Byggahus.se
D
DanielAfstockholm: Sitter isolerglaset med utvändiga lister så bör man låta en fackman mtk limma glaset om det är av äldre modell (standard idag). Att sätta envägsskruv leder oftast till att hela fönstret måste kasseras om man behöver göra glasbyte vid ett senare tillfälle. I bästa fall måste samtliga lister bytas. Dessvärre så vet redan de flesta inbrottsbusar redan hur man plockar ur glas. Så
11 svar · 48,3k läst
·
Violina
Violina: [citat] Skulle tippa på att det där inte är termoplus fönster från polen utan något annat företag.. Vet inte om de gör hembesök i hela Sverige, men här i söder gör de iaf det!
326 svar · 254,2k läst
·
R
RaffiS: [citat] Trodde jag också. Funkade inte. Borrat igenom med 5mm borr. Har en helt ny 8,5mm. Ska jag utvidga med den?
16 svar · 353 läst
·
Matti_75
Matti_75: Har du köpt fönstret själv. Ser ut så där när det är tillverkningsfel i glaskassetten. Kan vara svårt att få det på garanti efter så lång tid bara
6 svar · 363 läst
·
N
Niq: Ja byte av glaskasset är enda sättet att få bort det om det är mellan glasen. Har inget med höjd att göra
2 svar · 108 läst
·
maah
maah: Bilder underlättar
1 svar · 108 läst
P
pfb: Behöver byta dörr till källaringången i 70-talsvillan. Har tittat runt lite och hittat en Sorseledörr för ca 5000:- https://sorseledorren.se/produkter/doerrar/ytterdoerr/sorseledoerren-ytterdoerr/?v=10x21-hoegerhaengd Någon med erfarenhet av dessa? Eller tips på andra alternativ?
0 svar · 41 läst
B
Biha: Någon som har erfarenhet av fönster/altandörrar/vikparti från Sunnerbo fönster? Vi ska sätta in nya sidohängda fönster, altanpardörrar och ett större vikdörrsparti och har via vår byggare fått offert från Sunnerbo. Inför en så pass stor investering så skulle vi vilja se och klämma på produkterna men tyvärr finns bara en utställning i Nybro. Har försökt att få någon
0 svar · 26 läst
A
Axel E: Hej. Köpte för något/några år sedan solskyddsfilm på Lidl, parkside. Uv protection Windows film. Nu tänkte jag komma till skott och montera det på ena takfönstret. Läste manualen och där står det att det ej får användas på bland annat: tre- eller fyrdubbelt glas Takfönster Varför får man ej monsters denna uv-film på dessa fönster? Kan det skada fönstret? Mvh Axel
0 svar · 53 läst
J
jockebq: [citat] Har kikat på den, min tanke är något sånt här. [bild] Fast sen klippa av den vertikala delen på det mesta av listen förutom mitten, så man kan skjuta in den lutande delen i tröskeln.
6 svar · 147 läst
·
J
JessicaBy: Kul att höra! Siktar nog på det också. Vore kul att se någon bild på hur det blev.
10 svar · 7,5k läst
E
elch0ck: Fick se att denna tröskel har gjort sitt. Vart hittar jag en ny? Byggmax? Sitter ej under karmen.
0 svar · 54 läst
·
S
Studdy: [citat] Jag är skyldig dig stort tack för besparade svett och svordomar. [bild]
4 svar · 203 läst
·
K
Kjell_G: [citat] Har just läst igenom tråden och testade detta. Bromsen sitter med två skruvar ovanifrån som nämnts, karmfästet är snäppmodell och infästningen i spanjoletten behövde bar en liten knack för att släppa. Lade skenan på städet och knackade på båda sidor. Monterade och det funkade utom i innersta läget (om man bara vill ha dörren lite på glänt). Det fanns en del spån i
93 svar · 186,3k läst
·
B
Bombus pratorum: Dom bi man har i och på huset är solitärbin som inte sticker människor. De har inga skäl till det så deras lilla gadd går inte ens igenom människohud. Och de skadar överhuvudtaget inte huset. De är bara fina och nyttiga oskyldiga små varelser som hjälper till med pollinering så att vi får mat på bordet.
43 svar · 22,5k läst
·
J
jerydh: [citat] Jag gjorde ett tunt spår i ytterbågen, tryckte i silikon och förde in falsen på blecket. Jag tycker det blev sådär och hade kanske gjort annorlunda idag. Har haft andra problem parallellt på grund av att jag använde dåligt kitt, men det känns ändå som att det suger in fukt i karmen när det regnar. Som sagt, eventuellt inte på grund av bleckinfästningen.
7 svar · 1,8k läst
·
W
WRP: [citat] Jag har Tiivi på Forum.
3 svar · 1,1k läst
H
Hasse C: Jag har nog kommit fram till att det är det nedre blecket som tar i. Det är inte skruvat i tröskeln utan limmat, så jag misstänker att man haft lite problem med passformen vi montering av dörren. Tyvärr gör det att jag inte får loss det. Känns som att det är gjuten aluminium och spricker när jag försöker bända bort det. Får skaffa ett nytt och se om jag kan flytta det lite.
4 svar · 144 läst
·
Claes Sörmland
Claes Sörmland: Fett på metall. Silikon på plast.
1 svar · 112 läst
O
Olf Oggler: Finns det expanderande drev som också är diffusionstäta? Så man kan sätta sådant drev innerst och på så sätt få ångtätt?
10 svar · 737 läst
Fabio Gar
Fabio Gar: Konstaterat att brickan på bilden är skruvat från andra sidan. Försökrr dar ut handtaget med det är helt fastnat. Ska prova lite smörjmedel eller likadant.
5 svar · 167 läst
·
S
simpaplåtis: [citat] Det håller jag helt med om! Hojta om det är nåt mer jag kan svara på. 👍
5 svar · 215 läst
·
E
Ewen: [citat] Hej! Jag har inte gjort själva överblecken än, bara frågat hustillverkaren och fick ett rimligt svar :) Kanske ska ta tag i det denna sommar.
4 svar · 607 läst
H
HankT: [citat] Tack för infon! Ska försöka pilla med det och se om jag hittar en lösning :)
6 svar · 310 läst
·
S
Snorkeljohn: Kan det vara ett alternativ att enbart skruva en skiva på utsidan helt utan lim? En 6mm Tricoya som skruvas fast med stiliga synliga rostfria skruvar? Kanske inte jättesnyggt spontant, men det var ju inte helt ovanligt på gamla teakdörrar till exempel?
8 svar · 2,1k läst
·
H
HRol: [citat] Kollar runt lite, men prylar sen 1980 och tidigare.....
18 svar · 289 läst
·
M
Micke1994: [citat] Tack för tipset, bara köpa vanlig returfjäder från Habo och försöka montera det på trycket då eller??
9 svar · 244 läst
·
1
123abc: Bara som en komplettering till tråden så har låshus 2020 standard hålbild. Låshus 2020 med normal hålbild för trycke. [bild] Låshus 2014 med omvänd hålbild för trycke. [bild]
4 svar · 378 läst
·
O
oppelainen: Hejsan, jag har en säkerhetsdörr (osäker på vilken) där ett täcklock saknas. Undrar om någon vet var jag kan på tag på fler? Tack på förhand. ☺️
0 svar · 72 läst
·
Tomture61
Tomture61: Så här ser mina gångjärn ut , går att justera i höjdled med skruven undertill . [bild] Så här ser mitt slutbleck ut (som det borde se ut) det är även justerbart . [bild] [bild]
22 svar · 989 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.