Byggahus.se
Behöver ta bort inomhusfärg (plast) från vanliga gipsskivor. Ska kakla för badrum och vill inte ha tätskikt och plattor att sitta bara i färgen. Rugga upp rejält kanske räcker.

Hur gör man utan att skapa ett moln med damm i rummet? Vinkelslip med dammsugare känns som sista alternativ.
 
BirgitS
Om färgen sitter fast fungerar det nog alldeles utmärkt som underlag för tätskikt. Står det något annat i instruktionerna för hur tätskiktet ska appliceras?
Att hålla på och ta bort färg på gipsskivor låter som stor risk för att skada gipsskivans kartongskikt och då måste skivan bort.

Det som är viktigare är ju att väggkonstruktionen t.ex. avstånd mellan reglarna uppfyller kraven för en stabil vägg så att inte väggen rör sig och tätskikt eller fog spricker. Det måste ju också finnas massiv konstruktion (konstruktionsplywood, regel) bakom gipset på alla ställen där något ska sättas fast. Du kan inte sätta fast något i bara gips.
 
Jag skulle ta ner det gamla gipset, också för att säkerställa att regling är tillräcklig och fixa till det så att det fungerar för dagens normer, och som @BirgitS säger, kontroller att det finns någon skiva bakom gipset som är "bärande", annars kan du nog ha kaklen på golvet istället efter ett tag...
 
Gipsen är limmad på putsvägg av leca
 
A addee skrev:
Gipsen är limmad på putsvägg av leca
Ah, jag skulle knacka bort det och limma och skruva våtrumsskivor.
Ta bilder på alla moment och kvitton och produkter du använder så blir försäkringsbolaget glada om det händer något i fr och du kan bevisa att det är enligt reglerna.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.