Finns det någon som vet vilken skillnad det är på Nordsjö One och Cuprinol Täckfärg. Båda kommer från AkzoNobel och dom tekniska pappren ser ut att vara kopierade, skiljer dock en hel del i pris.Bifogar länkar nedan till spec. Postade en liknande fråga i fasaddelen och hoppas på nåt svar på min undran. Förlåt för spammandet moderatorer!!!

http://docs.deco.akzonobel.com/webs...hx?docid=44f8ef65-dd4f-e011-816b-001f2954c954

http://www.cuprinol.se/assets/productselector/Tackfarg.pdf
 
Det är säkert i grunden samma färg men den dyrare har förmodligen lite mer bindemedel medan den billigare är utspädd med mer vatten. Har du möjlighet att öppna burkarna kan du se om den dyrare färgen är tjockare.
 
Har nyligen målat med Nordsjö VX+ och Cuprinol Fasadfärg Plus som också är specade lika, som nymålat ser jag ingen skillnad och de känns lika att måla med. Med den tidigare varianten utan "+/Plus" tillägget kändes Cuprinolen tunnar, men det är ju så subjektivt när man inte har dem samtidigt bredvid varandra.
Jag ser på det nymålade ingen skillnad mellan väggarna som målats.
(brukar måla med Nordsjö, men Bauhaus hade utförsäljning på Cuprinol FasadPlus stugröd för ca 500:-/10L så då var det bara att slå till på några burkar.)

Däremot så marknadsförs de olika som jag förstått det. Nordsjö inriktar sig på den mera renodlad färghandel och Cuprinol mot bygghandel.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.