

  Ett låsbart ASSA vinga handtag, postar länkar ifall någon annan har samma fråga. Efter att handtaget demonterats så är det bara att peta bort täckkåpa, det syns inte på dessa bilder men det finns en liten ursparning (slits) undertill där en mindre skruvmejsel eller motsvarande kan användas för att lossa täckbrickan.
  123abc · 7d · 2 svar · 157 läst
  ·
 27. andr.ljung

  Fönsterbleck - Hur får man till denna lösningen?

  På denna bliden har man ju fuskat med blecken och sätter dem direkt mot fodret. Det syns ju inte i detta fallet eftersom det är samma färger, annars blir det ju inte snyggt (eller tätt). Så vill jag inte göra så jag tror det blir ett litet urtag ändå
  andr.ljung · 7d · 13 svar · 360 läst
  ·
 28. V

  Nya fönster

  [citat] Hej! Köpte du fönstren? Är du nöjd? Och visst var det på denna sida http://holzfensterfabrik.eu/en ? :D[/QUOTE] Hej, väntar på bygglov men kommer med stor sannolikhet köra därifrån. Mycket bra service via mail än så länge.
  Valen1 · 7d · 13 svar · 2,1k läst
 29. Y

  Menta eller sp fönster

  [citat] Hej! Nu är jag partisk i frågan - men vill ändå ta chansen att framhålla att man gärna får jämföra garantier mellan olika tillverkare noga. Inte bara jämföra antal år, för vad tillverkaren tar ansvar för kan skilja sig mycket åt. ;-) Glad påsk! /Ylva, SP Fönster
  Ylva Lundin · 7d · 11 svar · 347 läst
  ·
 30. M

  Hur göra fönsterkarmar?

  [citat] Jag borde också ha läst fönstertråden innan jag började snickra fönster, men det blir ju också en tidsparadox... :D Hoppas dina karmar blir fina, trots att du nu inte skall göra dem själv! Bågarna ser bra ut, om än i lite behov av kärlek. Jag hoppas du mätt alla bågar, inkl diagonaler, så de inte har olika mått av någon anledning!
  Microkatten · 8d · 4 svar · 299 läst
  ·
 31. Åsa Lund

  Missnöjd med plåtarbete.

  Bra att du tog kontakten! Så många som istället knyter näven i fickan och skriver sura mail och skickar fakturor på jobb som en hantverkare fått uppdrag att göra för att ordna det som den första misslyckats med. Bara jobbigt att reda ut sedan
  Åsa Lund · 8d · 7 svar · 758 läst
  ·
 32. M

  Fönster FIX Made in Sweden... vilken fabrikant?

  Gissar Traryd / SP
  Martenw · 8d · 2 svar · 178 läst
  ·
Laddar...