Byggahus.se
Håller på och "renoverar" en trapp med eksteg där jag vill laga/spackla i en del märken och grunda sprickor. Stegen och trappnos skall sedan hårdvaxoljas så jag behöver något som är ek-aktigt i färgen.
Först testade jag med "Plastic Padding® Kemisk Trä" https://www.kemetyl.se/produkter/spackel/plastic-padding-kemiskt-tra/ som hade mycket bra egenskaper vad gäller fäste, styrka fyllnad, men helt fel färg (alldeles för gul).
Sen testade jag precis "Casco® Cascol WoodFiller" https://www.casco.se/sv/reparations-hobbylim/trae-mot-olika-material/casco-cascol-woodfiller.html men upplever att den är alldeles för "kornig" och inte tillräckligt fin. Tränger inte in/ned i små sprickor/håligheter och har dåligt fäste (dock fanns den i en ekkulör).
Kan någon tipsa om något annat plastiskt/kemiskt trä eller woodfiller som fäster bra, fyller ut små sprickor, håller över tid och ekkulör?

EDIT: vill tillägga att stegen är skrapade och renslipade från gammal lack och därefter avtorkade och dammsugna i omgångar.
 
Redigerat:
S
Osmos spackel borde finnas där du köper hårdvaxoljan. Men den funkar bara till smågrejor.

Har du tryckmärken eller liknande kan du värma upp träet. Ta en fuktig trasa eller liknande och lägg på träet och ett strykjärn på högsta värme och tryck mot trasan så fukten och värmen reser träfibrerna.
 
  • Gilla
RichardRR
  • Laddar…
Inte hunnit slipa/olja fler trappsteg. Uppdatering kommer
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.