Hej

Vet inte om det är rätt att lägga det här eller om jag borde lägga det i köpes men jag chansar på här då det känns som att rätt personer kanske tittar mer här än på köpes.

Vi har två lampor som hänger i kedjor som vi ska sätta i våra två paviljonger.
Lamporna är gjorda för att vara ute (IP 44 klassade) men ska egentligen sitta under tak.

Då vi tänkt ha dem hänga ute året runt även när paviljongtaket är borttaget så vill jag ha en platta att sätta ovanför som går ner lite runtom kåpan överst på lampan för att skydda kopplingsutrymmet från vatten.

Den ska vara svart och helst tåla att vara ute utan att målas då den kommer sitta under bar himmel under vinterhalvåret.

Någon som skulle kunna hjälpa till att skriva ut två sådana mot en skälig peng om jag ritar ihop dem själv i sketchup?

Jag har sett sidor på nätet där man kan beställa utskrifter men pengarna är inte rimliga då plastbitarna skulle kosta mycket mer än hela lamporna.
 
Det borde vara lösbart med en 3d-utskrift. Har personligen använt add:norths petg utomhus under flera säsonger med gott resultat (https://addnorth.com/product/PETG/PETG). Andra petg varianter skulle nog också fungera bra. Har haft betydligt sämre resultat med diverse ABS och PLA filament där de antingen blir spröda eller tappar formen med tiden.

Nu bor jag i Skåne, men om du har vägarna förbi kan jag skriva ut. Men det borde inte vara svårt att hitta någon lokalt som kan skriva ut. Beroende på hur komplicerad modell det är så kan det krävas några försök för att få det rätt.

Tips när du designar, ha i åtanke på hur delen ska skrivas ut, överhäng, styrka (utskrifter är starka i x-y planet och svaga i z axeln), etc (finns bra guider en googling bort).
 
Hur gick det för dig?

Här är de två bästa sidorna (menar jag) att leta grundmodeller av saker på.
- https://www.thingiverse.com/
- https://www.printables.com/

Säg till om du behöver hjälp med lite caddande/ritande/printande. Hade bara varit trevligt att kunna bidra med den (lilla) kunskap jag samlat på mig.

Jag bor i Skåne, om jag printar och du vill hämta/posta
 
Kan hjälpa dig!
 
  • Gilla
kaherdin
  • Laddar…
Har allt som behövs för vad du behöver 3D -print med :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.