Hej
Vi planerar att riva ickebärande innerväggar med hjälp av hantverkare och för att sedan bygga nya.
Vad kan man räkna med att det kostar ?
Ena Väggen 3 m bred och andra är 2 m bredd normalhöjd i huset.
Väggarna som ska byggas är 3 m bredda.
Hittar även begreppet lpm vad innebär det och hur räknar man ut det?
Om man vill dra rl i någon vägg med hjälp av en elektriker vad kostar det?
Vi bor i stockholm
 
BirgitS
Välkommen till forumet!

Det beror på så väldigt mycket, vad det är för material i de gamla väggarna, ev. dörr, vad ska göras med golven, behöver taken spacklas, finns det el någonstans i väggarna osv. Du bör be om offerter från några byggfirmor och de kommer antagligen på besök för att se med egna ögon samt prata med dig under minst ett kvart. Jag tror inte du kan skriva ner all den informationen i forumet.
 
Tja! Lpm står för löpmeter och syftar på hur många meter virke det behövs till ett jobb/projekt. Man använder det oftas till typ panel, råspont och trall. För att räkna ut det så får man till exempel mäta hur många kvadrat en altan man skall bygga är sen kolla hur många meter trall av den modellen man vill ha det går för en kvadrat sen gångar man meter med kvadrat och då får man fram löpmeter. Svårt att säga vad det kostar att dra el i en vägg, det är samma där som BirgitS skrev att du får prata med några olika firmor och begära offert.
 
Håller med ovanstående såklart. Vill du ändå ha ett "hur långt är det snöre"-svar skulle jag säga 15,000:- per vägg + ytskikt och 5000 för ett eluttag per vägg. Med det sagt kan det ju kosta 25 och 50 tusen också, men bara så du har en aning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.