D
DanielAfstockholm: Sitter isolerglaset med utvändiga lister så bör man låta en fackman mtk limma glaset om det är av äldre modell (standard idag). Att sätta envägsskruv leder oftast till att hela fönstret måste kasseras om man behöver göra glasbyte vid ett senare tillfälle. I bästa fall måste samtliga lister bytas. Dessvärre så vet redan de flesta inbrottsbusar redan hur man plockar ur glas. Så
11 svar · 48,8k läst
·
Violina
Violina: [citat] Skulle tippa på att det där inte är termoplus fönster från polen utan något annat företag.. Vet inte om de gör hembesök i hela Sverige, men här i söder gör de iaf det!
326 svar · 255,6k läst
·
A
A14: [citat] Jag kom på hur man gör. Det finns en låsmekanism. Man behöver trycka ihop bågen på båda sidorna. Se de två röda pilarna överst. Därefter kan man enkelt dra spärren nedåt.
3 svar · 552 läst
·
L
Lisser431: Hoppas att någon här kanske kan en del om fönstret och handtag 😊 När vi köpte vårt hus var ett handtag till ett sovrumsfönster trasigt. Enligt tidigare ägare hade det slitits av en boende (var tidigare ett vårdboende). La inget större krut på det vid inflytt, men nu har jag gett mig fan på detta 😅 Har dock begränsad kunskap.. Har lyckats klura ut att det verkar vara någon
0 svar · 0 läst
·
T
tille1: Hej vi ska köpa Skjutdörrar från inomhus till uterum. Bra pris är viktigt men vill ochså ha kvalite. Vad rekommenderar ni?
0 svar · 2 läst
1
123abc: [citat] Du borrar endast ur mässingspluggarna det går snabbt och ofta fastnar dom på borren, du borrar inte skruvarna. Funktionen i låscylindern påverkas inte av att borra mässingspluggarna.
5 svar · 128 läst
·
1
123abc: [citat] Dormakaba dKey kanske är vad du söker. Frågan är snarast vad har du i dörren idag? Det finns även smarta låscylindrar med olika integrationer du kanske bör fråga din lokala låssmed efter lämplig lösning som passar dig.
3 svar · 77 läst
1
123abc: Tänkte skriva att gångjärn NDH1237 (NorDan Hengsel 1237) köper du av dörrtillverkaren NorDan men @Demmpa var snabbare och gav ett bättre svar.
3 svar · 99 läst
·
1
123abc: Dumt att ha med nyckelkoden i bild om det är samma nyckel för att komma in i fastigheten. Troligtvis har nyckeln aldrig tagits ur. Låter nästan som om nyckeln vore lite hög men det är en originalnyckel så det borde inte vara något problem men om en låssmed byggt (lagt) den inre låscylindern så finns det en möjlighet att vissa toleranser "krockar" men det är långsökt. Troligtvis tas
2 svar · 85 läst
·
1
123abc: Finns det en bättre bild på handtaget på utsidan där jag kan se en decimeter högre än den bilden som postades tidigt i tråden? Vill se om det finns någon antydan av en träplugg där.
14 svar · 316 läst
·
Maxizor
Maxizor: Hej, Har flera fönster och även dörr med fönster som har samma problem. De är Elitfönster och installerade för ca 15 år sedan. De verkar ha "släppt" I själva limningen så de blir snea och hänger. Man ser "springan" uppe till höger på fönsterbågen. Har ni några tips? Har funderat på glidbleck med svårt när iaf dörren redan tar i botten och går inte att justera med
0 svar · 46 läst
·
pdov
pdov: Finns en del i denna tråden på ett annat forum.
1 svar · 176 läst
C
Cmer: [citat] Jag uppskattar svaret. Tack för det. Behöver ta kontakt med fler och se vad som är rimligt. Jag betalar inte någon 10000kr för att skruva ihop lite karmvirke. Helt uteslutet.
13 svar · 400 läst
T
trojlee: Finns fina videos att se på adjufix hemsida. Satte alla källarfönster hemma med dessa.
6 svar · 91 läst
·
C
coefws: [citat] Vad bra! Det får nog bli en sådan. Är i kontakt med ÅF och väntar på offert. Och det kanske funkar att minska "kvidandet" med smörjning eftersom det inte är en friktionsdämpare.
16 svar · 15,1k läst
·
Alfredo
Alfredo: Det är inte många inlägg jag klickar spara på men det ovan är ett av dem! 👍
503 svar · 59,4k läst
·
Matti_75
Matti_75: Kapa i båda ändar
1 svar · 130 läst
Globetrot
Globetrot: Hittade denna. Så om fönstret är 90x90… 900x900 mm - får det då diffa 1,5mm? 900/600
1 svar · 108 läst
·
M
Matilda Rask: Tack för svaren, det blev en ny dörr 😂 Den gamla får bli till ett arbetsbord i garaget så det går bra det med 😂 Kram fick han inte men lite positiv kritik att man ALLTID ska kolla upp saker innan man börjar även om man tror att man vet hur det ska göras 🥰
5 svar · 217 läst
BirgitS
BirgitS: Man ska inte vara i lägenheten när en riktig ozonrenare är i farten. Man kör den i typ ett dygn eller kanske räcker medan man är på jobbet under ett par dagar. Ozonrenare är något man hyr.
3 svar · 128 läst
H
hustomte85: [citat] ”Avsett för dörrar med maxvikt upp till 25 kg” står det i beskrivningen för exempelvis Assa Abloys modell 6540.
2 svar · 157 läst
F
Fjonken: [citat] Det har nog nått sin hållbarhetsålder, sitter antigen med bruk eller nåt elastiskt lim. Skrapar man ur ordentligt och fyller på ny fog så ska det nog hålla om man inte smäller som djävulen i dörren
9 svar · 313 läst
·
C
Cff: Jag har ett lås med hakar på min vikdörr, men detta kärvar. Det går att låsa ett varv och då är iofs dörren låst, men hakarna fälls ut först varv två och där går det mycket trögt. Det har inget med karmen att göra eftersom det är lika trögt oavsett om dörren är öppen eller stängd. Behöver man olja någonstans eller kan man justera låset på något sätt?
0 svar · 69 läst
·
B
ByggaBobb: Slutade med japansågen. Tog någon timme av hårt slit men någorlunda rakt blev det. Tack för tipsen!
7 svar · 265 läst
·
R
Rejäl: På denna bilden så är det inte tätt mellan smygen och förnsterblecket, enklast är väl o byta ut smygbrädan så att den sluter tätt mot gaveluppviket på blecket.. [bild]
3 svar · 253 läst
·
R
Rolfhjak: Okej! Tack för svar!!
3 svar · 152 läst
·
N
nymin: Tack för alla snabba bra svar. Jag letar upp bitarna och fixar den själv.
8 svar · 301 läst
·
J
JanRapp: Jag har äldre fönster med skåra i nedre kanten, där fönsterbleck kommer in. Problemet är att vattnet stannar upp där och färgen spricker upp. Jag har tänkt att lösa problemet genom att lägga på karmen ett plåt för att skydda karmen att vatten rinner av. Hur löser jag den snyggt? Jag har redan försökt men den är inte snygg. Tack kar för några bra förslag.
0 svar · 87 läst
·
N
no16: Nu fixade jag med justeringsbrickor i gångjärnen så hela dörren höjdes 1mm vilket räckte för att avhjälpa det värsta. Dock tar den fortfarande i lite på mitten? Fattar inte hur den kan göra🤬 Testade igår med att justera hylsorna men det blev bara sämre... Kanske är som så att en gångjärnsriktare behövs.. om allt hade hängt lite mindre så hade nog problemet lösts
3 svar · 192 läst
·
F
Fideliox: [citat] Tack! Vet inte om jag tolkat det rätt att det bör vara denna längden då? Jag vet inte vad det är för dörr.
2 svar · 143 läst
·
1
123abc: [citat] Det mesta i de medlen är fel för låscylindrar. För mig är det lika främmande som att tanka bensin i en dieselbil trots att båda är drivmedel. Om du söker i forumet så finns det bättre förklaringar.
7 svar · 541 läst
·
A
Alex Bro: [citat] Nej inget foder, mest för att jag ville inte ha nåt. Löser detta själv. Fast det hade nog haft marginell påverkan på priset är min känsla.
6 svar · 803 läst
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.