Byggahus.se
Hej!
Vi behöver byta ut våra garagedörrar.
Har tjuvkikat på dom vi har nu för att rita upp en plan på hur vi vill göra. Men under tidens gång så dyker det upp frågor som jag inte lyckas hitta svar på.
Om man pratar om lager utifrån så tänker vi:
Panel ståendes
Vindpapp
Ram i regel 45x45 runt och även som går lod och vågrät i dörren i två led
Isolering
Avslut spånskiva

Till mina frågor.
Ändträet ska ju behandlas med grundolja och sen ska panelen, insidan och kanterna runt målas med en färg som är gjord för dörrar.
Men behövs all trä egentligen grundoljas? Eller räcker det me de utsatta delarna? Måste man måla reglarna som kommer va inne i dörren? Och behöver men måla panelens baksida?

Hur ska jag tänka för att kunna bygga in låset i den nya dörren? Då de gamla dörrarna är väldigt nergångna tänkte jag dock ta isär och tjuvtitta på dom hur det ser ut.

tacksam för hjälp och svar. Dela gärna med er av saker som kan va bra att tänka på.
 
Jag skulle säga att 45-reglar inte kommer hållas raka och att de kommer slå sig. Det man ska kunna göra är ”vändlimning med störtning” vilket finns beskrivet här: http://bloggeddie.blogspot.com/2016/08/dorrar.html

Så gjorde vi när vi byggde våra portar som är 3,6*1,5m styck och ännu efter 1,5 år så har inget hänt, men sen är det 90-reglar också. Här är hur vi byggde våra: https://www.byggahus.se/forum/threa...och-rejaelt-garage.348866/page-2#post-3391015

Skulle jag göra om dem skulle jag nog göra en stålstomme istället, då får man en stabil port till lägre vikt och som inte påverkas av temperatur och luftfuktighet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.