Våra hantverkare har misslyckats med allt som går att misslyckas med gällande badrumsrenoveringen. De har varit tvunga att göra om allt minst en gång. Planerad tid för renoveringen var 3.5 veckor nu är de inne på vecka 9.

Nu har de kommit så långt att de har fogat golv och väggar. Vi är fortfarande inte nöjda med plattsättningen, det finns flertalet plattor som tandar ut och fogar som avviker i storlek men vi orkar inte bry oss om det längre. Dom har redan gjort om plattsättningen en gång redan.

Saken är nu den att det är SÅÅ dåligt fogat, det är både ojämnt, tunnt och missfärgat på flera ställen. Fogen vi har valt är vit och fogavståndet är 2 mm mellan väggplattorna som har skurna kanter (mäter 30*30). De har försökt att tvätta bort missfärgningarna men misslyckats. De har också skrapat lite med en fogkratsare, vilket har lett till att vissa kakelplattor har skadats i kanterna.

Vi tror att missfärgningarna beror på smutsiga redskap kombinerat med dålig fogblandning och viss inblandning av fix som har tittat fram mellan vissa plattor.

Vad ska man ta sig till?
 
Redigerat:
fasen vad tråkigt, jag hade faktiskt inte betalt en krona, förräns det ser riktigt ut...med andra ord förräns de bekostat en annan firma som kan jobbet!

Vad irreterande när man hör sånt här!
 
Tråkigt värre när det inte blir bra för er. Jag tror att missfärgningarna i fogen beror på att "hantverkarna" har använt för mycket vatten när de skulle tvätta plattorna rena, då brukar det syptom som du beskriver dyka upp. Oftast är det bara yttersta lagret som är missfärgat, längre in i fogen brukar det vara normal färg på fogen. I bygghandeln, t ex Bauhaus finns en produkt från Mellerud som tar bort fogrester från kakel och klinker. Kommer ej ihåg namnet exakt. Det positiva med den produkten är att den även tar bort missfärgningar från fogen. Man sprayar på fogen (eller plattan om det finns rester där), då "bubblar det till" och efter någon minut torkar man bort medelt. Fungerar faktiskt perfekt! Se dock till att du får just produkten från Mellerud, har provat en annan produkt från Coop som inte alls fungerade.
 
Hej,

Om ni nu har anlitat en firma, vad säger säljaren som säkert var och tittade när ni begärde in offert? Ring honom /henne! Är jobbet något som hon/han tycker är ok för deras firma?

Det ligger väl inte på er att se till att fogen blir i samma färg över hela golvet eller väggen?

/Jörgen
 
-> almanakis: Vi har redan betalt 2/3 av jobbet, det var precis innan allt började gå fel. Sedan dess betalar vi inte krona till förrän allt är färdigt med ett "bra" slutresultat.

-> JLT: Vi såg att fogen var missfärgad innan tvättning av plattorna. På vissa ställen så ser man kraftig inblandning av fix när man skrapar på ytan, dvs grå fix kommer fram. Vissa ställen har sånt tunnt lager med fog att man utan större svårigheter kan trycka hål på fogen.

-> erikssonjorgen: Vi har pratat med säljaren och han har hela tiden varit överens med oss om vad som inte är bra och som måste göras om/åtgärdas. Vi har varit väldigt övervakande och slagit ner på brister på en gång. Han som är ansvarig säger att han också hade noterat bristerna och sagt till hantverkarna att göra om men att vi har hunnit först med att se dessa hela tiden. Men vi har börjat märka att om inte vi noterar brister så ignorerar dom dessa. Dom har tex försökt att dölja att dom dragit in en gipsskruv rakt in i en infälld duschvattenledning som går bakom en aquapanel. Dom sa att dom hade undersökt och sett att skruven inte gick in i ledningen, sedan när jag undersökte saken närmare var det hål i ledningen. Fin vattenläcka det hade blivit. Det där med fogen hade dom aldrig brytt sig om, om inte vi hade slagit ner på det inte heller att plattorna satt snett och tandade. Kan bara tänka mig hur badrummet skulle se ut nu om vi åkt iväg på en långsemester under tiden dom har varit där och byggt. Det skulle förmodligen stått klart för länge sedan, men i vilket skick?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.