Fönster & dörrar

Sida 1 av 240
Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. KnockOnWood

  Fönstren är husets ögon

  [citat] Våra Polska fönster har också glaslisten på insidan. http://okna.swiebodzin.pl/en/thermo_comfort_92
  KnockOnWood · 2 jul · 9 svar · 33,3k läst
  ·
 2. E

  PVC Fönster -Prisjakt

  tack för svar :)
  erix0n · 17 mar · 304 svar · 213,3k läst
  ·
 3. R

  Dörrkarmar gammal standard

  Ytterdörr ser det ut som eller innedörr ? är lite klurigt vad det är för dörr ,, fönster i den Inte mycket att göra åt det , 1 i ena fallet 210 , hugga upp öka höjden 2 andra fallet sätta en 200 och huka 3 kapa karmar och dörr till mått , en del dörrar går att kapa i underkant 5 -7 cm , men bör göras på ett snickeri så det blir bra
  rävlyan · 5m · 8 svar · 277 läst
  ·
 4. A

  Skulle byta källardörr, går inte enligt planerna.

  [citat] Materialet i väggen är antagligen betong fylld med sten. Det verkar som att in- och utsidorna är putsade efter att karmen är satt och då har man nog pressat in en del puts som förhoppningsvis ger stöd åt den nya karmen. Men i mitten är det ganska tomt upp till 5 cm in (bortsett från frigoliten). Lutar nog mot att jag köper längre skruv och pluggar i betongen men funderar
  aweste00 · 21m · 4 svar · 88 läst
  ·
 5. M

  Vilken storlek på Speedheater ska jag välja?

  Jag köpte en Standard, men jag ser att prisskillnaden nu har minskat jämfört med när jag köpte - och om jag inte minns fel var det någon kampanj också på Standard där jag köpte den som gjorde att det jag inte tyckte prisskillnaden var motiverad. Än så länge har jag inte kommit till att jobba med fasaden med den utan bara fönster och fönsterkarmar. Till det är jag mycket nöjd med
  Mikael 81 · 2h · 6 svar · 656 läst
 6. C

  PVC-fönster, hur bra är de?

  [citat] Finns ingen garanti att tillverkaren har ersättningsdelar för 20 år gamla fönster, eller att tillverkaren ens finns kvar. På träfönster är det mindre variation på hur spåren för listerna ser ut, och i värsta fall kan man modifiera fönstret, limma eller häfta. Men framför allt finns det gott om företag som jobbar med underhåll av träfönster.
  cpalm · 1d · 51 svar · 1,8k läst
  ·
 7. B

  Ytterdörr

  Hej och välkommen till forumet! Det finns antagligen för- och nackdelar med alla märken, eftersom tillverkarna oftast har både billiga och dyra dörrar i sitt sortiment. Frågan ska kanske snarare vara: Vad tycker du om din ytterdörr eller vad är din erfarenhet av ytterdörrar med för- och nackdelar?
  BirgitS · 1d · 1 svar · 105 läst
 8. tobbe72

  Vilken fogmassa till springa bakom fönsterbleck som sitter vid glaset

  Fönsterkitt på tub,typ La-Seal funkar fint,
  tobbe72 · 3d · 4 svar · 174 läst
 9. P

  Fönsterbyte offert hjälp?

  Två man byter fyra fönster på en dag, dvs 16 mantimmar.
  Pin · 3d · 6 svar · 351 läst
  ·
 10. T

  Läckt in vatten i fönster

  Ingen som har några tips? Tänkte ta ner fönstret idag och skruva ner ramen. Såg väldigt konstigt ut ovanför fönstret..
  Tola90 · 3d · 3 svar · 201 läst
  ·
 11. Stefan Bengtsson

  Nya fönster. Tips på tillverkare

  Jag tycker ändå att det är ganska rimligt att garantin inte gäller om man låtit det regna in på ställen som förväntas vara väderskyddade.
  Stefan Bengtsson · 3d · 3 svar · 525 läst
 12. 1

  Slokande dörrhandtag

  [citat] Ersättningsfjädrar är alltid lika original. Klokt beslut att köpa nytt istället för att ha kvar ett gammalt slitet med ny fjäder, det finns en del låshus som är hyfsat billiga om det inte är något speciellt man vill byta till eller om det krävs en högre klassning.
  123abc · 4d · 8 svar · 290 läst
 13. V

  Vilken typ av tätningslist

  En gummislang i lämplig dimension.
  volvo51 · 4d · 1 svar · 66 läst
  ·
 14. N

  Gnisslande låshus

  Tack för svaret! Ska testa detta. Att dra ut fallkolven och vrida hade ingen effekt dock.
  noupe · 4d · 2 svar · 68 läst
 15. B

  Yrkesmannamässigt montage av nya fönster + altandörrar?

  [citat] Företaget har haft problem med hantverkare men har fått en tid bokad 22/8 för åtgärd av brister. Ej fått klart exakt vad som ska åtgärdas så får se när dom kommer hit.
  Bamsetroll · 5d · 6 svar · 1,0k läst
  ·
 16. Oveja

  3 glasfönster tål ej sommarvärmen !

  Jag menade vilket märke ?
  Oveja · 5d · 3 svar · 296 läst
  ·
 17. Oveja

  Renovera fönster

  Har nu visat fönstret till en snickare som avrådde från att göra som jag tänkt, liksom några försäljare av glaskassetter. Det skulle bli mycket jobb och ändå inte säkert att det blev bra på grund av kassetternas tyngd, dessutom dyrt. Om man däremot vill sätta fönsterkassetter i ramen som ett fast fönster så funkar det, vilket jag inte vill. Så antingen blir det vanlig
  Oveja · 5d · 1 svar · 115 läst
  ·
 18. 1

  Spanjolett

  Du har inte fler bilder från olika håll? Vill se om det är en gammal habo eller fix spanjolett. Fix lär nog tillverka spanjoletten då de även tagit över habo men habos syns inte i sortimentet utan måste specialbeställas. Oftast går det att få tag i passande spanjolett men ibland så blir man tvungen att anpassa lite för att en ny spanjolett ska passa..
  123abc · 5d · 3 svar · 158 läst
  ·
 19. C

  vilket fönsterkitt ?

  det blir nån sorts fönsterfärg, om jag minns rätt så har jag kvar i en burk, vet dock inte om det är linoljefärg ?
  camaro1969 · 5d · 2 svar · 93 läst
 20. KnockOnWood

  Svårt att hitta Inåtgående Ytterdörr

  [citat] Lustigt hur det kan skilja! Jag köpte en 10x21 ytterdörr från bygglagret.se mars 2010, dvs för drygt åtta år sedan. Dörren kom från SP-Fönster och kallades Lärkåsen. Den har fönster med tvåglas samt ASSA-lås, och fungerar perfekt (förutom låset som vi fick byta gratis pga förlängd garanti). Dörren kostade 5860 kr, inklusive leverans. Och den sitter inte under något tak
  KnockOnWood · 6d · 13 svar · 693 läst
 21. KnockOnWood

  Trög låscylinder, hur funkar dom?

  [citat] Det låter väl mest som att det är lite snett monterat, så låscylindern sitter i spänn och kärvar när det är monterat. Men ett råd, bortsett för att se till att allt sitter rakt och inte i spänn: Använd regelbundet låsolja/låsspray! Det gör underverk för tröga lås (y) Själv har jag denna: [bild] Förresten, efter fem år med mina fina Dreh/Kipp polska fönster, med
  KnockOnWood · 6d · 3 svar · 184 läst
 22. H

  Fönster/dörrar fukt på insidan

  Jag hade samma problem som du, problemet försvann när jag installerade en rejäl braskamin som gjorde att jag fick torrare inomhusluft. Sen så är jag övertygad om att det faktum att fönstren sitter monterade längst ut vid fasaden gör att kondensering lättare uppstår. Hade fönstren suttit längre in mot rummet dvs mitt i väggen där varmt och kallt möts och temperaturen och
  hackatall · 6d · 38 svar · 3,7k läst
  ·
 23. T

  Någon som köpt Fönster från Polen ??

  [citat] Inte lite misstänkt när du precis reggat dig på forumet och första inlägget av denna typ...? Jag har köpt 5st träfönster från sparfönster. Allt funkade bra. Snickarn som monterade tyckte inte heller att det var några konstigheter med dom.
  TechChad · 7d · 8 svar · 2,0k läst
 24. KnockOnWood

  Köpa fönster från Polen

  Nu efter åtta år är vi fortfarande nöjda med våra fönster. Eller kanske skall säga att vi uppskattar dem mer och mer! Varför vill du ha PVC i stället för trä? Ja, vi har åtta PVC-fönster i vårt stall, men ser inte att de på något sätt är bättre än träfönstren i boningshuset.
  KnockOnWood · 8d · 9 svar · 3,3k läst
 25. D

  Kostnad byta ytterdörr

  Vi betalade 6000 före rot för arbetet Inkl alla foder lister etc. konstiga mått i gammalt hus. fast pris.
  Drövel · 8d · 11 svar · 591 läst
 26. L

  Fabrikat fönster, leverantör?

  Undrar om någon vet fabrikatet på fönstren som har denna "puck" som spärr till vädringsläget eller vet var man kan få tag på "pucken" som reservdel?
  lebe · 9d · 0 svar · 135 läst
  ·
 27. 1

  Innerdörr, hus byggt 1975

  [citat] Reglar och gips betyder att det borde vara lätt att ordna om något inte passar, men om man inte gjort det förr så kan det verka bökigt. Lyft på fodret så vet du exakt vilket dagmått som finns, men troligtvis så stämmer det med ett modulmått.
  123abc · 10d · 6 svar · 223 läst
  ·
 28. 1

  Går det att använda denna låscylinder

  Om det blir så att du köper en ny låscylinder och jag antar att även den köps från Jula så köp inte deras hardhead låscylinder för 199kr utan köp Dorma låscylindern som säljs som Miller för 299kr. Den 100-lappen i mellanskillnad kommer du spara in många gånger om i ökad kvalitet och livslängd, den fungerar bättre och bör överleva den billigare flera gånger om i livslängd.
  123abc · 10d · 10 svar · 304 läst
 29. sralismazgalis

  färgen släpper under dropplist

  [citat] Ja, så kan det absolut vara, att det är dåligt underarbete. Jag tar ditt råd. Skall inte hålla på mixa med dropplisten. Vill absolut inte ha mer jobb än jag redan har.
  sralismazgalis · 10d · 2 svar · 124 läst
  ·
 30. S

  Skjutdörr under snedtak, dela av rum

  Hej, jag har en övervåning på en vanligt 1½-plansvilla, den består i dagens läge av ett stort rum. Jag skulle vilja dela av detta med hjälp av en vägg och en dörr. Det är alltså inte fråga om en garderob som ska sättas upp, utan ett rum med dörr i normal höjd. Är detta ens möjligt att åstadkomma? Taket ifråga är ett vanligt sadeltak.
  sskmpd · 10d · 0 svar · 71 läst
 31. S

  Skjutdörr under snedtak, dela av rum

  Hej, jag har en övervåning på en vanligt 1½-plansvilla, den består i dagens läge av ett stort rum. Jag skulle vilja dela av detta med hjälp av en vägg och en dörr. Det är alltså inte fråga om en garderob som ska sättas upp, utan ett rum med dörr i normal höjd. Är detta ens möjligt att åstadkomma? Taket ifråga är ett vanligt sadeltak.
  sskmpd · 10d · 0 svar · 48 läst
 32. Dheri

  Energiglas.

  Precis, skiktet mot mitten, hellst i innerbågen. Men när jag satt in energiglas där jag även haft mönstrat glas har det mönstrade fått sitta i innerbågen och energiglaset i ytterbågen.
  Dheri · 11d · 3 svar · 153 läst
Laddar...