Vi har en öppen spis som inte är i bruk och som vi alltid tyckt varit malplacerad i vardagsrummet, denna skulle vi egentligen vilja bli av med om det är möjligt. Till vår nackdel så har vi en kamin nere i källaren som, baserat på att de är placerade på samma position i huset delar samma skorsten. Vi anar att det inte kommer gå att ta bort den öppna spisen uppe i vardagsrummet, finns det någon som kan och vet? Bifogar bild på hur det ser ut.
 
 • Modernt vardagsrum, väggmonterad TV, vit förvaring, dekorativa föremål, hängande lampa, sparsamt inredd.
  Inloggade ser högupplösta bilder
  Skapa konto
  Gratis och tar endast 30 sekunder
Det är inte säkert att dom delar på samma pipa i skorstenen. Om dom gör det är det en enkel sak att bygga bort kaminen i vardagsrummet och plugga anslutningen till skorstensröret.
Sedan kan man ju fundera om det är klokt att bygga bort kaminen. Som den är tillför den ingen värme. Men man kan ju piffa upp den med en glaskasett. Då blir den 100 gångar effektivare för värme och skönt att titta på mysiga dagar. Tänker man på beredskap är en eldstad ovärderlig. Att bygga bort kaminen helt skulle minska bostadsvärdet.
 
 • Gilla
SågspånPappspikEternit och 2 till
 • Laddar…
Eldstad behöver du ha kvar så dyr och osäker som köpeenergin har blivit men det kanske skulle gå att ersätta den med någonting bättre. En rörspis eller finländsk plåtugn till exempel.
 
 • Gilla
SågspånPappspikEternit
 • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.